REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Siuntų kelionės – visada nepamatuojama, tačiau specialistų nuspėjama rizika, kuriai galima pasiruošti. Ir visai nesvarbu ar kalbėtume apie smulkų siuntinį vietiniu paštu, ar apie didžiagabaritį krovinį nukreiptą į tolimuosius kraštus – tinkamai apsaugoti svarbu juos abu. Tik, žinoma, kiekvienu atveju prireiks skirtingų pakavimo sprendimų ir medžiagų.

Siuntų kelionės – visada nepamatuojama, tačiau specialistų nuspėjama rizika, kuriai galima pasiruošti. Ir visai nesvarbu ar kalbėtume apie smulkų siuntinį vietiniu paštu, ar apie didžiagabaritį krovinį nukreiptą į tolimuosius kraštus – tinkamai apsaugoti svarbu juos abu. Tik, žinoma, kiekvienu atveju prireiks skirtingų pakavimo sprendimų ir medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakavimo medžiagų prekyba ir gamyba užsiimanti lietuviško kapitalo įmonė „Tesuma“ jau 20 metų padeda surasti tinkamiausią variantą įvairiausiems standartiniams ir išskirtinių sprendimų reikalaujantiems pakavimo atvejams. Ypatingą dėmesį skirdama individualiems poreikiams įmonės patirtis leidžia prisistatyti patyrusiu, patikimu ir atsakingu verslo partneriu bei atidžiu profesionalu smulkių pakavimo poreikių turintiems klientams. Norint kuo efektyviau paruošti siuntą kelionei, pirmiausiai vertėtų būti susipažinusiam su tam skirtomis medžiagomis ir šioje srityje taikomais sprendimais.

REKLAMA

Pakavimo medžiagų įvairovė

Pagrindinė pakavimo medžiagų funkcija yra apsaugoti objektą transportavimo ir sandėliavimo metu nuo pačių įvairiausių išorinių veiksnių. Kadangi šiuolaikinei logistikai beveik neliko nepasiekiamų vietų pasaulyje, pakavimo medžiagos turi būti tokios, kad iš Lietuvos keliaujantis siuntinys būtų maksimaliai paruoštas tolimos kelionės iššūkiams. „Tesuma“ asortimentą sudaro visos pagrindinės pakavimo medžiagos, pritaikytos skirtingam drėgmės, temperatūros ar išoriniam fiziniam poveikiui: apsauginiai profiliai ir kampai, apsauginės plėvelės, tamprios plėvelės, polietileninės plėvelės, lipnios juostos, pakavimo juostos, medžiagos tūriui užpildyti bei kitos individualiems pakavimo sprendimams pritaikomos medžiagos.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai pakavimo medžiagas galima išskirti pagal jų paskirtį (ar reikia sutvirtinti kampus, ar užpildyti tuščią tūrį ir t.t.) ir pagal tai, kokio dydžio ir kokios masės objektą reikia pakuoti. Iš skirtingų medžiagų pagamintos apsaugos priemonės pasižymi skirtingomis tvirtumo savybėmis, todėl pakuojamo objekto gabaritai turėtų nulemti ar jums pakaks profesionalios lipnios juostos, ar prireiks metalinių tvirtinimo juostų.

Medžiagos kampams ir briaunoms apsaugoti

Vienas pirminių pakavimo etapų yra tinkamo dydžio dėžės parinkimas. Tačiau tam tikrais atvejais dėžės fizinių tvirtumo savybių gali nepakakti saugiam transportavimui. Tokiais atvejais siuntos sutvirtinamos specialiais kampais, suteikiančiais stabilumo ir atsparumo esant išorinio kontakto poveikiui. Specialios medžiagos kampams apsaugo briaunas nuo pažeidimų, taip pat padeda atlaikyti apkrovas bei neleidžia deformuotis pakuotėms. Galima naudoti plastikinius, kartoninius ar putplastinius apsauginius kampus ir profilius. Kurį iš šių variantų rinktis priklauso nuo krovinio savybių, t. y. nuo masės, formos ir medžiagos. „Tesuma“ specialisto teigimu, norėdama išvengti nemalonių netikėtumų, be apsauginių kampų ir profilių išsiverčia reta įmonė profesionaliai užsiimanti siuntų transportavimu ir sandėliavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tamprios ir apsauginės plėvelės

Efektyvus pakavimo sprendimas gali būti įvairių tipų plėvelių panaudojimas. Jų paskirtis yra apsaugoti daiktus nuo įbrėžimų, purvo, drėgmės ar kitokių išorės poveikių, tačiau taip pat jos tinkamos norint supakuoti kelis daiktus į vieną grupę, kad transportavimo metu krovinys būtų stabilesni ir neslankiotų. Šias funkcijas puikiai atlieka tamprios plėvelės, kurias galima apvynioti rankiniu arba automatiniu būdu. Smulkesniems objektams pakuoti yra atskira tampri plėvelė – rankinė mini STRETCH pakavimo plėvelė, kuria patogiai ir lengvai suvyniojami smulkesni objektai. Dužiems ir trapiems daiktams apsaugoti dažniausiai pasirenkamos klasikinės pūsto polietileno arba burbulinės plėvelės. Paprastomis (ne pūsto) polietileno plėvelėmis galima uždengti prekes ar naudoti kaip padėklų pagrindą, o į polietileno rankoves supakuoti detales ar kitokius daiktus.

REKLAMA

Medžiagos tūriui užpildyti

Vienas svarbiausių tinkamo pakavimo rodiklių yra tai, ar siuntimui paruoštas objektas yra stabilus pakuotėje. „Tesuma“ specialistas pabrėžė, jog tuščio pakuotės tūrio užpildai leis apsaugoti krovinį nuo pažeidimų. Jei palikta per daug laisvos vietos, priklausomai nuo siuntinio trapumo, ženkliai išauga tikimybė, jog galutinį tikslą siuntinys gali pasiekti su pažeidimais. Slankiojantis krovinys visada patiria daugiau fizinio kontakto, o kaip tik to siuntinio kelyje ir norima išvengti. Kad taip nenutiktų, tuščias ertmes būtina užpildyti smūgius sugeriančiomis medžiagomis. Pavyzdžiui, tūrio užpildymui gaminamos specialios granulės arba oro pagalvėlės. Šios medžiagos apsaugos krovinį nuo įbrėžimų, suspaudimo ir sušvelnins smūgius. Granulės tinkamos ir sunkiems kroviniams, nes šios, nors ir itin lengvos, tačiau dėl savo fizinių savybių nesusispaudžia, o sudaro atoveiksmio jėgą ir sušvelnina kontaktą.

REKLAMA

Lipnios ir pakavimo juostos

Svarbus pakuotės ruošimo kelionei akcentas yra apsauginės ir lipnios juostos parinkimas. Sunkesnių ir didesnių gabaritų krovinių sutvirtinimui „Tesuma“ specialistai rekomenduoja naudoti itin tvirtas metalines juostas, kurios būtų pajėgios sulaikyti didelę masę ir užtikrinti stabilumą. Mažesniems ir lengvesniems siuntiniams sutvirtinti gali visiškai pakakti kokybiškos lipnios juostos. Renkantis lipnią juostą atsižvelkite ir į vietos, kurioje bus laikomi siuntiniai, temperatūrą bei drėgmės lygį, nes ne kiekviena lipni juosta yra efektyvi prie minusinės temperatūros ar didelės drėgmės. Tiems, kas rūpinasi savo įmonės reprezentacija, gali būti vertinga lipnią juostą pažymėti logotipu. Toks sprendimas tikrai suteikia išskirtinumo ir, greičiausiai, paliks įspūdį galutiniam siuntos gavėjui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakavimo klaidos: ko nedaryti?

Kalbant apie pakavimo klaidas, anot „Tesuma“ atstovo, galima išskirsti du klaidų tipus, kurie labiausiai sietini su žmonių požiūriu. Vienas klaidų tipas susijęs su atsakomybės stokojančiu požiūriu į fizinį siuntos apsaugojimą. Kitas – su vis dar atsainiu požiūriu į siuntinį, kaip turintį įvaizdžio formavimo galių.

Vis dar pasitaiko atvejų, kai manoma, jog pakuojant siuntinį galima išsiversti su tuo, kas randama namuose. Žinoma, namuose galima rasti įvairių dalykų. Vis dėlto, jei pakavimui pasitelksite ne tam skirtas medžiagas – pavyzdžiui, suglamžytą laikraštį, nereikalingą tekstilės audinį ar jau naudotą, bet dar neblogai atrodančią dėžę – tokiu atveju jūs negalite būti tikras dėl to, kaip jūsų siuntinys atlaikys transportavimo netikėtumus. ,,Tesuma“ specialistų teigimu, tokios priemonės ir sprendimai siuntiniams apsaugoti yra daug mažiau veiksmingesni, nei priemonės, skirtos tam, kad apsaugotų nuo temperatūros, drėgmės ar kitokių aplinkos veiksnių poveikio.

REKLAMA

Nereikėtų pamiršti, jog tiek asmeninių, tiek dalykinių santykių atvejais siuntinys gali tapti itin iškalbinga priemone, atskleidžiančia siuntėjo požiūrį į gavėją. Versle siuntinio įpakavimas jau seniai nėra vien tik fizinė apsauga, tai ir būdas leidžiantis susidaryti įspūdį apie prekės ženklą. Tie siuntėjai, kuriems rūpi teigiamos gavėjo emocijos, visada pasistengs pasirūpinti tinkamu siuntos paruošimu kelionės iššūkiams. Nežinantys, koks pakavimo sprendimas būtų tinkamiausias, visada sulauks „Tesuma“ specialistų patarimų, padėsiančių padidinti teigiamų emocijų tikimybę.

Taigi transportavimo metu sugadintas daiktas yra nuostolis tiek siuntėjui, tiek gavėjui – tai abiem nuvilianti patirtis, galinti sukeli papildomų rūpesčių. O netvarkinga ir atmestinai paruošta siunta gali būti svarbi siuntėjo įvaizdžio formavimo dalis, bylojanti apie atsakomybės ar pagarbos lygį. Dėl to tinkamos ir kokybiškos pakavimo medžiagos gali būti kur kas daugiau, nei tik fizinė apsauga nuo galimų pavojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų