„Tokių purių kotletų man pačiai jau labai seniai nepavyko pagaminti, o gal ir niekada prieš tai nepavyko. Pabandžiusi šį receptą, likau labai sužavėta! Avižiniai dribsniai, įdėti į vištienos faršą, ne tik suteikia kotletams didesnio svorio, bet ir padaro juos sultingesnius“, – sako recepto autorė.

Vištienos kotletai (Nuotr. worldrecipes.eu)

Vištienos kotletai (Nuotr. worldrecipes.eu)

Ingredientai: vištienos faršas: 500 gramų; kiaušiniai: 1; greito paruošimo avižiniai dribsniai: 0,5 valgomojo šaukšto; pienas: 0,5 stiklinės (tiks ir vanduo); svogūnai: 1; česnakas: 2 skiltelių; malti juodieji pipirai; druska; paprikos milteliai; aliejus (kepimui).

GAMINIMAS

Pirmiausia sumaišome pieną arba vandenį su kiaušiniu, Gautu mišiniu užpilame avižinius dribsnius ir paliekame pastovėti 20 minučių.

Tuomet supjaustome svogūnus, išspaudžiame česnaką, sumaišome su vištienos faršu, paruoštu blenderyje (jeigu norisi tikrai skanių kotletų, vištienos faršą reikia susimalti pačioms, pirktinis yra visai ne toks).

Tada sumaišome išbrinkusius avižinius dribsnius su paprikos milteliai, pipirais ir druska, sudedame į vištienos faršą.

REKLAMA

Po to apkepame kotletus aliejuje ant stiprios ugnies, sumažiname ugnį kol visiškai iškeps (jeigu norisi, galite kepti ir orkaitėje).

Taip pat galite padaryti paniruotę iš maltų graikiškų arba žemės riešutų, gausis traški luobelė bei nuostabus skonis, kurį įvertins net rafinuoti gurmanai.

Šiuos kotletus rekomenduotina patiekti su grietinės ar saldžiarūgščiu padažu. Taip pat labai tinka šviežios daržovės arba šviežių daržovių salotos. Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu

Lora
2019-09-05 23:36:59
Avižinių driosnių 0,5 valgomojo šaukšto? Labai tikiuosi, kad klaida...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Lora 2019-09-05 23:36:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Avižinių driosnių 0,5 valgomojo šaukšto? Labai tikiuosi, kad klaida...    ATSAKYTI

Top Video

Žvejys manė pagavęs gyvenimo laimikį, kai ištraukė – norėjosi bėgti
DABAR RODOMA
Žvejys manė pagavęs gyvenimo laimikį, kai ištraukė – norėjosi bėgti
DABAR RODOMA
Kamerų įrašas atskleidė baisią tragediją: berniukas baseina pražudė draugę
DABAR RODOMA
Baisi nelaimė: vaikinai nufilmavo paskutines savo gyvenimo akimirkas
DABAR RODOMA
Gyventojams šiurpą sukėlė įrašas iš namų kiemo – naktį sulaukė netikėtumo
DABAR RODOMA
Radinys moterų tualete privertė klykti: tapo interneto sensacija
DABAR RODOMA
„Toyota“ skelbia automobilių revoliuciją: nebereikės nei kuro, nei elektros
DABAR RODOMA
Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Prie miško gyventojai išvydo netikėta reginį: vietiniai tai vadina legenda
DABAR RODOMA
Nufilmavo, kaip tėvai veža vaikus automobilyje: šokiravo milijonus
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
REKLAMA
Pomidorų sulčių užteks visai žiemai: (skanusgyvenimas.com)
Jei namuose turite pomidorų, tačiau nesugalvojate, ką su jais padaryti, paskubėkite malti, tarkuoti ir virti sultis.  Jums reikės:  3 šaukštų druskos, 6 kilogramų ...
Nekeptas obuolių pyragas
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai ...
obuoliai (nuotr. 123rf.com)
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusios naujos kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai bei kviestiniai ...
Sunaudokite cukinijas: įtraukite receptą prie mėgstamiausių  (Gamink su Audrone nuotr.)
Dar turite cukinijų? Tuomet receptas su cukinija, įdaryta smulkintos vištienos įdaru, jums tikrai pravers. Reikės: cukinijos, smulkintos vištienos, kiaušinio, sūrio, svogūno, ...
Pakaitinkite obuolius keptuvėje: Bertos receptas taps mėgstamiausiu  (nuotr. stop kadras)
TV3 laidoje „La maistas“ – odė obuoliams. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias kiekvieną sekmadienį dalijasi kulinarinėmis ...
REKLAMA

TELEVIZIJA



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų