REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mergina pasidalino kraują stingdančia asmenuke – ragina neiti į soliariumus. Odos vėžiu serganti pacientė parodė, ką padaro ši mirtina liga, rašoma dailystar.co.uk.

Mergina pasidalino kraują stingdančia asmenuke – ragina neiti į soliariumus. Odos vėžiu serganti pacientė parodė, ką padaro ši mirtina liga, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Tawny Dzierzek odos vėžio diagnozę išgirdo būdama vos 21–erių. Baisios žinios įdegio mėgėja sulaukė po dažno lankymosi soliariumuose.

Norėdama kitus apsaugoti nuo šios ligos, slaugytoja iš JAV dažnai dalijasi nuotraukomis ir informacija apie savo ligos eigą. Ketveriems metams praėjus nuo tada, kai ji pasidalino savo pūslėmis nusėto veido nuotrauka, pacientė papasakojo, kad jos oda jau pradeda gyti.

2015 metais Tawny pasidarė asmenukę, kai gydėsi nuo vėžio. Vėliau šia nuotrauka ji pasidalino feisbuke, norėdami įspėti žmones nuo soliariumų laikytis atokiai. Įraše, kuriuo buvo pasidalinta 134 000 kartų, amerikietė rašė: „Jei kam trūksta motyvacijos negulėti soliariumuose ar saulėkaitoje, prašom.

Štai kaip atrodo gydymas nuo odos vėžio. Naudokite apsauginius kremus nuo saulės ir purškiamą įdegį. Mokykitės iš kitų žmonių klaidų. Neleiskite, kad noras būti įdegus užkirstų jums kelią matyti, kaip auga jūsų vaikai. Dabar, kai mano mažajam dveji, tai – mano didžiausia baimė.“

REKLAMA
REKLAMA

Po ketverių metų mergina vis dar gydosi. Kovo mėnesį feisbuke ji pasidalino naujienomis apie savo odos būklę. Ji rašė: „Šiuo metu baigiu viso veido gydymą fluorouracilu. Mano lūpos vis dar labai pažeistos ir nusėtos skausmingomis pūslėmis ir įskilimais (dėl gydymo).

REKLAMA

Norėjau tuo pasidalinti, nes mano pirmas įrašas buvo prieš ketverius metus, o aš vis dar gydausi. Liga dažnai atsinaujina, su ja man teks kovoti visą likusį gyvenimą. Būkite gudresni, nei buvau aš.“

Šios merginos nuotraukos – šiurpą keliantis įspėjimas, kad reikia rūpintis savo sveikata. Odos vėžys yra mirtina liga, kuria susergama dažniau, nei galėtumėte pagalvoti.

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos duomenimis kiekvienais metais registruojama 100 000 nemelanominio odos vėžio atvejų. Šios ligos simptomai – gumbeliai ir blyškios dėmės, atsirandančios ant odos.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios dėmelės gali parausti ir sukietėti arba gali būti plokščios ir lupinėtis. Jei pastebite kokių nors odos pokyčių, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į savo šeimos gydytoją. Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba taip pat pateikia gaires, kaip užkirsti ligai kelią. Tarnybos tinklapyje rašoma:

„Nemelanominio odos vėžio prevencija ne visuomet yra įmanoma, bet galima mažinti tikimybę susirgti šia liga vengiant perteklinio UV spindulių poveikio.

Nuo nudegimų galima saugoti aukšto SPF apsauginiais kremais, odą pridengiančiais drabužiais laiką leidžiant saulėkaitoje ir saulėje praleidžiamo laiko ribojimu kaitriausiomis dienos valandomis. Taip pat reikėtų vengti soliariumų. Reguliariai tikrinantis odą ir stebint, ar nepasireiškia odos vėžio požymių ligą galima pastebėti anksti ir taip padidinti sėkmingo gydymo tikimybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų