REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drabužių butiko „Dolce Vitta Boutique“ įkūrėja Vita Pliadytė gyvenime nebijo reikšti savo nuomonės, o visiems piktiems komentatoriams atkerta drąsiai ir viešai. Tačiau štai atliekamus gerus darbus ji yra linkusi pasilaikyti asmeniškai sau, nors jau penkiolika metų ji užsiima labdara vargingiau gyvenantiems žmonėms.

Drabužių butiko „Dolce Vitta Boutique“ įkūrėja Vita Pliadytė gyvenime nebijo reikšti savo nuomonės, o visiems piktiems komentatoriams atkerta drąsiai ir viešai. Tačiau štai atliekamus gerus darbus ji yra linkusi pasilaikyti asmeniškai sau, nors jau penkiolika metų ji užsiima labdara vargingiau gyvenantiems žmonėms.

REKLAMA

Visai neseniai žinoma moteris savo paskyroje pasidalino įrašu, kuriame buvo matoma, jog ji jau ilgą laiką padeda paramos ir labdaros fondui „Gėrio trupinėlis“. Moteris parūpina ne tik drabužių mamoms ir vaikams, bet taip pat ir reikalingų buitinių priemonių, pieno mišinukų.

Susisiekus su pačia Vita Pliadyte, moteris kuklinosi ir tikino, kad nenori garsiai kalbėti apie savo darbus, tačiau sutiko šiek tiek papasakoti apie tai, nes mano, kad galbūt tokiu būdu prie paramos prisijungs ir daugiau žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Vita, visai neseniai savo feisbuko paskyroje pasidalinote įrašu, kuriame atsiskleidžia ir visai kita, dar nematyta jūsų pusė. Įraše dėkojama jums už nuolatinę paramą labdaros ir paramos fondui „Gėrio trupinėlis“. Kodėl ilgą laiką apie tai nekalbėjote?

REKLAMA

Esu ne iš tų žmonių, kurie garsiai giriasi. Gerus darbus reikia daryti tyliai ir apie gerus darbus iš tiesų mažai kas kalba. Pas mus lietuviai jau yra tokia tauta – jeigu kažkas blogai, tai apkalbės patys pirmi, o kai padarai kažką gero, visi tai nutyli ir praleidžia pro ausis.

...bet padėkos įrašu už jūsų paramą vis dėlto pasidalinote?

Taip, šiuo įrašu pasidalinau tam, kad, galbūt, ir kiti sektų tokiu pavyzdžiu. Tik dėl to tuo pasidalinau, o ne dėl to, kad noriu pasirodyti, kokia esu gera ar pasidaryti sau reklamą. (šypteli)

Su savo mama šiam fondui jau aukojate daugiau nei metus. Kaip ir kada kilo idėja pirmą kartą prisijungti prie paramos kitiems?

REKLAMA
REKLAMA

Labdarai aukoju gal jau penkiolika metų, tik niekada to neskelbiu, tiesiog nematau tam tikslo. Nenoriu, kad kiti sakytų „Va, kokia tu gera“, o ir žinau, kad atsiras žmonių, kurie sakys, kad viską darau tik reklamos, nors taip tikrai nėra.

O kokiais daiktais, priemonėmis dažniausiai prisidedate?

Kadangi turiu drabužių parduotuvę, mes su kolege paaukojame ir drabužių, nes norime, kad šeimos, kurios nelabai sau gali leisti pasipuošti, tai galėtų patirti. Aprengiame ir paaugles dukras, ir mamas. Kadangi pati turiu tris vaikus, tai atvežu ir vaikiškų drabužių. Visi jie švarūs, gražūs, nesunešioti ir nenutampyti. Prisidedu ir buitinėmis priemonėmis, kai reikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažnai gerus darbus įkvepia ir asmeninė patirtis. O kas jus paskatino prisijungti prie labdaros?

Manęs niekas neskatino. (šypteli) Galbūt tiesiog ir pati gyvenau nepasiturinčiai, aš visada atjaučiau tokias šeimas. Gerus darbus daryti gera, tai darau be jokio tikslo, tai veiksmas iš širdies ir man pačiai malonu tai daryti.

Minėjote, kad labdara užsiimate net penkiolika metų. Ką jums asmeniškai suteikia tokia patirtis?

Aš bent jau tikiuosi, kad kažkam suteikiu bent kiek geresnės nuotaikos, juk tai tik drabužiai, jie laimės neatneš, bet gal suteiks geresnės nuotaikos. Kiekviena moteris ar paauglys nori pasipuošti. Mes padedame ne tik drabužiais, mes atvežame ir mišinėlių, buitinių priemonių.

REKLAMA

Tikriausiai tie žmonės, kuriems paaukojate, net nežino, kad šią paramą gauna iš jūsų rankų...

Mes aukojame ne dėl to, kad mums dėkotų, o dėl to, kad gera. Nors iš tiesų, gal jie net ir nesužino, kad čia aš aukoju. (juokiasi) Kai asmeniškai aukoju, turiu kelias šeimas, kurioms nusiunčiu drabužių kartas nuo karto, jos negaili gerų žodžių, bet tai tikrai vyksta ne socialiniuose tinkluose.

Iš tiesų nesuprantu tokių žmonių, kurie paaukoja ir kai tik padėkoja, apie tai praneša viešai. To nesuprantu ir niekada to nedariau. Galbūt dėl to apie mano gerus darbus niekas ir nežino, nors juos darau jau daug metų... (šypteli)

Prisidėti prie paramos ir labdaros fondo „Gėrio trupinėlis“ veiklos gali visi norintys: 

Paramos ir labdaros fondas "Gėrio trupinėlis" ; Įmonės kodas : 304176073 Swedbank ; Banko kodas 73000; SWIFT kodas HABALT22; Banko sąskaita LT837300010145919639; Seb banko sąskaita LT577044060008196348.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų