REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvą apskriejo kraupi žinia apie gimdymo namuose metu mirusį naujagimį. Nelaimė įvyko Vilniuje, kai moteris savo namuose su pribuvėja ryžosi gimdyti kūdikį.

Šiandien Lietuvą apskriejo kraupi žinia apie gimdymo namuose metu mirusį naujagimį. Nelaimė įvyko Vilniuje, kai moteris savo namuose su pribuvėja ryžosi gimdyti kūdikį.

REKLAMA

Naujienų portalą tv3.lt pasiekė pasipiktinusios vilnietės Gabrielės laiškas, kuriame ji išdėstė savo poziciją šiuo klausimu. Jos teigimu, šios nelaimės buvo galima išvengti, jeigu gimdyvė nebūtų priėmusi lemtingo sprendimo.

„Negaliu tvardytis ir nuslopinti emocijų, kurios šiuo metu manyje verda. Jaučiu pyktį, širdgėlą, begalinį gailestį ir skausmą.

Sužinojusi, kad gimdymo namuose metu Vilniuje mirė naujagimis, ėmiau svarstyti, dėl kokių priežasčių moterys renkasi tokį būdą?

Skaičiau kelis namie gimdžiusių moterų komentarus, kuriose jos teigia, kad tai darė dėl patogumo ir ramybės, dėl vidinės harmonijos ir palaimingo buvimo savo namuose svarbiausią gyvenimo akimirką. Dar daugelis argumentu laikė galimybę gimdymo metu klausytis muzikos, užsidegti žvakes ar kvėpuoti smilkalais...

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto tai nė kiek nesuvokiama! Ar tikrai suaugusi ir atsakinga moteris, gebanti mąstyti, gali ryžtis namuose gimdyti kūdikį?

Juk kiekviena iš mūsų žino, kad net eilinis įbrėžimas arba nusibrozdinimas gali baigtis kraujo užkrėtimu, sepsiu arba kitu blogiausiu scenarijumi.

REKLAMA

Kodėl moterys nesuvokia, ką daro? Kodėl jos, gimdydamos namuose, nepagalvoja, kad rizikuoja ne tik savo, bet ir kūdikio gyvybe?

Jeigu taip drąsu gimdyti namuose ir rizikuoti net dviejų žmonių gyvybėmis, gal pabandykite tada ir apendicitą sau išsioperuoti? Na, atsistojai prieš veidrodį, užsidegei kelias žvakes, įsijungei Mocarto muziką dėl bendro fono, ir pirmyn! O jeigu dar ir dantį išsirauti? Juk jeigu iki tol buvai sveika ir niekas negrėsė, tai negi vieno dantuko išrovimas sau pačiai sukels problemų?

Tai va, jeigu galvojate, kad tai – visiški kliedesiai ir šiukštu sau operacijos neatliktumėte, tai tada nepriimkite, mano galva, kvailo ir nepaaiškinamo sprendimo dėl gimdymo namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas iš mūsų žino, kad gimdymas, net ir po sėkmingiausio nėštumo, gali būti komplikuotas. Yra atvejų, kai naujagimiai arba gimdyvės miršta gimdymo metu net prie labiausiai patyrusios medikų brigados. Tad ką kalbėti apie gimdymą namuose, kai šalia, išskyrus mylintį vyrą arba dulą, nėra nei medicinos aparatūros, nei sterilumo nei profesionalios medikų priežiūros.

Aš prašau, vardan visų gerovės, vardan ramybės ir vardan jau mirusių namuose gimdytų mažylių, neberizikuokime nei savo, nei jų ateitimi.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Vilniuje moteriai gimdant namuose mirė naujagimis. Nelaimė įvyko ankstų ketvirtadienio rytą, dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė, pranešimas apie įvykį 6 valandą ryte gautas iš greitosios medicinos pagalbos medikų.

Policijos duomenimis, 1979 metais gimusi moteris gimdė vandenyje su pribuvėja. Gimęs berniukas nerodė gyvybės ženklų.

Jį gaivino atvykę greitosios medikai, tačiau jie konstatavo mirtį. Kūdikio motina išgabenta į ligoninę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų