REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

23-ejų Amber Woollard Jungtinės Karalystės medikams pateikė šokiruojančius kaltinimus. Praėjusiais metais moteris atvyko į Norfolk and Norwich University ligoninę, kurioje net 72 valandas kentė gimdymo sąrėmius, kol, galiausiai, buvo skubiai išvežta į operacinę.

23-ejų Amber Woollard Jungtinės Karalystės medikams pateikė šokiruojančius kaltinimus. Praėjusiais metais moteris atvyko į Norfolk and Norwich University ligoninę, kurioje net 72 valandas kentė gimdymo sąrėmius, kol, galiausiai, buvo skubiai išvežta į operacinę.

REKLAMA

Po Cezario pjūvio Amber išvydo savo dukrelę, kuri, deja, dėl neapdairios medikų klaidos visą gyvenimą ant veido turės randus. Atliekant Cezario pjūvį skalpelis kliudė kūdikio veidą ir perrėžė jį. Jauna mama tvirtina, kad kovos iki galo, kad mažylės randai būtų kuo mažiau matomi, o ligoninės personalas atsakytų už padarytas klaidas.

Mergaitė, kuriai tėvai suteikė Valenci vardą, po Cezario pjūvio buvo skubiai išnešta slaugių (midwives – aut.), kurios vėliau mamai pasakė, kad mergaitė gimė su nedidelėmis veido deformacijomis. Mama pasakojo, kad medikai jai tvirtino, esą taip nutiko dėl to, kad mergaitė gimdoje buvo netinkamoje pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Atsigavusi po patirto skausmingo gimdymo, mergaitės mama nusprendė atidžiau pasidomėti, ar išties įmanoma, kad kūdikis gimdoje susižeistų taip, kad liktų randai. Ji tarėsi netgi su plastinės chirurgijos specialistais, kurie jai užtikrintai patvirtino, kad tokie randai neatsiranda dėl netinkamos kūdikio padėties gimdoje.

REKLAMA

„Suprantate, tai ne tik NHS klaida, bet dar ir jų bandymas išsisukti iš padėties, vengiant atsakomybės. Mano miela dukrelė tik dėl jų kaltės visą gyvenimą vaikščios su randais ant veido. Niekada daugiau nesugebėsiu pasitikėti JK medikų darbu.

Kai ji gimė, man iškart buvo pasakyta, kad mergaitei gimdoje kažkas nutiko, ją reikia skubiai apžiūrėti. Vėliau man patvirtino, esą jos padėtis gimdoje buvo labai kebli, dėl to ant jos veido atsirado randai. Tačiau kai tik atsigavau po gimdymo ir patirto šoko, supratau, kad kažkas čia neaišku.

Matyti savo kūdikį su akivaizdžiais sužeidimais ant veido – labai skaudu. Aš ją myliu ir mylėsiu visokią, juk ji mano vaikas, tačiau man neramu, kad jos laukia ateityje. Jos veidas – su giliais randais, o vaikai juk žiaurūs… Jau ir dabar žmonės gatvėje dažnai klausia, kas nutiko mergaitės veideliui“, - nerimo neslėpė jauna mama.

REKLAMA
REKLAMA

Valenci jau kitais metais suplanuotos kelios korekcinės operacijos, kurios kiek įmanoma labiau sumažintų žymius randus, tačiau galutinai jų panaikinti nepavyks.

Ligoninės atstovybė pranešė, kad ši situacija – itin reta ir iki šiol sunku paaiškinti, kodėl taip įvyko.

„Mes dar kartą norime atsiprašyti ponios Woollard, kad neišpildėme jos lūkesčių ir sukėlėme tiek daug streso po gimdymo dėl to, kas nutiko jos dukrelei. Gimdymo skyrius suteikia aukštos klasės paslaugas ir priežiūrą, į visus nusiskundimus žiūrime itin akylai ir nei vieno jų nepraleidžiame. Tokiu būdu norime užtikrinti būsimų klientų priežiūrą ir ją vis tobulinti.

Mes apgailestaujame, kad dukrelė gimė su veido traumos požymiais ir poniai Woollard jau aiškinome, kad tokie randai neįtikima, kad galėtų būtų padaryti skalpelio, atliekant Cezario pjūvį. Mes ir toliau sutinkame maloniai bendrauti su ponia Woollard, jei tik jai prireiks mūsų pagalbos“, - skelbiama išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų