REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Obuolių sidro actas nuo seno naudotas įvairiems sveikatos sutrikimams gydyti taip pat kaip grožio puoselėjimo priemonė. Nepelnytai šis produktas šiandien yra pamirštas.

Obuolių sidro actas nuo seno naudotas įvairiems sveikatos sutrikimams gydyti taip pat kaip grožio puoselėjimo priemonė. Nepelnytai šis produktas šiandien yra pamirštas.

REKLAMA

Obuoliai turi daug antioksidantų, vitaminų, mineralų ir skaidulų. Nerafinuoto obuolių acto sudėtyje yra daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų: askorbo, folio, pantoteno rūgščių, mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, floras, kalcis, fosforas, magnis, geležis, bei vitaminų B2, B6 ir C.

Nerafinuotas obuolių sidro actas turi detoksikuojamąjį poveikį, gali padėti reguliuojant svorį ir sprendžiant tokias virškinimo problemas kaip vidurių užkietėjimas, rėmuo ar sutrikęs virškinimas.

Medicinos profesorius F. Lipman nurodo, kad obuolių sidro actas gali padėti išspręsti virškinimo problemas ir pagerinti skrandžio veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Šis actas nepamainomas ir lieknėjantiems. Jis padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir kontroliuoti apetitą, deginti riebalus, mažinti cholesterolio kiekį.

REKLAMA

Be minėtų savybių, obuolių sidro actas padeda gydyti sąnarių uždegimus, valo iš organizmo šlakus, gali padėti nuo migreninio galvos skausmo, pajutus bendrą silpnumą ar pakilus temperatūrai.

Kaip vartoti obuolių sidro actą? Sumaišius obuolių sidro actą su tyru vandeniu išsklaidomas ryškus skonis. Stiklinei vandens reikės 1 arbatinio šaukštelio acto. Tokį gėrimą reikėtų gerti prieš valgį arba pajutus rėmens simptomus.

Virškinimo sistemos bei medžiagų apykaitos profilaktikai patariama kas rytą išgerti stiklinę šalto vandens su 1 šaukšteliu obuolių sidro acto. Šis actas tiks ne tik kaip gėrimas. Jis nepamainomas mėsos marinavimui, silkės, žuvies patiekalams, salotoms ir sriuboms gardinti.

REKLAMA
REKLAMA

Pažymėtina, kad parduotuvėse ir prekybos centruose itin gausus actų rūšių pasirinkimas. Rekomenduojama įsigyti ekologišką, nerafinuotą ir nepasterizuotą obuolių sidro actą.

Angliškas užrašas ant pakuotės „with the mother“ reikš, kad toks produktas yra natūraliai fermentuotas, turi naudingų medžiagų, enzimų ir gerųjų bakterijų.

Svarbu paminėti tai, kad obuolių sidro acto negali vartoti geriantys skysčius varančius arba širdies veiklai skirtus vaistus. Taip pat turintys skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opų.

Šaltinis: Emilija Miliauskė, Kuras kūnui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų