REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kino teatrų ekranuose pasirodys nauja, išskirtinai lietuviška komedija „Vestuvės“. Meilės, dramų, aistrų ir netikėčiausių sprendimų kupinas filmas — pirmasis Vyganto Bachmackij pilnametražis filmas ir nors iki jo pasirodymo didžiuosiuose ekranuose liko visai nedaug, tačiau režisierius jaučiasi ramus.

Lietuvos kino teatrų ekranuose pasirodys nauja, išskirtinai lietuviška komedija „Vestuvės“. Meilės, dramų, aistrų ir netikėčiausių sprendimų kupinas filmas — pirmasis Vyganto Bachmackij pilnametražis filmas ir nors iki jo pasirodymo didžiuosiuose ekranuose liko visai nedaug, tačiau režisierius jaučiasi ramus.

REKLAMA

„Vestuvių“ filmas ypatingas tuo, kad filmo kūrėjai panoro sukurti originalų scenarijų, kuriame visi sprendimai priklausytų tik nuo jų pačių ir neapribotų jų kūrybinės laisvės.

Režisierius teigia, kad ši romantinė komedija gerbia žiūrovą – nebando kvailai ir primityviai juokauti, o bando atplėšti jį nuo nykios kasdienybės.

Iki šiol režisierius yra sukūręs keletą trumpo metro darbų, vienas jų — „Visi pasiilgo Prano Ivanausko“ — Rygos tarptautiniame kino festivalyje buvo išrinktas geriausiu trumpametražiu filmu.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau apie sprendimus priimtus filmavimo aikštelėje ir už jos ribų – iš paties filmo „Vestuvės“ režisieriaus Vyganto Bachmackij lūpų.

Aplink labai daug skyrybų, o Jūs nusprendėte kurti filmą apie vestuves. Kas lėmė tokią filmo temą?

REKLAMA

Don Draper (serialo „Reklamos vilkai“ veikėjas – aut. pastaba) sako, kad tu pradedi prarasti klientą iš karto, kai jį įgyji. Manau, su vestuvėmis yra tas pats. Joms tik įvykus pradeda artėti skyrybos. Vestuvės ir skyrybos visada eina kažkur šalia, tik neaišku, kas išskirs: ar mirtis, ar teismas. Tuo man ir patinka vestuvių tema – pabaiga yra daugmaž aiški. Tik neaiškus kelias, kaip iki tos pabaigos nueinama.

Kodėl nusprendėte patys rašyti scenarijų?

Rašydamas scenarijų tu turi daug didesnę kūrybinę laisvę. Personažai neprimesti, scenarijus neprimestas. Taip pat rašydamas scenarijų tu iškart galvoji apie aktorius, kurie galės atlikti tuos vaidmenis. Pavyzdžiui, aš iškart žinojau vaidmenį, į kurį norėsiu kviesti Darių Meškauską. Žinojau, kad jauniausioji sesuo bus Greta Petrovskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad „Vestuvės“ yra išskirtinė lietuviška romantinė komedija. Kuo šis filmas skiriasi nuo kitų lietuviškų komedijų? Kuo nustebinsite savo žiūrovą?

Pagrindinis filmo bruožas tas, kad jis gerbia žiūrovą. Jis nebando pirmai progai pasitaikius kvailai juokauti tik tam, kad patenkinti primityviausius žiūrovų poreikius. Žiūrovą jis nukelia į savotišką pasaką, pasaulį, kuriame jis dar nėra buvęs.

Filme naudojate daugybę dekoracijų siekdami sukurti pasakos įspūdį. Kodėl pasirinkote tokį šventės įvaizdį?

Norisi, kad žiūrovas turėtų pusantros valandos poilsio nuo savo nūdienos. Taip pat tikiu, kad išėjęs žiūrovas atras kažką naujo ir galbūt kitaip pažvelgs į savo realybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai filmas apie lietuviškas vestuves. Ką pažįstamo filme galės įžvelgti kiekvienas lietuvis?

Aš nemanau, kad tai filmas apie lietuviškas vestuves. Tai filmas apie vestuves. Tačiau filmo scenarijuje yra užkoduoti dalykai, glaudžiai susiję su lietuviškomis vestuvių tradicijomis. Mirštantys vestuviniai papročiai, kuriuos vis bando gelbėti vyresnės kartos šeimos atstovai, konfliktai tarp jaunavedžių šeimų, kurie dažnai yra neišvengiami, nes priverstinai susiduria skirtingos šeimos.

O bendrai paėmus, vestuvės yra vestuvės – kad ir kur jos bevyktų. Aš esu globalaus pasaulio šalininkas, tad atskirinėti kažką pagal nacionalinį požymį yra ne man.

REKLAMA

Jūsų filme vaidina ne tik gerai žinomi veidai tokie, kaip Giedrius Savickas, Marius Repšys ar Darius Meškauskas, bet ir naujokai: Džiugas Gvozdinskas, Gabrielė Ladygaitė ir kiti. Kaip jiems pavyko susidoroti su jiems pavestais vaidmenimis? Sakėte, kad aktorių atranka truko ganėtinai ilgai. Kaip atsirinkote pačius tinkamiausius aktorius?

Aš aktorius rinkausi ne pagal jų žinomumą, o pagal jų sugebėjimą atlikti jiems skirtus uždavinius. Tai ir yra atsakymas į klausimą.

Šitame filme susirinko trijų tipų aktoriai. Siūlantys, atliekantys ir ieškantys personažų motyvacijų. Man tai buvo vienas įdomiausių dalykų visoje filmo gamyboje. Pavyzdžiui, Darius Meškauskas buvo Gretos Petrovskytės ir Lauryno Jurgelio dėstytojas, tad repeticijų metu visų trijų pasiūlymai būdavo neįtikėtinai panašūs.

REKLAMA

Visiškai kita istorija su Dovile Kundrotaite. Dovilei labai svarbu pajausti savo personažo motyvacijas. Šita savybė privesdavo prie ilgų diskusijų, personažų analizės, kas padėdavo ir man suvokti Laurą. Dar kita istorija su Vytautu Kaniušoniu. Kai rinkausi Vytautą, aš ieškojau seksualiausio Lietuvos aktoriaus. Ir tiksliai žinojau, ko man iš jo reikia.

Ar filmavimo aikštelėje kilo kažkokių nesusipratimų ar kuriozinių situacijų?

Ko gero kiekvienoje aikštelėje įvyksta begalės nesusipratimų bei kuriozinių situacijų. Žmonės skęsta, dega, griūna namai, važinėja greitosios, krenta lempos, verkia kostiumininkės, o tuo metu Mykolas visur miega.

Tai pirmasis Jūsų pilno metražo filmas. Kaip jaučiatės, kai iki jo pasirodymo liko visai nedaug?

Jaučiuosi ramiai, susikaupęs, išsimiegojęs, kartais kiek išsiblaškęs. O Jūs kaip jaučiatės?

Smagių kuriozų, šventinio chaoso, dvejonių bei meilės kupina romantinė komedija „Vestuvės“ pasirodys Lietuvos kino teatruose jau rugpjūčio 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų