REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai svečiai.

Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai svečiai.

REKLAMA

Praėjusio sekmadienio TV3 rodytoje laidoje „La maistas“ grilio šefas Vylius Blauzdavičius, virtuvės šefas Tomas Rimydis ir kviestinė laidos viešnia Berta Garuckė, tinklaraščio cukrinisavinelis.lt autorė, pasiūlė, ką pagaminti greito iš obuolių, kad visa šeima džiaugtųsi. 

Vylius Blauzdavičius siūlo paįvairinti obuolienę

Vylius tam naudojo grilį, tačiau namuose tam puikiai tinka ir tiesiog orkaitė –  junkite jos grilio funkciją ar tiesiog kepkite labai aukštoje temperatūroje iki obuolių odelės apskrus, o patys obuoliai suminkštės.

Kepimas labai išryškina obuolių skonį ir saldumą. 

Rezultatą, kaip Vyliui pavyko pagaminti gardžią obuolienę, išvysite vaizdo įraše.

Tomas Rimydis pataria, kaip pagaminti skaidrias sultis

Didžiulę patirtį turintis puikusis virtuvės šefas Tomas Rimydis dalinosi patarimu, kaip lengvai ir greitai pasigaminti skaidrias namines obuolių sultis.

REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės tik obuolio ir šaldiklio. Paimame obuolį, jį perpjauname per pusę, įdedame tiesiai į šaldiklį ir užšaldome kelias valandas. Ištrauksite kietą lyg akmenį. Palikite kambario temperatūroje, kad atsigautų ir taptų sultingas. Iš jų, tiesiai į taurę, išspauskite sultis.

REKLAMA

Rezultatą, kaip Tomui Rimydžiui pavyko pagaminti skaidrias sultis, išvysite vaizdo įraše.

Bertos Garuckės patarimas, kaip karamelizuoti obuolius

Sekmadienį kviestinė viešnia, tinklaraščio „cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė siūlo idėją visiems, kurie mėgsta valgyti obuolienes, tačiau nenori arba nemoka jų ilgai virti.

Berta siūlo lengvai ir greitai pagaminti karamelizuotą obuolių padažą.

Jums reikės: sviesto, kelių šaukštų rudojo cukraus ir obuolių. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame kelis šaukštus rudojo cukraus ir paleidžiame obuolių skilteles karamelizuotis.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatą, kaip Bertai Garuckei pavyko karamelizuoti obuolius, išvysite vaizdo įraše. 

Atvėsus viską sutrinkite ir skanaukite su blyneliais, varškėčiais ar vafliais. Toks obuolių karamelizavimas patiks ir vaikams, ir suaugusiems, todėl mėgaukitės skoniu, vaišinkite svečius ir džiaukitės rudeniu! 

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų