REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Seimo nario Roberto Šarknicko likimas nepagailėjo.

Seimo nario Roberto Šarknicko likimas nepagailėjo. Pastarieji metai jam buvo itin sunkūs. Praėjusių metų gruodžio mėnesį vyras atsidūrė ligoninėje dėl jį ištikusio mikroinsulto, o sausio pradžioje žiniasklaidoje nuvilnijo žinia apie tai, kad vyras su ilgamete sutuoktine suka skirtingais keliais. Po gero pusmečio šeimą sukrėtė dar viena baisi nelaimė – aštuonmetę Roberto dukrelę Juliją partrenkė neblaivus automobilį vairavęs vyras.

29

Seimo nario Roberto Šarknicko likimas nepagailėjo. Pastarieji metai jam buvo itin sunkūs. Praėjusių metų gruodžio mėnesį vyras atsidūrė ligoninėje dėl jį ištikusio mikroinsulto, o sausio pradžioje žiniasklaidoje nuvilnijo žinia apie tai, kad vyras su ilgamete sutuoktine suka skirtingais keliais. Po gero pusmečio šeimą sukrėtė dar viena baisi nelaimė – aštuonmetę Roberto dukrelę Juliją partrenkė neblaivus automobilį vairavęs vyras.

REKLAMA

Seimo narys kone kasdien socialiniame tinkle „Facebook“ dalijasi naujausiomis žiniomis apie vis dar ligoninėje išliekančią dukrelę. Jis dėkoja kiekvienam neabejingam žmogui, kuris maldomis prisideda prie mergytės gerovės.

Vis dėlto naujienų portalui tv3.lt R.Šarknickas buvo iki skausmo atviras – tai, kas įvyko pastaraisiais metais, jį stipriai sukrėtė, todėl prireiks nemažai laiko, kad jis atsigautų ne tik po dukrelės tragedijos, bet ir po kalbų apie skyrybas bei patirto mikroinsulto.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimė – išbandymas šeimai

Šarknicko teigimu, jo dukrelė dabar jaučiasi jau kiek geriau, o kiekviena jos parodyta šypsena šeimai sukelia begales teigiamų emocijų.

REKLAMA

„Aną dieną ji tyliai pasakė „saldu“. Ji jau gali kelias akimirkas pastovėti prie lovos. Mes ją labai saugome, neleidžiame jai pervargti.

Medikai sakė, kad kai kurie po tokių traumų atsigauna greičiau, o kitiems prireikia daugiau laiko. Kai kalbėjomės su gydytojais, jie mums sakė, kad ligoninėje dukrelė dar turės praleisti apie 50 dienų – reikia palaukti, kol jos sveikata ims gerėti, o ir ji pati sustiprės“, – sako vyras.

Jo teigimu, ši nelaimė buvo tikras išbandymas visai šeimai, mat visai neseniai žiniasklaidoje buvo pasklidusios kalbos apie galimas poros skyrybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Man labai skaudu ir liūdna, kad išplito viešai žinia ne tik apie santykių krizę, sunkų periodą, bet kad pasirodė visiška nesąmonė ir šmeižtas dėl galimai kitos moters šalia manęs. Jos niekada nebuvo, tačiau, deja, viešumoje tokia informacija pasirodė.

Mums buvo ir taip labai sunku. Santykiuose krizių būna įvairių, tačiau tikiu, kad mes viską įveiksime. Šiuo metu kartu su žmona esame prie dukrytės, būname su ja“, – tv3.lt kalbėjo R.Šarknickas.

Matė, kaip partrenkė vaiką

Ar buvo laiko atsigauti po ištikto mikroinsulto ir iš kur pasisemti jėgų sunkiausiomis minutėmis? „Manau, prireiks dar daug laiko atsigauti. Po mikroinsulto dar negaliu pasidžiaugti itin gera sveikata, tačiau negaliu pasiduoti, nes mes turime būti stiprūs dėl dukrelės“, – sakė Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras iki dabar prisimena lemtingą akimirką, kai Rokiškyje, jam pačiam matant, buvo partrenkta dukrytė.

„Man labai sunku grįžti į tas akimirkas ir aš labai stengiuosi jų nedetalizuoti, tačiau gerai prisimenu, kaip viskas įvyko. Jaučiau, kad negaliu pajudėti. Niekada nepamiršiu to, kas įvyko“, – su jauduliu kalbėjo vyras.

Vairuotojui atleido

Vis dėlto jis atviras – neblaiviam vairuotojui, kuris akimirksniu sugriovė dukrytės vaikystę, jau atleido. Neseniai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis viešai tvirtino nejaučiantis pykčio dėl to, kas įvyko.

„Nenoriu smerkti ir pykti. Tai nelaimingas vairuotojas, kuris nesugebėjo padėti, bet sugebėjo pasišalinti, nepadėti, neatsiprašyti.

REKLAMA

Šie sunkiai suvokiami dalykai leidžia suprasti, kad nusižengęs asmuo dar nesuvokia savo veiksmų kaip reikia keisti gyvenimo būdą ir būti atsakingam už kitus eisme dalyvaujančius žmones.

Jam linkiu vidinio augimo be smerkimo, pykčio. Pyktis nieko nepakeis, tik apsunkins gyvenimo laiką, tad imuosi padėti.

Tik būtų liūdna, jei kada nors būtų grąžintos vairavimo teisės, nes niekas negali būti apdraustas ar nepakartos šios skaudžios klaidos kitam vaikui, žmogui.“

Primename, kad mikroinsultą R.Šarknickas patyrė praėjusių metų gruodžio 19 dieną, o sausio mėnesį pasirodė kalbos apie skyrybas.

Paneigė kalbas apie kitą moterį

Sausio 7-ąją tv3.lt naujienų portalui vyras griežtai paneigė kalbas apie skyrybas dėl šalia esančios naujos moters. „Žmonės sukrėsti, verkia kolegės vaikai. Peržengtos visos žmogiškos ribos, kalbant apie tai, kad šalia manęs yra kitas žmogus.

REKLAMA

Liūdna, kad skleidžiamos tokios kalbos, daužomi kitų šeimų likimai“, – kategoriškai tada sakė Seimo narys.

R.Šarknicko dukrelė Rokiškyje buvo partrenkta šių metų liepos 27-ąją. Tada policija nustatė, kad vairuotojas buvo neblaivus.

„Rokiškio sirena“ paskelbė, kad 2019 m. liepos 27 d., šeštadienį, neblaivus „Volvo” vairuotojas (nustatytas 1,18 prom. girtumas) Rokiškyje, Nepriklausomybės aikštėje, partrenkė su tėčiu ėjusią mažametę mergaitę ir pasišalino iš įvykio vietos.

Neilgai trukus pareigūnai sučiupo kaltininką. Šiuo metu dėl įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

Kaip „Rokiškio Sirenai“ pasakojo įvykio liudininkė: „Vairuotojas skrido ir net nepristabdė. Partrenkta mergaitė gulėjo be gyvybės ženklų, puoliau kviesti greitąją. Iš vaistinės atbėgusi vaistininkė patikrino, kad pulsas yra, ir kol atvyko greitoji medicinos pagalba, gaivino mergaitę. Vaizdas buvo kraupus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų