REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Gerybinė prostatos hiperplazija yra plačiai paplitusi liga. Tiems, kuriems šis sveikatos sutrikimas sukelia gyvenimo kokybę ribojančių simptomų, gydytojas skiria gydymą. Įdomu tai, kad kas antras vyras, sergantis gerybine prostatos hiperplazija, bent jau pačioje ligos pradžioje nejunta jokių pakitimų, simptomų ar kitų nepatogumų. Tokiems pacientams specifinis gydymas būtinas ne visada, tačiau jų būklė itin kruopščiai stebima.

Gerybinė prostatos hiperplazija yra plačiai paplitusi liga. Tiems, kuriems šis sveikatos sutrikimas sukelia gyvenimo kokybę ribojančių simptomų, gydytojas skiria gydymą. Įdomu tai, kad kas antras vyras, sergantis gerybine prostatos hiperplazija, bent jau pačioje ligos pradžioje nejunta jokių pakitimų, simptomų ar kitų nepatogumų. Tokiems pacientams specifinis gydymas būtinas ne visada, tačiau jų būklė itin kruopščiai stebima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerybine prostatos hiperplazija sergantys vyrai turi reguliariai ir atsakingai lankytis pas savo gydytoją urologą tam, kad ši liga ir jos simptomai būtų sėkmingai kontroliuojami, kad būtų užtikrinta aukščiausia įmanoma gyvenimo kokybė ir, žinoma, kad nekiltų pavojingų komplikacijų. Gerybine prostatos hiperplazija sergantiems asmenims reikia ne tik vartoti specialiai paskirtus vaistinius preparatus, jei jie paskirti, reguliariai lankytis pas gydytoją, bet ir koreguoti gyvenimo būdą bei kai kuriuos įpročius. 

REKLAMA

· Vyrams patariama sportuoti ir būti aktyviems. Judėjimas padeda ne tik stiprinti kūną, bet ir atsikratyti niūrių minčių, išvengti nervinės įtampos, naudingai praleisti laiką. Nutukimas ir pernelyg sėslus gyvenimo būdas yra vieni iš gerybinės prostatos hiperplazijos rizikos veiksnių, todėl reikia nuolat stebėti savo kūno masės indeksą. 

· Sporto nauda bus dar didesnė, jei bus laikomasi subalansuotos mitybos taisyklių. Vertinga kasdieninį maisto produktų racioną papildyti didesniu daržovių ir vaisių kiekiu, o riebaus, aštraus, saldaus ir nevertingo maisto kiekius rekomenduojama sumažinti. Tai ne tik padės gauti daugiau natūralių vitaminų ir mineralų, jaustis žymiai geriau ir energingiau, bet prisidės prie optimalaus kūno svorio palaikymo. Sveika mityba itin svarbi gerybine prostatos hiperplazija sergantiems pacientams. 

REKLAMA
REKLAMA

· Rekomenduojama atsisakyti alkoholio ir rūkalų. Šie žalingi įpročiai ne tik didina gerybinės prostatos hiperplazijos paūmėjimo ir komplikacijų riziką, bet ir kenkia kitoms organų sistemoms. Tabako ir alkoholio keliama žala yra visiškai įrodyta. 

· Kava, kiti gėrimai su kofeinu ir įvairūs šlapimą varančiu poveikiu pasižymintys skysčiai (alkoholiniai gėrimai, arbata, gazuoti saldikliais saldinti limonadai ir panašiai) gerybine prostatos hiperplazija sergančių pacientų turėtų būti vartojami itin atsargiai. Geriau jų iš viso atsisakyti, nes šlapinimosi dažnis gali tapti per daug varginantis. Naudingiausia gerti negazuotą mineralinį vandenį – taip organizmas gaus daugiau vertingų mineralų ir mažiau cukraus, angliarūgštės, saldiklių ir kitų medžiagų, kurių gausu įvairiuose limonaduose ir gaiviuosiuose gėrimuose. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

· Svarbu ne tik tai, kas geriama, bet kada bei kiek geriama. Skysčių vartojimas apskritai turi būti ribojamas, ypač tuomet, kai pacientas turi svarbių planų ir per dažnas noras šlapintis gali juos sugriauti. Taip pat rekomenduojama negerti daug vandens prieš nakties miegą, nes nikturija (dažnas šlapinimasis naktį) gali gerokai sutrikdyti kokybišką poilsį. 

· Svarbu pabrėžti, kad pakankamas vandens vartojimas svarbus ir gerybine prostatos hiperplazija sergantiems pacientams. Ilgainiui pacientas pats išmoksta suvaldyti skysčių vartojimą taip, kad organizmui pakaktų vandens ir nereikėtų dažnai šlapintis tuomet, kai tam nėra tinkamų sąlygų (pavyzdžiui, svarbių susitikimų metu). Beje, reikėtų vengti šlapimą varančių ir šlapinimosi procesą veikiančių vaistų – jie sukelia papildomų nepatogumų sergant prostatos ligomis. 

REKLAMA

· Su gerybine prostatos hiperplazija susijusiems apatinių šlapimo takų simptomų lengvinimui (kai nėra sunkių būklių) ypatingai tinkami tradiciniai augaliniai vaistiniai preparatai. Vienas iš jų yra „Prostamol uno“. Jo veiklioji medžiaga - sabalpalmių vaisių tirštasis ekstraktas. Pakanka tik po vieną kapsulę per dieną. Šio augalinio vaistinio preparato indikacijos pagrįstos tik ilgalaikiu vartojimu., tad rekomenduojama jį vartoti bent tris mėnesius. Dėl bet kokio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju arba vaistininku. 

REKLAMA

· Pagrindinė taisyklė yra mylėti ir rūpintis savimi ir neišsigąsti gerybinės prostatos hiperplazijos diagnozės – šiuolaikinės medicinos siūlomi gydymo metodai rodo puikius rezultatus.

Prostamol uno 320 mg minkštosios kapsulės. Sabalpalmių vaisių tirštasis ekstraktas. Nereceptinis vaistas. Terapinės indikacijos. Prostamol Uno yra tradicinis augalinis vaistas, kurio indikacijos pagrįstos tik ilgalaikiu vartojimu, skirtas palengvinti gerybinės prostatos hipertrofijos simptomus, tokius kaip šlapimo ištekėjimo pradžios vėlavimas, ilgiau trunkantis ir nutrūkstantis šlapinimasis, silpna šlapimo srovė, dažnas šlapinimasis (ypač nakties metu), gydytojui paneigus sunkias būkles. Dauguma šių simptomų atsiranda todėl, kad padidėjusi priešinė liauka susiaurina šlaplę (per kurią šlapimas išteka iš šlapimo pūslės). Jeigu Jūsų savijauta per 6 savaites nepagerėjo arba net pablogėjo, kreipkitės į gydytoją. Vartojimo būdas ir dozavimas. Išgerkite kasdien vieną Prostamol uno kapsulę tokiu pačiu laiku. Ją reikia nuryti nesukramtytą užsigeriant pakankamu kiekiu skysčio po valgio. Vartojimo trukmė priklauso nuo ligos pobūdžio, sunkumo, eigos ir yra neribojama. Pasitarkite dėl vartojimo trukmės su gydytoju. Kontraindikacijos. Prostamol uno vartoti negalima jei yra alergija sabalpalmių vaisių ekstraktui arba bet kuriai pagalbinei šio vaisto medžiagai. Specialūs įspėjimai ir atsargumo priemonės. Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku, prieš pradėdami vartoti Prostamol uno. Prostamol uno tik lengvina simptomus, susijusius su prostatos padidėjimu, bet prostatos dydžio nesumažina. Todėl jums reikia reguliariais laiko intervalais lankytis pas gydytoją. Būtinai turite pasitarti su gydytoju, jei: karščiuojate, pasireiškė spazmai ar pastebėjote šlapime kraujo, atsiradus skausmingam šlapinimuisi, atsiradus nuolatiniam šlapimo lašėjimui esant pilnai šlapimo pūslei (šlapimo nelaikymui), jūs jaučiate skausmingą potraukį šlapintis ir staiga šlapimas negali ištekėti (ūminis šlapimo susilaikymas). Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Jeigu įtariate, kad Jums pasireiškė šalutinis poveikis, apie jį praneškite savo gydytojui, vaistininkui ar Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie LR SAM el. paštu [email protected] arba kitais būdais, nurodytais jos interneto svetainėje www.vvkt.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų