REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis receptas visiems puikiai žinomas nuo pat vaikystės dienų, tačiau užaugę jį neretai pamirštame. Išbandykite bulvines bandutes pasigaminti savo namuose ir vėl nusikelti į vaikystės dienas. 

Šis receptas visiems puikiai žinomas nuo pat vaikystės dienų, tačiau užaugę jį neretai pamirštame. Išbandykite bulvines bandutes pasigaminti savo namuose ir vėl nusikelti į vaikystės dienas. 

REKLAMA

Ingredientai: bulvės; bulvių krakmolas; kiaušinio trynys; druska.

GAMINIMAS

Pirmiausia išsiverdame bulves (aš naudojau 1 kilogramą bulvių, kartais verdu su lupena, kartais nuskustas, skirtumo nelabai pajaučiau, labiausiai priklauso nuo naudojamos bulvių rūšies).

Išvirtas bulves paliekame, kad atvėstų (idealiausia tai būtų vakarykštes sumalti), sumalame per smulkų sietelį arba naudoju specialų įrankį bulvėms pertrinti.

Tuomet suplojame dubenėlyje bulves, padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiame).

Tada išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintų su likusiom bulvėm, jeigu bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilame daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.

REKLAMA
REKLAMA

Po to įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinio trynį.

Viską išmaišome bei formuojame nedideles "bandeles", viduryje įspaudžiame duobutę. Kuo mažesnės bandelės – tuo man juos skanesnės. Verdame pasūdytame vandenyje kol iškils į viršų. Išgriebiame bei patiekiame. Skanaujame!

Šaltinis: worldrecipes.eu/ Neringos blogas 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų