REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Ši nuotrauka nepalieka abejingų: sesė guodžia vėžio pakirstą broliuką

Šioje širdį veriančioje nuotraukoje matoma maža mergaitė, glostanti nugarą keturių metų broliukui, kuris blogai jaučiasi po chemoterapijos seanso – vaikas serga vėžiu, rašoma thesun.co.uk.

3

Šioje širdį veriančioje nuotraukoje matoma maža mergaitė, glostanti nugarą keturių metų broliukui, kuris blogai jaučiasi po chemoterapijos seanso – vaikas serga vėžiu, rašoma thesun.co.uk.

REKLAMA

Beckettui Burge‘ui ūminė limfoblastinė leukemija buvo diagnozuota 2018 metų balandį. Nuo to laiko ligoninėje jis praleido daugelį mėnesių.

Nesavanaudiška jo vyresnioji penkerių metų sesė Aubrey, kurį už brolį yra vyresnė vos 14 mėnesių, atsisako žaidimų su draugais, kad galėtų būti su broliu ir juo rūpintis.

Vaikų mama Kaitlin Burge (28) iš Teksaso, JAV, sako, kad šia nuotrauka, daryta sausio mėnesį, ji nusprendė pasidalinti tam, kad atkreiptų dėmesį, kokią svarbą turi šeima tuomet, kai sunku.

Nuotraukoje matoma Aubrey, guodžianti savo broliuką, kuris, pykinimo kankinimas, pasilenkęs virš tualeto. Kaitlin sako, kad po šios nuotraukos Aubrey nuplovė broliukui rankas ir padėjo jam nueiti iki sofos, o tuomet pasisiūlė išvalyti vonią.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų vaikų mama sako: „Kai matau juos kartu, jaučiuosi laiminga ir liūdna tuo pačiu metu. Jų ryšys labai tvirtas. Iki pat dabar jie yra labai artimi, ji visada juo rūpinasi. Ketverių ar penkerių metų vaikas turėtų nerūpestingai žaisti lauke su draugais.

REKLAMA

Ji turėtų laipioti ir bėgioti po kiemą su kitais vaikais, žaisti žaidimų aikštelėje, plaukioti baseine, bet vietoj to ji renkasi būti kartu su broliu. Jie labai artimi ir visada žaidžia kartu. Jis kartu su ja žaidžia lėlėmis, o ji kartu su juo žaidžia superherojais. Mes ją paraginame išeiti į lauką ir pabūti su kitais vaikais, bet ji renkasi visada būti su broliu.“

BROLIS IR SESĖ IR VĖL KARTU

Aubrey‘ės gimtadienio dieną Beckettas grįžo namo po ligoninėje praleisto mėnesio. Mažajam buvo atliekama chemoterapija, kraujo perpylimai ir trombocitų persodinimai.

REKLAMA
REKLAMA

Kol jis buvo ligoninėje, sesė negalėjo būti kartu su juo – ja rūpinosi močiutė. Kaitlin su vyru Matthew (31) jauniausią dukrą Chandler, kuriai beveik dveji, išsiuntė pagyventi su dėde. Kai vaikai vėl susitiko, vienas kito jie buvo nematę nuo tada, kai Beckettui buvo diagnozuota leukemija.

Kaitlin sako: „Beckettas buvo labai mažutis, negalėjo vaikščioti, ir buvo praradęs daug svorio. Aubrey‘ei tai buvo labai keista, jis atrodė labai pasikeitęs. Mes nežinojome, kaip tvarkytis su šia situacija ir nebuvome įsitikinę, ar reikia jai sakyti, kas vyksta. Bet kaskart jam grįžus namo Aubrey bandydavo išsiaiškinti, kodėl jis nenori žaisti – tai jam nebuvo būdinga. Ji klausdavo, kodėl jis visą laiką miega ir kodėl tualete jam reikia pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis visą laiką blogai jautėsi, o anksčiau taip nebūdavo. Ji nežinojo, kas darosi, bet iš patirties atsiminė, kad kai sirgdavo ji pati, mes glostydavome jai nugarą, kad greičiau praeitų. Atsiminusi šį epizodą, iniciatyvos ji ėmėsi pati. Ji glostė jam nugarą ir sakė, kad viskas bus gerai, nuvalė jam veidelį ir padėjo nusiplauti rankas. Iškart po to ji nuvedė jį iki sofos svetainėje ir jį paguldė. Ji paklausė, ar gali išvalyti vonią, bet pasakiau jai, kad eitų atsisėsti – šis darbas ne jos. Ji pati prisiima atsakomybę padėti namuose ir žiūrėti, kad viskas, ką jis liečia, būtų švaru. Ji tikra mano pagalbininkė.“

SESĖ NERIMAUJA

Aubrey, šiais metais pradėjusi eiti į darželį, ir toliau nerimauja dėl savo „geriausio draugo“, nors tėvai ir tikina, kad viskas gerai. Ji žiūri brolio nuotraukas ir uždavinėja klausimus apie jį supančią medicinos įrangą, negalėdama sulaukti, kol jos žaidimų draugas grįš namo.

REKLAMA

Kaitlin sako: „Ligoninėje padarėme jo nuotraukų, o ji jas žiūri mano telefone. Ji užduoda daugybę klausimų, tokia protinga maža mergytė. Ji rodo į nuotrauką ir klausia, kodėl brolis su kauke, o tada mes paaiškiname.

Ji yra mačiusi, kaip daugybė gydytojų deda jam kaukes, leidžia jam adatas, duoda jam įvairiausius vaistus, kol jis tuo tarpu ramiai ir bejėgiškai guli. Ji nežinojo, kas tiksliai vyksta, tik kad brolis, jos geriausias draugas serga. Mes paaiškinome, kad jis sunkiai serga, štai kas atsitiko, ne dėl to, kad būtų ką negero suvalgęs, ir ji čia niekuo dėta, tam nebuvo įmanoma užkirsti kelio, o jai pačiai taip tikrai nenutiks. Mes viską jai paaiškinome, taip padedami mūsų socialinio darbuotojo.

REKLAMA

Su ja kalbamės labai atvirai – išsamiai aptariame visus jai kylančius klausimus, taip pat ir tuo atveju, jei Beckettas yra tame pačiame kambaryje. Jis žmonėms sako: „aš sergu vėžiu“, jis puikiai žino, kas jam yra. Mes žiūrime, kad ji jį palaikytų ir žinotų, kad dėl ligos niekas nepasikeičia. Ji visuomet domisi, kur jis yra, ką veikia, su kuo leidžia laiką. Ji nebuvo pratusi ką nors veikti viena ir viena būti nenorėjo.“

Nuo tada, kai prieš 18 mėnesių Beckettui buvo diagnozuota ŪLL, jis visą laiką išliko labai stiprus, nepaisant kas vakarą geriamų chemoterapijos tablečių ir nuolatinių apsilankymų ligoninėje. Prognozuojama, kad gydymo jam reikės dar dvejus metus, bet tuo tarpu su juo bus jį mylinti šeima, ypač jį beprotiškai mylinti sesė Aubrey, kuri jam padės viską ištverti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaitlin sako: „Jo liga prasidėjo pernakt, nuo ausies infekcijos. Prieš tai nematėme jokių nerimą keliančių ženklų, kad būtume įtarę vėžį.

Dabar jam yra gydymo pertrauka, toliau gydymas vyks iki pat 2021 metų rugpjūčio 8 dienos. Chemoterapija jam būna kas vakarą, tada dar priešgrybelinis gydymas nuo infekcijos, kuria jis susirgo kai buvo patvirtinta diagnozė. Šiuo metu gydymas yra įprastinis – steroidai kiekvieną mėnesį penkias dienas, chemoterapija klinikoje ir tabletės namuose kas vakarą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų