REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dabar toks metas, kai gėrybių pilni sodai bei daržai. Tik laiko ir noro reikia surasti prisigaminti visko žiemai. Aš, kaip ir kitos šeimininkės, vis kaupiu atsargas žiemai. Šis receptas ganėtinai populiarus, ir kiekviena šeimininkė daro jį savaip, priklausomai nuo to, kokias daržoves šeima mėgsta ar turi tuo metu. Aš šį kartą pateikiu, kaip darome mūsų šeimoje ir koks receptas yra labai pamiltas“, – sako recepto autorė.

„Dabar toks metas, kai gėrybių pilni sodai bei daržai. Tik laiko ir noro reikia surasti prisigaminti visko žiemai. Aš, kaip ir kitos šeimininkės, vis kaupiu atsargas žiemai. Šis receptas ganėtinai populiarus, ir kiekviena šeimininkė daro jį savaip, priklausomai nuo to, kokias daržoves šeima mėgsta ar turi tuo metu. Aš šį kartą pateikiu, kaip darome mūsų šeimoje ir koks receptas yra labai pamiltas“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

3 litrams marinato: cukrus: 8 valgomųjų šaukštų; druska: 4 valgomųjų šaukštų; 9% actas: 12 valgomųjų šaukštų; vanduo.

6-iems 1 litro stiklainiams: česnakas: 12 skiltelių; lauro lapeliai: 18; krapai: 12 skėtukų (ir dar kotelių supjaustytų pridėjau); kvepiantieji pipirai: po keletą žirnelių; petražolės: po 1 šakelę į stiklainį; kalendros grūdeliai: po 0,5 šaukštelio.

Daržovėms: pasirinktai kokias tik mėgstate arba turite namie.

GAMINIMAS

Pirmiausia į vieno litro stiklainius sudedame prieskonius.

Pasiruošiame daržoves (surašau kokias naudojau aš): Morkas supjaustome vieno centimetro įstrižais gabaliukais, raudoną ir geltoną papriką skiltelėmis, kalafioro galvutę išskirstome į mažesnius žiedynus, agurkams nupjaustome tik galiukus, pomidorus dedame nepjaustytus.

REKLAMA
REKLAMA

Sudedame daržoves į stiklainius, į tarpelius vis kokį skėtuką krapų, arba petražolės šakelę užkišame.

Užpilame verdančiu vandeniu ir laikome kol visiškai atvės. Po to vandenį nupylilame ir užpilame verdančiu marinatu. Uždarome metaliniais užsukamais dangteliais.

Stiklainius apverčiame ir pridengusios rankšluosčiu paliekame iki kito ryto. Kitą dieną nunešame į rūsį. Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.esu/ Virtuvės kerai tinklaraštis 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų