REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elektroninę cigaretę rūkanti trijų vaikų mama dėl paslaptingos plaučių ligos atsidūrė komoje. Medikai jos plaučiuose rado skysčio ir kraujo krešulių.

Elektroninę cigaretę rūkanti trijų vaikų mama dėl paslaptingos plaučių ligos atsidūrė komoje. Medikai jos plaučiuose rado skysčio ir kraujo krešulių.

REKLAMA

Elektroninę cigaretę rūkanti trijų vaikų mama atsidūrė komoje dėl paslaptingos plaučių ligos, rašoma dailystar.co.uk.

Sherie Canada iš Teksaso, JAV, kurios plaučiuose medikai rado skysčio ir kraujo krešulių, jaučiasi kalta ir susigėdusi – ji sako, kad bėdą prisišaukė pati. Moteris sako, kad elektroninę cigaretę rūkyti pradėjo prieš trejus su puse metų – ji manė, kad tai yra saugiau, nei įprastos cigaretės. Jai patiko įvairiausi elektroninių cigarečių skoniai.

Pirmuosius simptomus ji pajuto šiais metais – pradėjo stipriai kosėti. Prieš du mėnesius Sherie savo mamos paprašė nuvežti ją į ligoninę ir visą naktį prasikankino vos begalėdama įkvėpti.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai jai sakė, kad jos plaučiuose vyksta uždegimas, nustatė priešpneumoninės būsenos diagnozę ir gydė moterį antibiotikais. Tačiau kitą dieną jis vis dar jautė kankinantį skausmą, todėl teko atlikti išsamesnių tyrimų, po kurių paaiškėjo, kad jos plaučiuose yra kraujo krešulių ir skysčio.

REKLAMA

Birželio 18 dieną Sherie buvo antrą kartą paguldyta į reanimacijos skyrių ir jai buvo medicininiu būdu sukelta koma. „Buvo labai baisu.“ – sako ji. –

„Meldžiausi ir bijojau, kad nebepabusiu.“

Jai atsigavus po komos, gydytojai pasakė, kad ligą greičiausiai sukėlė elektroninė cigaretė. Moters šeima su mažais jos vaikais buvo šokiruota – mamai 24 dienas teko praleisti ligoninėje.

„Reanimacijos skyriuje praleidau savo sūnaus 13 gimtadienį, o kito sūnaus 15 gimtadienio dieną kvėpavau pro vamzdelį.“ – pasakoja ji. – „Jaučiuosi labai kalta ir susigėdusi. Bėdą prisišaukiau pati.“

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, Sherie šiuo metu jau yra visiškai pasveikusi ir dabar pasakoja savo istoriją tam, kad įspėtų žmones apie galimai elektroninių cigarečių keliamus pavojus.

„Aš visų artimųjų atsiprašiau už tai, kad suteikiau jiems šitiek skausmo. Aš tik džiaugiuosi, kad šiandien vis dar esu čia ir galiu dalintis savo istorija ir liudijimu.“ – feisbuke rašė ji. JAV nuo paslaptingos su elektroninėms cigaretėmis siejamos ligos jau mirė 6 žmonės.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) tiria dar 380 patvirtintus ar įtariamus su elektroninėmis cigaretėmis susijusių plaučių ligų atvejus, tačiau pabrėžia, kad šių ligų sąryšis su konkrečiais produktais dar nėra patvirtintas.

CDC įspėja, kad elektroninių cigarečių rūkymas yra pavojingas, kadangi dauguma apklaustų pacientų vartoja tiek nikotino, tiek THC (kanapių aktyviosios medžiagos) skysčius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų