Legendinės bulvytės tirps burnoje: traški išorė, minkštas vidus

 Jei turite šviežių bulvių, pats metas išbandyti paruošti jas taip, kad negalėsite atsispirti. Skonis sužavės nuo pirmojo kąsnio. 

Legendinės bulvytės tirps burnoje: traški išorė, minkštas vidus (worldrecipes.eu/lt)

Jums reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių, 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 5 skiltelių česnako, saujos smulkintų petražolių, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, sviesto.

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. Sviestą išlydykite mikrobangėje. Tuomet česnako skilteles nulupkite, tris skilteles sutrinkite česnako spaustuku.

Tada bulves gerai nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį.

Sumaišykite su 1,5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, 1,5 valgomojo šaukšto lydyto sviesto ir sutrintu česnaku.

REKLAMA

Pagardinkite druska ir pipirais. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popieriaus, sudėkite bulves taip, kad skiltelės nesiliestų.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, po to apverskite ir dar kepkite apie 15-20 minučių, kol bulvės gražiai apskrus.

Sutriname dvi česnako skilteles, viename indelyje sumaišykite kartu su likusiu sviestu, alyvuogių aliejumi bei petražolėmis.

Iškepusias bulvių skilteles sudėkite į vieną dubenį, sumaišykite su sviesto ir aliejaus mišiniu. Jeigu reikia dar įberkite druskos bei juodųjų pipirų.

Iškart patiekite ir skanaukite!

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų