REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Užgeso lietuvių širdis sujaudinusios 4-metės gyvybė: mama pasidalijo veriančiu laišku

Skaudi žinia sukrėtė neabejingus lietuvius pirmadienį, rugsėjo 23-ąją. Mirė keturmetė Adelė Maširkaitė iš Kauno, nuo gimimo kovojusi su įvairiomis sunkiomis ligomis, – cerebriniu paralyžiumi ir epilepsija.

39

Skaudi žinia sukrėtė neabejingus lietuvius pirmadienį, rugsėjo 23-ąją. Mirė keturmetė Adelė Maširkaitė iš Kauno, nuo gimimo kovojusi su įvairiomis sunkiomis ligomis, – cerebriniu paralyžiumi ir epilepsija.

REKLAMA

TV3 „Išsipildymo akcijos“ dalyvės šeima dėjo didžiausias viltis, jog mergytė pasveiks. Deja, likimas šeimai buvo negailestingas – mergytė mirė medikams ant rankų.

Širdį veriantis laiškas

Dukrytės netekusi mama Eglė Maširkienė pasidalijo širdį veriančiu laišku, kuriame papasakojo apie jaudinantį dukrytės išėjimą. „Iš vakaro viskas buvo gerai. Adelė nuėjo miegoti. 7 valandą ryte atėjau į kambarį, radau ją pamėlynavusią, akytės – užverstos. Pamatavau temperatūrą, termometras rodė 40,5 laipsnių, pulsas siekė 200.

Iš karto kviečiau greitąją pagalbą. Atvykę po 5 minučių, pajungė deguonį, pamatavo cukrų. Skaičius siekė 0,8. Sudavė gliukozę, susukome Adelytę į dekutį ir išvežėme į klinikas. Ten, praėjus 2 minutėms nuo atvežimo, sustojo širdutė.

REKLAMA
REKLAMA

Gaivino 18 minučių, širdelė užsikūrė, tada pervežėme į reanimaciją. Pradėjo daryti tyrimus, bet ten vėl sustojo širdelė. Adelytę gaivino 40 minučių, sulaužė šonkaulius, bet širdutė nebeužsivedė.

REKLAMA

Nei gydytojai, nei mes nežinome, dėl ko sutriko širdies veikla. Lieka tik svarstyti, ar dėl cukraus, ar dėl surūgštėjusio kraujo. Sutikome daryti skrodimą. Po mėnesio aš žinosiu, kas nutiko mano saulei.

Sveikiausias vaikas, niekada nesirgdavo. Viskas taip netikėta... Glosčiau rankytes, plaukučius, norėjau pasiimti ir vežtis namo. Ir niekada nesiskųsti, kad man sunku. Kas yra sunku, supratau tik dabar.

Kad ir kiek buvo sunku auginti neįgalų vaiką, aš niekada neįsivaizdavau gyvenimo be jos. Ji – mano orbita. Aplink ją sukosi ne tik mano, bet ir visos šeimos gyvenimas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar viskas sustojo. Praraja. Neįsivaizduoju, kaip reiks toliau gyventi. Jaučiu nežmonišką skausmą, tuštumą. Viskas be tikslo.“

Neįsivaizduoja gyvenimo

Naujienų portalui tv3.lt Adelytės mama Eglė su ašaromis akyse kalbėjo apie tai, kad negali susitaikyti su nekektimi. „Visada dalinausi su visais Adelyte. Ji – mano žvaigždė, kuri švietė ir rodė kelią. Tikiu, kad turėjome daug žmonių simpatijų.

Šiuo metu mūsų šeimos laukia daug išlaidų. Noriu Adelytei pastatyti gražų paminklą, sutvarkyti kapelį, kuri galėčiau ją lankyti. Aš neįsivaizduoju gyvenimo be jos“, - verkdama kalbėjo Eglė.

Išplatino jautrų prašymą

Su Adelyte atsisveikinti galima nuo rugsėjo 24-osios Kaune esančioje šarvojimo salėje „Sielų upė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsisveikinimas, išnešant urną, įvyks (09.25) 14 val.

Artimieji prašo padėti Adelei pakelti angelo sparnus šviesioje nuotaikoje. „Neneškite jokių vainikų ar krepšelių, o tik po šviesų skintą gėlės žiedą, arba simboliškai prisidedant prie Adelytės paminkliuko. Taip pat, jei įmanoma, nesirenkite tamsiais drabužiais.“

Nėštumas buvo sklandus

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad prieš trejus metus besilaukdama antrosios savo dukters, Eglė net neįtarė, kad jos gyvenimas susiklostys būtent taip.

 E.Pudzevičiūtė-Maširkienė priešingai nei kitos pagimdžiusios moterys, savo antrąjį nėštumą prisimena ne su šypsena veide.

Jis moteriai buvo sklandus iki 38 nėštumo savaitės, tačiau vėliau ją pradėjo kankinti aukštas kraujospūdis.

REKLAMA

„Apsilankius eilinei apžiūrai, prižiūrinti nėštumą gydytoja matė didelį spaudimą, bet ji paleido mus namo, sakydama, kad tai nieko tokio. Pasitikėdama gydytoja nuėjau rami tą vakarą miegoti“, - prisimena moteris.

Gimė negyva

Tačiau viskas nebuvo taip ramu, kaip pranašavo gydytoja. E. Pudzevičiūtė-Maširkienė jau tą patį vakarą pabudo nuo didelio skausmo.

 „Man atsikėlus, pradėjo bėgti kraujas, atplyšo placenta. Tai paaiškėjo tik ligoninėje, nes pati tuo metu nesuvokiau, kas vyksta. Dėl didelio kraujavimo man pačiai pradėjo temti sąmonė, ne viską atsimenu“, - kalba ji.

Į kaunietės namus atvažiavusi greitoji nebegalėjo fiksuoti vaiko širdelės tonų, todėl buvo manoma, kad moteris į ligoninę yra vežama su jau nebegyvu naujagimiu. Klinikose gydytojai išgirdo dar pavienius vaikelio širdies dūžius, todėl E.Pudzevičiūtei-Maširkienei skubos tvarka buvo atliktas cezario pjūvis. Čia moteris pagimdė negyvą mergaitę. 

REKLAMA

Medikams mergaitę tąkart pavyko atgaivinti, bet Adelė gyveno sirgdama įvairiomis ligomis.

Paramos rekvizitai Adelytės šeimai paremti:

Gavėjas: Eglė MaširkienėBankas

AB SWEDBANK

Banko sąskaita: LT197300010125712296

Banko kodas: 73000

Banko SWIFT kodas:

HABALT22

Mokėjimo paskirtis: Adelytės reabilitacijai

PAYPAL: ingusia31@gmail

Vipps: 46253603

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų