REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar rugpjūčio mėnesio pradžioje portale rašėme apie lietuvių šeimą, kurioje vėžiu susirgo vos dviejų metukų mergaitė Gabrielė, o tėvai, turintys finansinių sunkumų, neišgalėjo nusipirkti net vandens. Šiandien šioje istorijoje yra ir geresnių žinių.

Dar rugpjūčio mėnesio pradžioje portale rašėme apie lietuvių šeimą, kurioje vėžiu susirgo vos dviejų metukų mergaitė Gabrielė, o tėvai, turintys finansinių sunkumų, neišgalėjo nusipirkti net vandens. Šiandien šioje istorijoje yra ir geresnių žinių.

REKLAMA

Šiandien paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ įkūrėja Eglė Melinauskienė pasidalijo džiugiomis žiniomis. Vos per keletą savaičių šeimai buvo paaukota net 12 439,52 eur suma.

„Prieš kelias savaites pasidalinau mintimis apie sunkiai sergančių vaikų šeimų daugeliui nematomą skaudžią patirtį. Tuomet tai buvo mažosios Gabrielės šeimos situacija, palietusi daugelio žmonių širdis“, – prisimena E. Melinauskienė.

Moteris pasakoja, kad šiandien Gabrielė sveiksta po sunkios operacijos, jaučiasi pakankamai gerai, gerai valgo ir žaidžia. Pasak jos, žmonių gerumo dėka šiandien jos mamai nebereikia išgyventi nepritekliaus ir galvoti apie tai, ar galės ką skanesnio nupirkti savo sergančiai mergytei:

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiame atsakomybę prieš visus geradarius aukojusius Gabrielei į fondo sąskaitą. Nuoširdžiai dėkojame už pasitikėjimą ir pagalbą Gabrielės šeimai. Jūsų gerumo dėka šeimai paaukota 12439,52 eur“, – patikina moteris.

REKLAMA

Primename anksčiau rašytą Gabrielės istoriją:

„Grįžtu iš Kauno klinikų ir visą kelią galvoje sukasi mintys apie tą bedalę Lietuvą. Jau buvau beišeinanti iš vaikų onkologinio skyriaus, rodės, su visais pasikalbėjau, aplankiau. Beveik tarpduryje prie manęs priėjo mažos mergytės mama“, – pasakoja paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ įkūrėja Eglė Melinauskienė.

Kaip naujienų portalui tv3.lt sakė fondo įkūrėja, sutikta jauna šeima augina dvi mažas dukreles, kurių viena iš jų sunkiai serga. Mergytė gydosi jau gerą pusmetį ir šiandien ją su mama moteris sutiko ką tik grįžusias po sunkios operacijos iš reanimacijos į skyrių.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną kartą, lankant vaikus, jas sutikdavau visuomet viskuom patenkintas – gydytojų dėmesiu, slauga, ligoninės maistu. Šiandien turbūt ilgai kaupė drąsą, nes prašyti nėra lengva.

Prašyti kelių eurų, kad galėtų nupirkti sulčių ar kitokio maisto po sunkios operacijos sveikstančiai savo dukrelei, nes kelios savaitės kaip tėtis prarado darbą.

Jos kišenėje tik keli eurai, už kuriuos ji nieko, išskyrus mažą buteliuką vandens, negali nupirkti savo sunkiai sergančiai dukrai. O, Dieve, kaip baisu...“, – jautrius žodžius dėsto pašnekovė.

E. Melinauskienė džiaugiasi, kad galėjo atsirasti būtent šiandien šalia sutiktos mamos. Anot jos, tai tik mažytis epizodas iš bedalės Lietuvos gyvenimo, dainuojančios apie laisvę ir neišbrendančios iš skurdo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokią Lietuvą išvysti, kai plačiau atmerki akis, atsikemši ausis, atsisuki veidu į tai, ko nenorėtum matyti.

Ir tokios šeimos, turėdamos darbą, sumoka mokesčius, pamaitina savo vaikus ir dar kelis šimtus šalies likimą dėliojančių, plaukus vienas kitam raunančių ir savo „reikalus" tvarkančių galvų.

Ir kvaila būtų pasirodytų tokiai mamai vieno pono frazė: jūs pasirinkote tokiais būti. Įdomu ką pasirinktų taip kalbantis žmogus, kai jo šeimą ar jį patį ištiktų bėda ar užkluptų sunki liga.

Vėžys graužia ne tik kūną, bet ir suryja visas jaunos šeimos santaupas, nuskurdina ją“, – savo įraše pasakoja E. Melinauskienė.

Visi norintys prisidėti prie šeimos ateities, tai padaryti gali šiuo būdu:

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ Įmonės kodas: 302288579 PVM kodas: LT100009837618 „Swedbank", AB Banko kodas 73000 SWIFT kodas HABALT22 A.s LT 77 7300 0101 4079 5625 Paskirtis: parama Gabrielei

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų