Greičiausias ir puriausias varškės apkepas: taip gamindavo mūsų močiutės

„Šis varškės apkepas yra turbūt greičiausiai paruošiamas varškės apkepas kokį tik esu kepusi! Visus apkepo ingredientus tereikia sumaišyti dubenyje ir voila – pilate tešlą į kepimo formą ir šaunate į orkaitę. Paprasčiau ir būti negali! Jei pageidaujate seno, gero, tradicinio varškės apkepo – šis receptas kaip tik Jums“, – sako recepto autorė Liucija.

Varškės apkepas (Nuotr. Lithuanian in the USA)

REIKĖS: 400 g varškės; 3 kiaušiniai; 5 valg. š. cukraus; 5 valg. š. manų kruopų; 180 ml grietinės; 1 arb. š. vanilinio cukraus; 1/5 arb. š. smulkios druskos; sviesto (formos patepimui).

GAMINIMAS

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Grietinę sumaišome su manų kruopomis.

Kitame inde varškę sutriname šakute su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įmaišome grietinę su manų kruopomis.

Kepimo formos dugną ir kraštus gerai patepame sviestu (aš naudojau nedidelę 23 cm skersmens formą), supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.

Ar pyragas iškepęs patikriname į vidurį įdūrę medinį dantų krapštuką – jei jis švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei aplipęs tešla – pakepkite šiek tiek ilgiau.

Šaltinis: Lithuanian in the USA


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų