REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artūras ir Agnė Zuokai iki šiol viešumoje atrodė kaip tvirta, ideali šeima. Ne vienas gal net pavydėjo Artūrui Zuokui, kai anuomet politikas, sulaukęs skaudžių finansinių įtarimų, ne tik neprarado žmonos palaikymo, bet ir visai neseniai, prieš gerą pusmetį vykusiuose mero rinkimuose, Agnė rodė aiškiausią pasitikėjimą savo vyrui.

Artūras ir Agnė Zuokai iki šiol viešumoje atrodė kaip tvirta, ideali šeima. Ne vienas gal net pavydėjo Artūrui Zuokui, kai anuomet politikas, sulaukęs skaudžių finansinių įtarimų, ne tik neprarado žmonos palaikymo, bet ir visai neseniai, prieš gerą pusmetį vykusiuose mero rinkimuose, Agnė rodė aiškiausią pasitikėjimą savo vyrui.

REKLAMA

Kokia juoda katė sumaišė visas šeimos gyvenimo kortas, kad teisme atsidūrė Agnės prašymas juos išskirti?

„Aš tiesiog noriu lygiai taip pat būti laimingas, kad kažkas manimi rūpintųsi, kad kažkas paklaustų, kaip tu gyveni, gal vakarienę padarytų. Šioje vietoje esu žmogus, o ne kažkas kitas. Bet šiandien mano rūpesčiai ir prioritetai yra ne tie“, – TV3 laidoje „Prieš srovę“ kalba A. Zuokas. Paklausus ar kada nors A. Zuokas ir vėl puoselės romantiškus jausmus, vyras apie tai kalba miglotai:

„Nors žinote, kas žino, kaip bus ir kada bus. Čia ne planinis dalykas, bet neabejoju, kad tai bus“, – sako jis.

Nejaugi Artūras Zuokas kalba apie naująją gyvenimo draugę? Politikas sako – tikrai ne. O ką jis atsakys į šnekas, kad jo skyrybų priežastis ir yra kita moteris? „Mažiau tikėkite gandais“, – atšauna Artūras.

REKLAMA
REKLAMA

Per skandalą žmonai net neskambino

Kokių tik skandalų Lietuvoje nebuvo – tai ir kariuomenės „šaukštų“ skandalas, dar prieš kurį laiką ir auksinis Kauno tualetas, dabar dar vienas – dėžių skandalas, kuriame pagrindinis vaidmuo tenka A. Zuokui.

REKLAMA

Skandalas prasidėjo, kai jo žmona Agnė namuose neva rado dešimt metų čia buvusias dėžes. Ji kreipėsi savivaldybės pagalbos, atpažinti ar jose ne valdiški daiktai, pirkti kitados, kai Vilniaus meru buvo A. Zuokas, už mokesčių mokėtojų pinigus.

Dėžių poėmį fiksavo ir antstoliai, ir žurnalistai, bet savivaldybė dėžes netrukus grąžino A. Zuokui, daiktai, suprask – ne jų.

Tas dėžių skandalas, kuris įvyko pas jus su Agne, ar jūs tą dieną skambinote jai, kalbėjotės su ja, kodėl ji taip padarė? – Artūro Zuoko paklausė „Prieš srovę“ žurnalistė Vilija Pilibaitytė-Mia.

REKLAMA
REKLAMA

Ne.

Iš vieno Agnės interviu, skaičiau, kad jeigu vyksta kažkokie skandalai ar emocijos, tai reiškia, kad vienas kitam rūpite. Ar tai galėtų reikšti, kad Agnė tokiu būdu galbūt siekia jūsų dėmesio?

Agnė iš tiesų yra protinga moteris ir tikrai kūrybinga. Jeigu tokiu būdu siekiama dėmesio, reiktų pagirti ją už išmonę. (juokiasi) Šiuo atveju, aš manau, kad čia ne dėmesio buvo klausimas, o kitą vertus aš Agnės visai nekaltinu.

Į tai žiūriu kaip į tam tikrą humorą, nes iš tiesų reikėjo iškraustyti sandėliukus, tarp kitko, ji man dėl to yra priekaištavusi ne kartą. Aš to nepadariau, tai tą padarė Remigijus Šimašius ir Vilniaus miesto savivaldybė su administracijos direktoriumi. Ji labai išmoningai išnaudojo situaciją ir pasiekė savo rezultatą – sandėliukai yra tušti, vietos yra ženkliai daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakvietėte mus į svečius su visa komanda, todėl paklausiu, kokia tema šiandien jums yra „tabu“ ir apie ką jūs nenorite kalbėti?

Apie ką aš nenoriu kalbėti? Apie asmeninius reikalus.

Kodėl?

Šiandien yra natūralu, kad daug kas labai bando paklausti apie situaciją šeimoje, skyrybų procesą, todėl ta tema man yra tabu.

Visiems labai įdomu, kodėl jūs skiriatės, net man asmeniškai įdomu. Dingo meilė?

Iniciatyva yra ne iš mano pusės, Agnė inicijavo šį procesą. O priežasčių yra daug.

Abu nebenorėjo tvarkyti nuosmukių

Iki šiol kas bebūtų vykę garsių politikų namuose, į viešumą nepatekdavo nė menkiausias gandas apie nesklandumus. „Nors buvo visko, ir nesutarimų, ir pakilimų“, – prasitaria Artūras. O per dėžių skandalą žurnalistams apie tai užuominomis kalbėjo ir pati Agnė.

REKLAMA

Daugelio idealia laikyta šeima, dabar jau vis dažniau matysis skyrybų teisme, dalinsis per dvidešimt septynerius bendro gyvenimo metus sukauptą, ar ne keliais milijonų eurų vertinamą, turtą.

Artūrai, sakyčiau, kad esate dabar svajonių jaunikis. Ar galima taip sakyti?

Daug esu turėjęs titulų ir galima sakyti tokių nickname‘ų, bet šito dar negirdėjau.

... bet esate pasakiškai turtingas.

Be abejonės yra sukurtas pastovus gyvenimo standartas, kuris tikrai yra pilnai tenkinantis mane. Manau, kad tenkino ir mano šeimą.

Agnė yra minėjusi, kad kažkada vienas kitam pradėjote asocijuotis su bėdomis...

Čia yra Agnės teiginys, aš jį perskaičiau jos interviu. Man neaiškus tas teiginys, iš tiesų mes su Agne esame labai skirtingi. Pavyzdžiui, aš visada pasakysiu wow gražu, o Agnė pasakys priešingai. Aš pasakysiu „gerai“, ji pasakys – „vidutiniškai“. Mes esame priešingo tipo žmonės ir daugelis artimesnių žmonių dažnai keldavo klausimą, kaip mes sugebame tiek metų išbūti po vienu stogu. Mes besąlygiškai vienas kitu pasitikėjome.

REKLAMA

Jūs paminėjote, kad vienas kitu pasitikėjote. Ar tai reiškia, kad dabar tas pasitikėjimas yra dingęs?

Dabar į šį klausimą atsakyti būtų sunku.

Jūs išgyvenote labai daug metų kartu, visose šeimose būna nuosmukių, jie juos išgyvena. Kodėl šis kartas buvo kitoks?

Vadinasi nei viena pusė nebenorėjo tvarkyti tų nuosmukių. Atėjo toks laikas, kaip Agnė yra pasakiusi, nebėra prasmės ir kitą vertus, aš neabejoju, kad Agnė savo gyvenime siekė radikalių pokyčių.

Matyt yra toks gyvenime momentas, ar jis teisingas ir vedantis kažkur aukščiau, padeda susikurti laimės pojūtį, čia jau kitas klausimas. Daug žmonių išgyvena tokį pojūtį, kai norisi viską pakeisti, mesti ir apsigyventi kitame pasaulio krašte, tada nori pradėti viską iš naujo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neištikimybės neatleistų

Po dėžių skandalo Artūras Zuokas savo namų kieme surengė pikniką su vynu ir šašlykais, sukvietė visus norinčius, apžiūrėti gausybės paimtų ir tuoj pat grąžintų dėžių. Kokia katė perbėgo tarp jų su Agne? Žurnalistams tuomet A. Zuokas neatviravo ir rekomendavo kreiptis į Agnę.

Artūrai, kaip jūs žiūrite į tokius žmones, kurie yra neištikimi vienas kitam?

Pasitikėjimas santykiuose yra svarbus dalykas ir šiuo atveju, man kaip vyrui, tai yra raudona riba, kurios peržengti negalima. Jeigu mano atveju taip būtų – viskas, durys užsidaro ir manęs nedomintų nei aplinkybės, nei priežastys. Kaip aš galiu sulaikyti žmogų, kuris myli kitą ir nori išeiti? Aš galiu palinkėti tik laimės, tai vienintelis civilizuotas sprendimas.

REKLAMA

Lygiai taip pat, natūralu, moteris turi tikėtis to iš vyro. Kalbant apie santykius, klausimas kodėl vyrai buvo neištikimi?

Būna vyrų tipas, kurie negali turėti tik vieną partnerę, jiems reikia daugiau.

Yra neištikimybė, meilė ir daugelis kitų dalykų. Šioje vietoje yra klausimas, ar vyrai buvo neištikimi todėl, kad fiziologinis ar kitas poreikis, bet tas vyras gal jus mylėjo. Aš vis dėlto esu už santykius, kurie vienas kitam yra pagarbūs ir neištikimybės nėra.

Neigia, kad skiriasi dėl kitos

„Mūsų skyrybų priežastis nebuvo jokia kita moteris“, – kalbinamas Mios darbo kabinete pasakoja A. Zuokas. Tačiau nuo oficialios skyrybų pradžios yra praėję jau trys mėnesiai, galbūt 51-erių politikas jau turi kitą mylimąją?

REKLAMA

„Gyvenu vis dar čia, mūsų su Agne bendruose namuose ir išsikelti nesiruošiu“, – sako A. Zuokas, tuo užmindamas dar vieną mįslę – ar aistroms nurimus, jie šeimą bandys sulipdyti iš naujo?

O niekada nebuvo minčių grįžti?

Dar nespėjome išeiti, mes gyvename kartu, bet aišku mes turime sudėtingą ir ilgą procesą, ką padarysi. Aš nežinau, kas ir kaip bus, gyvenimas yra ilgas.

Niekada nemaniau, kad mes būsime tokioje situacijoje, kurioje esame šiandien, o kas bus po penkių, dešimt metų net nedrįstų prognozuoti. Šiandien dienai aš net neabejoju, ką Agnė yra ir pasakiusi viešai, kad buvimas atskirai jai yra priimtinesnis ir aš priimu jos sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O gali būti taip, pavyzdžiui, po mėnesio mes išgirsime, kad Artūras su Agne vis dėlto nesiskiria?

Sakyčiau – neįmanomas variantas.

Kokia moteris jums yra ideali?

Svarbiausia, manau, mylinti.

Ar tai reiškia, kad meilė pas jus dingo?

Matyt, jeigu mes po tiek metų esame tokiame taške. Kai gyveni daug metų kartu, kartais būna ir aukštyn ėjimų, kartais ir žemyn.

Prieš dešimt metų man atrodė, kad viskas tik gerėja, kaip vynas bręstantis, bet yra kaip yra ir sakyčiau, kad tai buvo tapę įprastu statusu. Nepaisant visų sudėtingų situacijų, kad aš būčiau pasiryžęs kardinaliems pokyčiams, labai abejoju. Dažnai vyrai susitaiko taip, kaip yra.

...bet ar įmanoma gyventi be meilės?

Meilės jausmas turi temperatūrą, ji būna didesnė, mažesnė, kintanti ir pastovi. Be abejonės, jeigu žmonės būna kartu, tai turi būti meilė. Galbūt ta meilė po daugelio metų tampa kitokia, šiek tiek tokia iš įpratimo būti kartu.

REKLAMA

Ji būna svarbi ir įdomi iš vieno kito gilaus pažinimo, pagaliau iš to pačio komforto. Manau, kad daugelis šeimų tiesiog gyvena kartu, nes gyvena kartu.

Norite pasakyti, kad nėra amžinos meilės?

Amžina meilė, sakyčiau, yra, tik temperatūra meilės skirtinga. (juokiasi) Yra momentas, kai širdis daužosi, vos pamačius kitą žmogų. Yra momentas, kada galbūt rankos sudrėksta vien dėl to, kad rankos susiliečia tarpusavyje.

Ateina laikas, kai tai tampa visai kitokiu jausmu, jis nėra niekuo blogesnis nei pirmasis. Be abejonės, reikia siekti meilės ir laimės. Jeigu yra porų, kurioms tai pavyksta, yra labai gražu, tik abi pusės turi dėti pastangas.

Artūrai, ar jūsų širdis laisva?

Mano širdis yra laisva, net ir būnant santuokoje su Agne, esu minėjęs, kad esu laisvas žmogus, lygiai taip pat ir Agnė. Ar aš šiandien turiu arba siekiu meilės? Šiandien esu ne toje situacijoje, kad leisčiau sau prabangą apie tai galvoti.

Ar šiame pokalbyje yra kokia nors apibendrinanti mintis ar taškas? „Nei pabaigos, nei taško dar nematyti“, – atsisveikindamas svarsto A. Zuokas. Skyrybų byloje turtų dalybos dar tik įsibėgėja ir skandalų dar gali kilti visokių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų