REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Moteris numetė 36 kilogramus: atsisakė kelių produktų  (nuotr. asm. archyvo)

Moteris papasakojo, kaip išgyveno tikrą transformaciją – numetė tiek svorio, kad 22 dydžio drabužius teko keisti 8 dydžiu, rašoma dailystar.co.uk.

4

Moteris papasakojo, kaip išgyveno tikrą transformaciją – numetė tiek svorio, kad 22 dydžio drabužius teko keisti 8 dydžiu, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Abi Hollyoake visada norėjo sekti tėčio pėdomis ir tapti gaisrininke, todėl 32 metų moteris dvejus metus bandė išlaikyti fizinio pasirengimo patikrinimą ir tuo pačiu metu sulieknėti. Prieš pradėdama šį žygį, Abi svėrė 96 kg (dabar sveria 60 kg) ir nešiojo 22 dydžio drabužius – ji atvirauja, kad nuolat valgydavo pusfabrikačius, nes nemėgo gaminti.

Giliai širdyje ji visada norėjo sekti tėčio pėdomis ir tapti gaisrininke, bet tam trukdė viršsvoris. Tačiau persikrausčiusi gyventi į Kornvalį Didžiojoje Britanijoje dviejų vaikų mama nusprendė, kad laikas imtis pokyčių.

Ji sako: „Mano tėtis dirbo gaisrininku, todėl tai – šeimos profesija. Aš visada norėjau dirbti tą patį darbą, bet, kadangi turiu du vaikus, besirūpindama šeima šios svajonės nesugebėjau įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kai persikraustėme gyventi čia į Kornvalį pagalvojau, kad galbūt čia būtų tokia galimybė, todėl pasiteiravau informacijos vietinėje gaisrinės stotyje. Laikyti fizinio pasirengimo testus buvo tikras iššūkis – anksčiau nebuvau dariusi nieko panašaus.

REKLAMA

Dvejus metus iš eilės vis grįždavau ir bandydavau laikyti egzaminą iš naujo – procesas užtruko, nes po neišlaikyto egzamino galima sugrįžti tik praėjus trims mėnesiams.

Kaskart pavykdavo vis geriau, kol galiausiai testą išlaikiau. Nesitvėriau džiaugsmu, bet iš tiesų tai tebuvo pirmas žingsnis – vėliau reikėjo laikyti daugiau egzaminų ir testų, dalyvauti pokalbiuose dėl darbo.“

Abi dabar liekna, nešioja 8–10 dydžio drabužius, kadangi siekdama savo svajonės pakeitė septynis dydžius. Ji sako: „Pradėjau nuo programėlės „Couch to 5k“, bet sportuodavau naktį arba anksti ryte, nes bėgiodama nemėgstu būti stebima.

REKLAMA
REKLAMA

Jau trečią ar ketvirtą savaitę pastebėjau pirmuosius rezultatus. Svoris ėmė kristi, labiau pasitikėjau savimi ir ėmiau artėti prie norimo rezultato. Tuomet pradėjau sportuoti namuose. Kai persikraustėme, užsiregistravau ir į sporto klubą. Tas sporto klubas man labai patiko – nemėgdavau didelių veidrodžių, kuriuose visi kiti atrodydavo labai gražūs. Tai labai priklauso nuo pasitikėjimo savimi.“

Susiderinusi savo treniruočių režimą, Abi susikoncentravo į mitybą. Ji sako: „Tuomet apsilankiau „Slimming World“ ir ėmiausi mitybos pokyčių.

Sportuodama buvau pasiekusi tam tikrą ribą ir svoris nebekrito. Pakeičiau tam tikrus produktus – ėmiau naudoti purškiamą aliejų vietoj paprasto ir saldiklį vietoj cukraus. Tai man labai padėjo ir dabar namuose gaminu daug dažniau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, kai pradėjo įsidarbinimo gaisrinėje procesą, Abi jau jautėsi nuostabiai. Ji paaiškino: „Norint dirbti gaisrininku, tam tikras fizinis pasirengimas būtinas. Kai pradėjau įsidarbinimo procesą, jau lankiausi sporto klube, bet man dar reikėjo padirbėti. Net ir dabar kasdien reikia su savimi dirbti, nes šis darbas – fizinis.“

Baigdama pokalbį ji priduria: „Tai nėra neįmanoma. Aš esu gyvas įrodymas, kad visko galima pasiekti. Man labai padėjo tai, kad turėjau aiškų tikslą, kurio siekiau. Reikia ko nors labai norėti ir nepasiduoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų