REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškarpytos tujos, žydinčios gėlės, lygiai nupjauta žolė, vienmečiai ir daugiamečiai augalai – visa tai galima rasti Gražinos ir Miroslavo Lazdinių sodyboje.

Iškarpytos tujos, žydinčios gėlės, lygiai nupjauta žolė, vienmečiai ir daugiamečiai augalai – visa tai galima rasti Gražinos ir Miroslavo Lazdinių sodyboje.

REKLAMA

Šeima gyvena nedideliame Lietuvos miestelyje prie pat Baltarusijos sienos. Vaizdai, vos pažvelgus, atima žadą – čia švaru, tvarkinga, o kiekvienas žemės lopinėlis išpuoselėtas atsakingai ir atidžiai.

Kalbinta moteris juokiasi: ji nenori viešinti miestelio, kuriame yra ši sodyba, mat privengia nepažįstamų žmonių ekskursijų į jos namus. „Nenorėčiau ekskursijų priiminėti. Moterys jau ir taip socialiniuose tinkluose atakuoja, kur aš gyvenu.“

Naujienų portalo tv3.lt kalbinta ponia Gražina sako viską čia sukūrusi su vyru kartu, mat kai tik atsikraustė čia gyventi, aplink tebuvo plyni laukai.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš 33 metus įsikūrėme tik ką pastatytame vadinamajame alytnamyje. Čia tada, aplink, buvo pliki laukai ir plytgalių krūvos. 

Pamažu pradėjome tvarkytis: sėjome gazoninę žolę, sodinome augalus gėlynuose bei sode. Būtina bivo pilnai rekonstruoti namą, todėl gerai apšiltinome jį, pakeitėme stogą, papuošėme dekoratyviniu tinku“, - pasakoja moteris.

REKLAMA

Ūgtelėjus augalams, šeima panoro juos formuoti. „Studijuojant biologiją, išmokau augalų dauginimo gudrybių, todėl sodyboje auga pačios padaugintos tujos, eglės, kadagiai ir kiti spygliuočiai.

Labiausiai žavi šie visžaliai augalai, kurių grožis atsiskleidžia, kai spygliuočiai karpomi ir formuojami“, - patarimais dalijasi Gražina.

Kai reikia formuoti bei karpyti augalus, iš tiesų, laukia nemenkas iššūkis, mat sodyboje jų – daugiau nei 200. „Dar viena mūsų šeimos silpnybė – akmenys, kurie puikiai dera su spygliuočiais.

Kiekvienas akmuo unikalus, nepakartojamas, išskirtinis. Taigi, jau daug metų kolekcionuojam šiuos natūralius gamtos kūrinius ir jais puošiame savo sodybą.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kokias gėles mėgsta bei kokių daugiausia turi sodyboje, moteris neslepia nesižavinti vienmetėmis gėlėmis ir begonijomis. 

„Gėlių kompozicijose vyrauja įvairių rūšių begonijos bei kitos vienmetės gėlės. Sodyboje darbuojamės trise- aš, vyras ir sūnus Justas. Darbų čia niekada netrūksta, bet jie sielai malonūs, todėl niekada nenuvargina.“  

Naujienų portalas tv3.lt rašė ir apie Žemaitijoje esančią sodybą, kuri traukia dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų