REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vitaminas C yra labai svarbus tinkamai organizmo veiklai. Reikia kasdien vartoti vitaminą C, nes jis kitaip nei kiti vitaminai, organizme ilgai neužsilaiko. Šio vitamino trūkumas gali pabloginti gyvenimo kokybę. Tačiau tai galima ištaisyti pradėjus vartoti vitaminą C, rašome brightside.me.

Vitaminas C yra labai svarbus tinkamai organizmo veiklai. Reikia kasdien vartoti vitaminą C, nes jis kitaip nei kiti vitaminai, organizme ilgai neužsilaiko. Šio vitamino trūkumas gali pabloginti gyvenimo kokybę. Tačiau tai galima ištaisyti pradėjus vartoti vitaminą C, rašome brightside.me.

REKLAMA

1. Pabrinkusios ir kraujuojančios dantenos.

Vitaminas C yra labai svarbus dantenų sveikatai. Jei nesuvartojate vitamino dienos normos, tikėtina, kad susirgsite gingivitu. Jei manote, kad gerai rūpinatės savo dantų higiena, bet vis tiek dantenos patinusios ir kraujuojančios, pabandykite vartoti daugiau vitamino C. Mokslininkai teigia, kad reikia suvartoti maždaug 75 mg per dieną suaugusioms moterims ir 90 mg per dieną suaugusiems vyrams.

2. Nusibrozdinate labai paprastai ir nubrozdinimai gyja ilgiau.

Jeigu jūsų oda nusibrozdina greitai, kaip persikas, yra tikimybė, kad jums trūksta vitamino C. Laimei, tai galima pakeisti, jei kiekvieną dieną valgysite citrusinius vaisius ir daržoves. Be to, jei jūsų įbrėžimai ir nubrozdinimai gyja per ilgai, tai ženklas, kad trūksta vitamino C. Organizmui reikalingas vitaminas C kolageno gamybai, todėl eikite valgyti tų apelsinų!

REKLAMA
REKLAMA

3. Trapūs ir slenkantys plaukai.

Jei slenka ar lūžinėja plaukai, greičiausiai jums trūksta vitamino C. Prieš išleisdami krūvas pinigų plaukų gaminiams, pabandykite valgyti maistą, kuriame gausu vitamino C, pavyzdžiui, brokolius ir kivius. Daugelyje plačiai vartojamų maisto produktų yra daugiau nei pakankamai vitamino C, todėl nebūtina vartoti maisto papildų. Viskas, ko jums reikia – sveikesnė mityba.

REKLAMA

4. Jaučiate sąnarių skausmą.

Sąnarių skausmas yra labai dažnas vitamino C trūkumo požymis. Kadangi vitaminas C yra galingas antioksidantas, jo trūkumas jūsų organizme gali sukelti uždegimą, dėl kurio gali pradėti skaudėti sąnarius. Valdyti sąnarių skausmą gali būti gana sunku, todėl vitamino C vartojimas turi tapti kasdienybės dalis.

5. Jūs nuolat sergate ir jūsų imunitetas yra nusilpęs.

Jei dažnai sergate gripu, peršalimu ir infekcijomis, tikriausiai silpnėja jūsų imunitetas. Vitaminas C skatina baltųjų kraujo kūnelių, kurie kovoja su infekcinėmis ligomis ir kitais „įsibrovėliais“, gamybą. Jei nuolat sergate, tai reiškia, kad imuninis atsakas yra silpnas, todėl turėtumėte jį stiprinti didindami vitamino C suvartojimą.

REKLAMA
REKLAMA

6. Be aiškios priežasties priaugote svorio.

Jei nepatyrėte esminių gyvenimo būdo pokyčių, bet vis tiek priaugote svorio, tai gali reikšti, kad trūksta vitamino C. Ankstyvieji tyrimai rodo ryšį tarp mažai vitamino C ir didelio kūno riebalų kiekio, ypač pilvo riebalų. Vitaminas C padeda jūsų kūnui efektyviau deginti riebalus, todėl ruoškite lapinių kopūstų salotas!

7. Jaučiatės pavargę ir mieguisti.

Jei naktį miegate pakankamai, bet dienos metu vis tiek jaučiatės vangūs, gali būti, kad negaunate pakankamai vitamino C. Nuovargis yra vienas iš daugelio simptomų, atsirandančių dėl vitamino C trūkumo jūsų kūne. Tikėtina, kad pakoregavę dienos meniu jausitės mažiau pavargę. Valgykite kivius, užuot išgėrę 10 puodelių kavos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Jūsų oda atrodo sausa ir papilkėjusi.

Kaip jau minėjome anksčiau, vitaminas C yra labai svarbus kolageno gamybai. Tai reiškia, kad jei negaunate pakankamai vitamino C, jūsų oda yra linkusi pilkėti ir raukšlėtis, o kolagenas padeda odai švytėti. Nenuostabu, kad odos priežiūros rinkoje yra tiek daug brangių vitamino C serumų!

9. Dažnas kraujavimas iš nosies.

Kraujavimas iš nosies paprastai nėra pavojingas jūsų bendrai sveikatai, tačiau jei patiriate juos dažnai, tai gali reikšti, kad jūsų kūnui reikia daugiau vitamino C. Jūsų nosis užpildyta mažytėmis kraujagyslėmis, o vitaminas C yra svarbus, kad jos nesusilpnėtų. Jei jos nėra pakankamai stiprios, tai gali sukelti kraujavimą iš nosies.

REKLAMA

10. Silpni ir lūžinėjantys nagai.

Kad geriau įsisavintų geležį, organizmui reikia vitamino C. Jei trūksta vitamino C, tai gali sukelti geležies stokos anemiją, dėl kurios nagai tampa trapūs. Jeigu išbandėte nagus stiprinančias priemones, bet nebuvo jokių rezultatų, galbūt atnaujinę savo racioną šviežiais vaisiais ir daržovėmis iš tikrųjų išspręsite šią problemą ir pagerinsite bendrą sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų