REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas (tv3.lt fotomontažas)

Prieš kelias savaites internete pasklido žinia apie pardavinėjamą dingusios be žinios Sandros Grafininos namą Šiaulių rajone. Nors brokeris namo ir dingusios moters sąsajas neigė, tačiau Registrų centro duomenys parodė, kad namas iš tiesų priklausė Grafininai. 

26

Prieš kelias savaites internete pasklido žinia apie pardavinėjamą dingusios be žinios Sandros Grafininos namą Šiaulių rajone. Nors brokeris namo ir dingusios moters sąsajas neigė, tačiau Registrų centro duomenys parodė, kad namas iš tiesų priklausė Grafininai. 

REKLAMA

Namas jau yra parduotas.  Pirmą kartą jis buvo parduotas antstolio surengtose varžytinėse, o antrą kartą namą per brokerį parduoda naujasis jo šeimininkas.

Registrų centro duomenimis Sandrai Grafininai priklausė ir pats namas, ir žemės sklypas. Šis įrašas įsigaliojo nuo 2014 metų birželio.

Dingusios moters draugė Vismantė Rudytė portalui tv3.lt teigė, kad parduodamas namas priklauso Sandrai, tačiau namą pardavinėjęs nekilnojamojo turto brokeris  Nikodemas Mickus tai neigė ir nurodė, kad šis namas –  banko nuosavybė.

Jo paskyroje buvo skelbiama, jog namas parduodamas už buto kainą, ir pirkėjui atsieitų 40 tūkst. eurų.

Netrukus internete esantis skelbimas apie parduodamą namą buvo ištrintas, o registrų centre atsirado naujo namo savininko pavardė.

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt žiniomis, namas rugsėjo mėnesį buvo tvarkomas. Bandėme dar kartą susisiekti su nekilnojamojo turto brokeriu, tačiau jis kalbėtis atsisakė.

REKLAMA

Parduotas varžytinių

Varžytines rengiančiame internetine puslapyje nurodoma, kad varžytinės dėl šio nekilnojamojo turto prasidėjo 2019 liepos 18 dieną ir baigėsi 2019 rugpjūčio 19 dieną. Jis buvo parduotas už 22 400 eurų.

Skelbime buvo nurodyta, kad parduodamas žemės sklypas su gyvenamuoju namu. Nurodoma, kad sklypo plotas – 7,36 arai, yra elektra. Jis taisyklingo daugiakampio formos, lygiu reljefu. Gyvenamas namas vieno aukšto su mansarda, statybos metai 2011-2019, bendras plotas 48,74 kv.m. Namas nebaigtas įrengti.

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su S. Grafininos turto varžytines organizavusiu antstoliu Ričardu Kudrausku. Jis nurodė, kad 2017 metais vasario 27 dieną buvo sudarytas S. Grafininos ir kreditoriaus sutartinės hipotekos sandoris.

REKLAMA
REKLAMA

S. Grafinina įsipareigojimų kreditoriui nevykdė, todėl hipotekos turėtojas dėl skolos, palūkanų, delspinigių, baudų ir nuostolių išieškojimo, kreipėsi į antstolį, reikalaudamas visą skolą išieškoti iš kreditoriui įkeisto turto.

Kadangi Grafinina neturi sutuoktinio, tad varžytinių nebuvo galima išvengti. Antstolis neturi teisės prašyti giminių ar artimųjų padengti skolininkės skolas.

Pasak R. Kundroto, visi varžytinių metu gauti pinigai paskirstyti penkiems S. Grafininos kreditoriams ir prie išieškojimo prisidėjusiems antstoliams.

Skelbimą pastebėjo draugė

Primename, kad rugsėjį naujienų portalą tv3.lt pasiekė informacija, kad „Facebook’e“ pardavinėjamas tariamai dingusiai be žinios priklausantis Sandros Grafininos namas. Šią informaciją žurnalistams papasakojo save gera Sandros drauge laikanti Vismantė Budrytė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė Vismantė, tai yra Sandros namas. Savo ruožtu namą pardavinėjantis nekilnojamojo turto brokeris Nikodemas Mickus griežtai atsiribojo nuo informacijos, kad šis namas galėtų priklausyti Sandrai arba jos šeimai. Jo teigimu, šis  būstas yra bankui priklausanti nuosavybė ir su dingusia Sandra Grafinina tai niekaip nesusiję.

Savo ruožtu Vismantė informaciją apie tai, kad parduodamas namas galimai priklauso S. Grafininai, paskelbė ir savo asmeninėje paskyroje. „Žmogus dingęs, niekur nėra paskelbta oficialiai, jog miręs, o turtas pardavinėjamas?

Kas savininkas įdomu? Gal brokeris? Nes paklausus jo, atsakymas gautas aiškus – „aš“. Sandra Grafinina, kad tu matytum, kas čia vyksta….“ – pasidalijusi skelbimu rašė Vismantė.

REKLAMA

Vėliau moteris papildomai papasakojo, kad išvydusi skelbimą, negalėjo tuo patikėti. „Rimtai apakau. Čia sau vartau naujienas „Facebook’e“ ir žiūriu, namai Sandros. Gal kokius 10 kartų peržiūrėjau nuotraukas – gal klystu. Bet tikrai neklystu. Juk esu čia buvusi, žinau, kaip viskas atrodo“, – rašė V. Budrytė.

Moteris teigė niekaip negalinti suprasti, kaip įmanoma pardavinėti namą žmogaus, apie kurio mirtį oficialiai nė nėra paskelbta. „Va kur klausimas, neduodantis ramybės“, – teigė V. Budrytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų