REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Artėja Žolinės, gilias tradicijas turinti lietuvių šventė, kuri simbolizuoja derliaus suvešėjimą ir žemdirbystės darbų pabaigą. Taip pat daugeliui ši šventė primena, jog baigiasi ir vasara.

Artėja Žolinės, gilias tradicijas turinti lietuvių šventė, kuri simbolizuoja derliaus suvešėjimą ir žemdirbystės darbų pabaigą. Taip pat daugeliui ši šventė primena, jog baigiasi ir vasara.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką pavyko nuveikti vasaros metu ir kokie darbai dar laukia kalbamės su sveikuoliu ir gamtos mylėtoju Simonu Dailide

REKLAMA

Simonai, matėme, kad šią vasarą turėjote daug veiklos, kurie renginiai buvo patys įsimintiniausi?

Festivaliai, stovyklos, išvykos į gamtą – visos šios vasaros veiklos suteikė daug potyrių. Kiekvienais metais atrodo, jog ši vasara buvo pati geriausia, dabar norisi vėl taip sakyti.

Visgi vieną kaip įsimintiniausių įvykių išskirčiau stovyklą vaikams „Laukinis jaunimas“. Tai mano idėja, gimusi iš didelės meilės gamtai. Pakviečiau jaunuolius išmėginti save ir savaitę pagyventi laukinėje gamtoje be telefonų, palapinių, kasdien žygiuojant miškais, plaukiant laivu ir susiduriant su įvairiais iššūkiais.

REKLAMA
REKLAMA

Taip per savaitę stovyklos metu aplankėme net šešis Lietuvos ežerus, kiekvieną naktį miegojome vis skirtingose vietose, savomis rankomis statėme pastoges.

Kokie pagrindiniai iššūkiai lydėjo stovyklos metu?

Plaukimas laivu, kurį vienu metu irkluoja aštuoni žmonės, suteikė daugiausiai iššūkių. Juo reikėjo perplaukti siauriausius upelius ar ežerų sujungimus, o tai pavykdavo ne visada. Tekdavo lipti iš laivo ir jį visiems drauge stumti, o tai pareikalaudavo daug jėgų.

Be to, šiemet stovyklos metu pylė kaip iš kibiro, kada teko irkluoti laivą, kuriame nėra kur pasislėpti nuo lietaus. Vis dėlto tokie sunkiausi momentai vėliau išlieka atmintyje kaip patys geriausi prisiminimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokias pamokas išmoko vaikai stovykloje?

Tai labai geras būdas pasitikrinti save. Sunkiais momentais greitai išaiškėja, koks žmogus yra: ryžtingas, pozityvus, ar atvirkščiai – sunkiose situacijose linkęs į stresą bei paniką.

Tokiose žygiuose ar kelionėse susitinki ne tik su savimi, tačiau ir patikrini savo draugą ar sužadėtinį. Pakanka ilgesniam laikui iškeliauti į kalnus, Lietuvos miškus ir žmonės ypač greitai vienas kitą pažįstą įvairiausiose aplinkybėse.

Keli esminiai patarimai, ką būtina pasiimti į žygį?

Visada sakau, kad svarbiausias pasiruošimas žygiui yra nusiteikimas ir tvirtas pirmas žingsnis, o kiti dalykai dėliojasi savaime. Apsauga nuo lietaus, miegmaišis ir kitos iškylavimo reikmės, galima sakyti, smulkmena, jei yra noras.

REKLAMA

Taip pat žygiuose svarbu nepamiršti, kad prarandame daug skysčių judėdami, nešdami sunkią kuprinę ir prakaituodami, todėl tokiose išvykose vandens geriu daug ir renkuosi „Žalia giria“ vandenį, kadangi jame daug naudingų mineralų.

Be to, „Žalia giria“ man padėjo atrasti ir termo gertuves, kurios karštą vasaros dieną vandenį išlaiko šaltą. Tik įsivaizduokite, koks malonumas intensyviame žygyje bet kada atsigaivinti vėsiu vandeniu. Taigi, būtent dėl to mano nuolatinis palydovas kuprinėje ne tik „Žalia giria“ vanduo, bet ir jų speciali gertuvė.

REKLAMA

Simonai, o koks įsimintiniausias tavo žygis?

Tik išgirdus klausimą prisiminiau savo 2000 km kelionę dviračiu Ispanijos kalnuose. Šioje kelionėje buvo ypač daug iššūkių: miegojimas gamtoje, visos dienos mynimas į kalną, kada ant dviračio pritvirtinti šeši sunkūs krepšiai, vėliau ilgas leidimasis nuo kalno per lietų ir kiti išbandymai.

Artėja Žolinės, kokią prasmę tau turi ši data ir ar esi ką nors įdomaus suplanavęs tą dieną?

Rugpjūčio pabaigoje manęs laukia įsimintiniausias vasaros, o galbūt ir viso gyvenimo įvykis – mano vestuvės, kurios bus iš karto po Žolinių, 17 dieną. Vėliau, iš karto po šventės iškeliausiu į Balį, tad visos mintys, planai ir darbai kol kas sukasi tik apie vestuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų