„Tai pyragas, kurio paragavus vieną kąsnelį norėsis suvalgyti visą pyragą vienu prisėdimu. Pyragas iš tos serijos, kuomet užsimanai 2 dalykų – minkšto obuolių pyrago ir ko nors šokoladinio. Abu dalykus šiame pyrage pavyko suderinti idealiai, bet turite išbandyti, kad patys įsitikintumėte“, – sako recepto autorė Liucija.

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Reikės: 225 g miltų; 200 g sviesto; 200 g juodojo šokolado; 160 g cukraus; 4 kiaušinių; 1/3 arb. š. cinamono; 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto; 1 arb. š. kepimo miltelių; žiupsnio druskos.

Ant viršaus: 3 vidutinio dydžio obuolių; 2 valg. š. rudojo cukraus; 1 saujos kapotų graikinių riešutų.

Gaminimas:

Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.

Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.

Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame mikseriu ~5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame mikseriu, kol nelieka gumulėlių. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.

REKLAMA

Kepimo formą ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens apvalią, išardomą kepimo formą. Tešlą supilame į kepimo formą.

Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Užbarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~45-55 min, kol pyrago vidus iškepa.

Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei ištraukus krapštuką jis švarus – tuomet pyragas iškepęs, jei ne – tuomet pakepkite truputį ilgiau. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos.

Galite patiekti su ledais ar grietinėle. Skanaus!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Moterytė 2019-09-01 23:59:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kaip gavosi? Ar ne per saldus? Ačiū Jums!   ATSAKYTI
Sigita 2019-09-01 22:13:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Pabandysiu
   ATSAKYTI
Jurgita 2019-09-01 23:58:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Kaip gavosi? Ar skanus? Ačiū!  

Top Video

Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
32 Valančiūno taškai neišgelbėjo „Grizzlies“
DABAR RODOMA
Kulvinskytė prakalbo apie šeimos pagausėjimą: to laukia visa šeima
DABAR RODOMA
Bijojo judėti net automobilyje: „ledo bombos“ talžė automobilio langą
DABAR RODOMA
Vyras nufilmavo, kaip degalinė apgavo ir priskaičiavo daugiau už kurą
DABAR RODOMA
Paviešinta: apsvaigintą moterį nusitempė nepažįstamas, o apsauga nieko nesiėmė
DABAR RODOMA
In memoriam Vitalijus Cololo: draugai ir bendražygiai apie mirusį vyrą
DABAR RODOMA
„X faktoriuje“ – pirmoji kritika Gerdai: teisėjai pasakė, ko nori iš jos
DABAR RODOMA
Paviešintas įžūlus moters poelgis parduotuvėje: ją teisė 4 milijonai internautų
DABAR RODOMA
Akimirka sujaudino tūkstančius: berniukas pirmą kartą išvydo spalvas
REKLAMA
Soti mišrainė su silke (Nuotr. worldrecipes.eu)
Artėjant didžiosioms metų šventėms, daugelis šeimininkių jau ieško įvairiausių silkės receptų. Šiandien su jumis dalijamės sočios mišrainės su silke receptu, kuris tikrai ...
„La Maistas“ laidoje – patiekalai iš silkės: tokių dar neteko ragauti (nuotr. Organizatorių)
Artėjant gražiausioms metų šventėms TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės ...
Kalėdiniai sausainiukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Jau planuojate kepti gardžiuos kalėdinius imbierinius sausainiukus? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, pagal kurį sausainiukai gausis gardūs kaip niekada anksčiau.
Balta mišrainė su liežuviu (Nuotr. Rasos virtuvės užrašai)
„Šios mišrainės variantų pasaulyje yra daugybė. Mes lietuviai, jas tiesiog vadiname balta mišraine. Gal ir nieko naujo, bet kartais į jas įdedu ir virtą kiaulės liežuvį. Labai ...
Sausainiai su cinamonu. Shutterstock nuotr.
Sausainiai – neabejotinai vieni iš dažniausiai pasirenkamų saldumynų. Jie ne tik pasaldina kasdienybę, bet taip pat gali būti maloniai traškūs bei įvairių skonių – nuo riešutų ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay

Top Video

Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
Automobilių mokestis Lietuvoje: koks scenarijus yra realiausiais
DABAR RODOMA
32 Valančiūno taškai neišgelbėjo „Grizzlies“
DABAR RODOMA
Kulvinskytė prakalbo apie šeimos pagausėjimą: to laukia visa šeima
DABAR RODOMA
Bijojo judėti net automobilyje: „ledo bombos“ talžė automobilio langą
DABAR RODOMA
Vyras nufilmavo, kaip degalinė apgavo ir priskaičiavo daugiau už kurą
DABAR RODOMA
Paviešinta: apsvaigintą moterį nusitempė nepažįstamas, o apsauga nieko nesiėmė
DABAR RODOMA
In memoriam Vitalijus Cololo: draugai ir bendražygiai apie mirusį vyrą
DABAR RODOMA
„X faktoriuje“ – pirmoji kritika Gerdai: teisėjai pasakė, ko nori iš jos
DABAR RODOMA
Paviešintas įžūlus moters poelgis parduotuvėje: ją teisė 4 milijonai internautų
DABAR RODOMA
Akimirka sujaudino tūkstančius: berniukas pirmą kartą išvydo spalvas
Patikrino: ar verta važiuoti šventėms apsipirkti į Lenkiją
DABAR RODOMA
Patikrino: ar verta važiuoti šventėms apsipirkti į Lenkiją
DABAR RODOMA
Nepavykus susitarti dėl pinigų ugniagesiai ir kiti pareigūnai ruošiasi streikams
DABAR RODOMA
Neįprasti vaikų vardai: kalbininkai draudžia, o tėvai eina į teismus ir laimi
DABAR RODOMA
Tyrimas parodė, apie kokias dovanas labiausiai svajoja gyventojai
DABAR RODOMA
Dalinamos 1 tūkst. kompensacijos už automobilį: suskaičiuota, kiek žmonių kreipėsi
DABAR RODOMA
Avarija sostinėje: po smūgio automobilis atsidūrė ant šaligatvio
DABAR RODOMA
„La maistas“ komanda ir visa TV3 televizija siunčia palaikymą Cololo šeimai
DABAR RODOMA
Anykščiai meta iššūkį visoms žaliaskarėms: bus metalinė ir ant vandens
DABAR RODOMA
Surengė perėjų reidą: rezultatai itin liūdni
DABAR RODOMA
Ornitologai įvertino Kauno priemones išvyti varnoms: padės tik trumpam
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų