Neįmanoma atsispirti taip keptoms bulvytėms: ant stalo nespės atvėsti

Bulvės išties Lietuvoje gali būti vadinamos nacionalinėmis daržovėmis, bet visi turi jų savo pagaminimo būdą! Bulvių košės, skrudintos, troškintos arba keptos.

Bulvės (worldrecipes nuotr.)

O ar kada nors bandėte iškepti bulves rankovėje, įdėjusios į orkaitę? Rekomenduojame naują receptą, kuris paįvairins dienos meniu!

Reikės:

kilogramo bulvių, 3-4 skiltelių česnako, 3 šaukštų aliejaus, juodųjų pipirų, druskos. bulvės

Pirmiausia nuplauname ir išvalome bulves. Supjaustome dideles bulves į ketvirčius. Jeigu turite namie šviežių bulvyčių, galite kepti ir su žievele.

Tuomet perspaudžiame česnaką per spaustuvą arba labai smulkiai supjaustome.

Tada įdedame į dubenį bulves, česnakus, aliejų bei prieskonius. Viską gerai permaišome. Paruošiame rankovę ir sudedame į ją bulves.

Po to padedame rankovę su visomis bulvėmis ant kepimo skardos. Kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-60 minučių. Skanaujame!

Pastebėjimas: Labai džiugu, kad rankovėje kepti bulves paprasčiau, po jos orkaitėje nėra purslų ir įvarių riebalų dėmių. Maisto tampa tikras malonumas, nes nereikia valyti orkaitės! O ir pavyksta itin skanus patiekalas!

Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt/


Rašyti komentarą...
b
birute
2019-09-11 12:50:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
o tai kaip kepam mesa,vista rankovej,to makaule visai atbukai
Atsakyti
-1

A
Atsakymas To Makaulė
2019-09-11 13:39:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
Lochuti, prieš valgant reikia iš tos rankovės išimti, taip visi daro. O tu matyt stebėdavaisi, kad odelė vis dar kieta, jei su viskuo kramtei. Ir dėl plastiko nesysiok į kelnes - beveik visos pakuotės iš plastiko, net jei ir iš išorės yra popierius...
Atsakyti
-2

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų