REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
L. Krunglevičius su savo žmona Gertrūda (nuotr. asm. archyvo)

Kaunietis Laimis Krunglevičius (26) – iš tiesų unikali asmenybė. Šis jaunas vaikinas ne tik yra pirmasis Lietuvoje renginių vedėjas, kuris ne tik groja elektriniu altu, bet ir improvizuoja, o taip pat jau 1,5 metų maitinasi tik vaisiais.

10

Kaunietis Laimis Krunglevičius (26) – iš tiesų unikali asmenybė. Šis jaunas vaikinas ne tik yra pirmasis Lietuvoje renginių vedėjas, kuris ne tik groja elektriniu altu, bet ir improvizuoja, o taip pat jau 1,5 metų maitinasi tik vaisiais.

REKLAMA

Kauno miesto simfoniniame orkestre grojantis Laimis Krunglevičius kartu su savo žmona Gertrūda yra sukūrę duetą „DuoViola“ ir dirbdami drauge jie džiugina daugelio lietuvių ausis renginiuose. Tiesa, šiai porai puikiai sekasi kartu suktis ne tik darbuose, bet taip pat ir suderinti skirtingas jų mitybas, mat jaunas muzikantas jau pusantrų metų maitinasi tik vaisiais.

Esate pirmasis Lietuvoje vedėjas, kuris ne tik groja elektriniu altu, bet ir improvizuoja. Kaip sugalvojote pasirinkti būtent šį instrumentą ir kaip su juo muzikuojate?

REKLAMA
REKLAMA

Kai tiek daug įvairių renginių vedėjų, nenustebčiau, kad ir būčiau ne vienintelis, nors dar negirdėjau būtent apie tokį derinį. (šypteli) Šį instrumentą pasirinkau po mokyklos baigimo, kai dvylika metų grojau smuiku ir jis man buvo tikrai atsibodęs, galvojau išvis nebegroti.

REKLAMA

Tačiau tuomet patraukė altas, apie kurį iki 12 klasės net nebuvau galvojęs. Nors altas ir nėra itin populiarus instrumentas, tačiau garso sodrumu bei skambesiu yra žmogaus balsui artimiausias iš styginių instrumentų. Mintis apie instrumento pakeitimą į altą virto realybe ir štai, aš, akademiją baigęs profesionalus altininkas.

Ar lietuviai žino, kas yra elektrinis altas, o galbūt jiems tai skamba vis dar kaip egzotika?

Visi klausia – „Kas tas altas?“. (juokiasi) Tik nedidelė dalis atskiria jį nuo smuiko, altas iš tiesų yra smuiko pusbrolis. Šiek tiek žemesniu diapozonu ir didesnio dydžio. Kaip minėjau, altas turi sodrų skambesį ir yra puikus instrumentas, kurį tikiuosi netolimoje ateityje žinos visi.

REKLAMA
REKLAMA

Per savo karjerą esate sukaupęs nemenką patirtį renginiuose, ko dažniausiai vestuvėse trokšta lietuviai – populiarių kūrinių perdirbinių ar improvizacijos ir naujesnių garsų ausims?

Lietuviai turi puikią klausą, tad trokšta gero ir kokybiško skambesio ir, žinoma, įdomių improvizacijų, kurios tik dar labiau pagilina geras emocijas, skambant mėgstamam kūriniui. Visada apjungiu tiek cover‘ius tiek ir improvizacijas į vieną.

Vestuvėse dirbate ne tik vienas, grojate duete su savo žmona Gertrūda. Darbas su žmona turi daugiau pliusų ar minusų?

Tik pliusai. (šypteli) Kai dirbi su mylimu žmogumi, kuris tave supranta iš žvilgsnio, bei papildo taip, kaip reikia, nes pažįsta tave, negali norėti daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jūsų gyvenimas šeimoje atrodo be muzikos – ką mėgstate veikti su žmona laisvu laiku?

Laisvalaikį stengiamės skirti poilsiui gamtoje, nes tik būnant gryname ore, plaukiojant ežere, vaikštant po mišką, kvėpuojant, gali atsiriboti nuo miesto gyvenimo tempo bei įsikrauti naujos energijos.

Kol kas apie tai kalbėti garsiai iki šiol nesiryžote, bet jau pusantrų metų valgote tik vaisius. Kaip pasirinkote tokią mitybą?

Vaisiai – gamtos maistas. (šypteli) Prieš pora metų, kai mano dieta buvo tikrai bloga, turėjau viršsvorį. Turėjau mažų sveikatos problemų, o kai nuėjau pasitikrinti dėl rimtesnių problemų, gavus blogus įtarimus, nusprendžiau neiti gydytojų siūlomais keliais, o išbandyti natūralius metodus, nes taip tiesiog jaučiau.

REKLAMA

Ieškojau įvairių organizmo valymosi būdų, daug bandžiau, keičiau, kol atradau vaisiavalgystę, kuri mane įtikino. Su ja taip pat atradau ir iridologiją, (organizmo būklės iš akių rainelės tyrimas) kuris yra vienas įdomiausių organizmo užteršimo būklės tyrimų.

Vaisiai – tinkamiausias maistas biologinei rūšiai, organizmas juos greitai suvirškina, taigi nesunaudoja daug energijos, kurią gali panaudoti gijimo ir valymosi procesams. Žinoma, reikia iki to prieiti, ir daryti viską pamažu, tačiau rezultatai ir savijauta labai džiugina. (šypteli)

Kokios reakcijos būna, kai žmonės sužino, kad esate vaisiavalgis, iš pradžių nedrįsdavote apie tai pasipasakoti?

REKLAMA

Dažniausia reakcija – didelės akys ir dar mažiausiai trys klausimai ar nevalgau košių, ar nevalgau šilto maisto. (juokiasi) Gavę neigiamą atsakymą, žmonės tik gūžčioja pečiais ir nesupranta, kodėl, kas ir kaip.

Nebuvo taip, kad nedrįsčiau pasakoti visiems savo istorijos, tiesiog kas paklausdavo tam ir papasakodavau. Nesu ir tikiuosi niekada nebūti tokiu, kuris tvirtins ir bruks žmonėms „tikrąsias tiesas apie sveikatą“, nes visi esame skirtingi, ir turime savo kelią, svarbiausia tolerancija. Visiems besidomintiems visada padėsiu bei nukreipsiu kur ieškoti informacijos.

Kaip, pavyzdžiui, atrodo jūsų dienos meniu, kokius patiekalus gaminate iš vaisių?

Geriausias patiekalas grynas vienos rūšies arba panašaus rūgštumo vaisių derinys, taip maitinuosi dažniausiai. Žinoma, darausi ir kokteilius, į kuriuos galima įdėti uogų, obuolių, bananų, kiekvienam pagal skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusryčius stengiuosi pradėti vandeningesniais vaisiais kaip arbūzai, apelsinai, vynuogės. Labai patinka mangai, ananasai, žinoma, reikia daug ieškoti, nes saldžių, sunokusių vaisių mūsų prekybos centruose yra nedaug. Stengiuosi valgyti tik tada kai tikrai išalkstu, tad nesilaikau taisyklių valgyti po 3 – 5 kartus per dieną, būna visaip.

Geriu daug įvairių šviežiai spaustų sulčių, tam tikrų mišinių vaistažoles ir jų arbatas.

Vakarienė vasaros metu susideda ir iš vaisinių daržovių kaip ekologiški pomidorai, agurkai, paprika, avokadai, salotos lapai. Kadangi gyvename šiauriniame pusrutulyje, stengiuosi valgyti daug vietinių gėrybių, nors pasvajoju ir apie tropikus, kuriuose sultingiausių, saldžiausių ir prinokusių vaisių gali gauti ištisus metus.

REKLAMA

Vaisių vasaros metu yra tikrai daug, tačiau ką darote žiemą?

Žiemą mėgaujuosi apelsinais, kurių galima nusipirkti turguje nepurkštų ir labai saldžių. Valgau lietuviškus obuolius ir kriaušes, daugiau kokteilių, datulių. Vasarą su žmona pripildome pilną papildomą šaldiklį, kurį įsigijome būtent šiam reikalui, tad turime ir uogų. Vasaros gale jis būna pilnas, o pavasarį jau tuščias.

Džiugu kad parduotuvėse didėja ekologiškų daržovių pasirinkimas, žiemą nusiperkame ir jų. Geriu daug karštų arbatų, o vandens beveik negeriu, nes vaisiuose gausu tikro, struktūrizuoto vandens. Namuose turiu ir vandens distiliatorių, tad esant reikalui, arbatoms, naudoju tik tokį vandenį.

REKLAMA

Kaip pasikeitė jūsų sveikata, ar netrūksta mėsos, žuvies, miltinių patiekalų?

Atsikračiau apie 40 kilogramų. Žiūrint iš šono, dėl tokio staigaus šuolio, galbūt atrodžiau labai liesas, nes taip nutinka organizmui valantis.

Po 7 mėnesių, kai maitinausi vien tik saldžiais vaisiais, žiemą įtraukiau ir salotų, ir avokadų į savo racioną, svoris kaip mat susinormalizavo ir sugrįžo iki idealaus. Kai praeina tiek laiko, supranti kad grįžti prie anksčiau valgytų patiekalų būtų neprotinga, nes savijauta, minčių aiškumas, lengvumas yra nepalyginamai geresni nei anksčiau kai valgydavau viską. (šypteli)

Jūsų žmona valgo įprastą maistą. Pietaujant kartu, nekyla pagunda paragauti ir ne tik vaisių?

Negaliu sakyti, kad man nekvepia maistas aplink, nors dažniausiai kvepia tai prieskonių pagardai, o ne pati mėsa, tad nelabai gundo, juolab, kad ir žmona stengiasi kuo sveikiau maitintis ir mėsą renkasi tik retkarčiais ir svečiuose, ne namie. Ji taip pat valgo daug vaisių, augalinio maisto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su žmona esate iš tiesų unikalios asmenybės. Ne tik grojate kartu, bet ir sugebate suderinti skirtingas savo mitybas. Kaip manote, kokia yra laimingų santykių paslaptis?

Laimingų santykių paslaptis yra pagarba vienas kitam, mokėjimas priimti, toleruoti ir suprasti vienas kitą. Gebėjimas įsigilinti į kitą ir savų įkyrių principų neklausymas manau yra raktas į gražius santykius, žinoma su tikėjimo ir Dievo pagalba. (šypteli)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų