Ruošiate atsargas žiemai, o visi įprasti pomidorų marinatai jau seniai pabodo? Išbandykite šį pomidorų padažą žiemai, kurį pasigaminsite itin lengvai. 

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

Pomidorų padažas žiemai (Nuotr. Skanus gyvenimas)

REIKĖS: 3 kg pomidorų; 2 raudonų paprikų; 3 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 5 v.š. druskos; 150 ml acto (9 %); 1 а.š. maltų juodųjų pipirų; 1 а.š. cinamono; 1 а.š. maltos kalendros; baziliko ir raudonėlio.

GAMINIMAS

Pomidorus išpjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti.

Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant.

Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.

Šaltinis: Skanus gyvenimas

 

Pritariu
2019-08-11 21:54:37
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
2019-08-15 12:25:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš tai pomidorus iškarto su nutribulet sumalu su odelėm, nelieka nė vieno gabaliuko, taip pat ir kitas daržoves sumalu kartu, po to verdu kol išsigarina didesnis kiekis vandens. Nuo 5 litrų sutrintų pomidorų nugarinu apie 2,5 litrų. Įdedu prieskonius, supilu acta pagal skonį. Čia žiauriai daug druskos parašyta..    ATSAKYTI
atidžiau skaityk 2019-08-13 16:00:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
parašyta - pomidorus blanširuoti (aišku, kad nulupti odelę)   ATSAKYTI
to.atidziau 2019-08-15 12:29:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
zinom ka reiskia blansiruoti, bet nesuprantam kodel ne sveikus blansiruot, o supjaustytus, kaip paskui ta odele lupinesi nuo gabaliuku?  
Zitulka petruskele 2019-08-17 11:00:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Gerai raso as irgi sublenderiuoju nelupu jokiu odeliu maziau darbo o tezultatas tas pats  
P.s. 2019-08-13 11:51:16
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Pamiršau, druskos tik 3 šaukstai ir visada ragauju, nes priklauso nuo pomidorų saldumo ir rūgštumo :)   ATSAKYTI
To atidziau 2019-08-15 12:24:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
kas yra blansiruoti visi zinom, bet raso pirma ispjaustyti , paskui blansiruoti.. tai negi SUPJAUSTYTUS gabaliukus lupinesi? gal geriau pirma blansiruoti, paskui tik pjaustyti :D  
Belekas 2019-08-13 11:47:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Aš darau pagal šį recepta jau daug metų ir jis pas mane kiek kitoks. Daugiau paprikų ir svogūnų ir aš pagal save pilu mažiau acto, nes būtu per rūgštus. Ir pomidorus blančiruoju, viską supjaustau nedideliais kūbeliais, o baigiant virti viska sublenderiuoju. Mano šeima šita padaža dievina. Gaminu su juo lazanija, makaronus, dedu į plova ir t.t... Vertas dėmesio padažas.    ATSAKYTI
Negaminsiu 2019-08-13 07:25:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
5 valgomi šaukštai druskos... siaubas, tiek į 3 kg pomidorų. .. cukraus nepagailėta taip pat. Skonis bus geras, bet sudėtis..   ATSAKYTI
Neblenderiuokit 2019-08-12 10:05:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Blenderiuotas padažas neskanus,aš net nemalu,tai super gaunasi su gabaliukais   ATSAKYTI
Na 2019-08-11 22:57:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Gal turejo omenyje,nupjauti uodegeles(ispjaustyti)..   ATSAKYTI
Nesuprantu 2019-08-11 21:37:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Kaip suprasti "pomidorus ispjaustyti, tada uzpilti karstu vandeniu, blansiruoti ir t.t."
Supjaustyti ir blansiruoti? Koks tada blansiravimo tikslas?   ATSAKYTI
Pritariu 2019-08-11 21:54:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Ir aš nesupratau. Gal reikėtų odelę nulupti? Ir kam pjaustyti, jei viskas malama? Ir kam malti, jei galima viską iki vientisos masės susmulkinti blenderiu?Prieš rašant reikėtų bent pagalvoti. I  

Top Video

Šiaulių respublikinę ligoninę purto alkoholio skandalas
DABAR RODOMA
Šiaulių respublikinę ligoninę purto alkoholio skandalas
DABAR RODOMA
„Sūduvos“ rungtynes stebėjo ir prezidentas Nausėda
DABAR RODOMA
Pamatykite, kaip atrodė į pasaulio istoriją įsirašęs Baltijos kelias
DABAR RODOMA
Ekspedicija į legendinį „Titaniką“ parodė liūdną tiesą
DABAR RODOMA
Būsto paskolų brangimas lietuviams – vienas didžiausių Europoje
DABAR RODOMA
Popiežiaus gestas sužavėjo didžiulę tikinčiųjų minią
DABAR RODOMA
Pirmasis toks laukas Lietuvoje – čia žmonės gali išbarstyti mirusiųjų pelenus
DABAR RODOMA
Šeimos kelionė namo atgal į Suomiją baigėsi siaubinga tragedija
DABAR RODOMA
Vyriausybė ruošia naują taršos mokestį
DABAR RODOMA
Gyvybės langelyje paliktas vaikas
REKLAMA
Naminis sūris
Ar kada nors bandėte sumaišyti kefyrą su grietine? O vertėtų, nes iš to gali išeiti nuostabus užkandis. Reikės: grietinės: 500 mililitrų; kefyro: 500 mililitrų; krapų: 1 ...
Ši emulsija galėtų tapti sveika alternatyva sviestui ir margarinui  (nuotr. Kornelio universiteto)
Kornelio universiteto mokslininkai, kaip ir daugelis žmonių, yra sviesto mėgėjai. Šis kasdien naudojamas produktas skrebučiams, sumuštiniams ir įvairiems patieklams suteikia ...
Blyneliai
Močiutės blyneliai idealiai ploni ir minkšti. Pagaminti tokius nebus sunku, jei žinosite tikslų receptą. Siūlome išbandyti, tikrai nenusivilsite. Jums reikės: 5 nedidelių ...
Pomidorų marinatas
Pomidorai, konservuoti su mėlynosiomis slyvomis: gaunasi fantastiškas marinatas, gardūs pomidorai su švelniu slyvų prieskoniu. Sūrymas toks skanus, visai nesūrus, kad jį galite ...
Apsilankymas Palangos restorane (Nuotr. Riebus katinas)
Šią apžvalgą noriu pradėti nuo padėkos restoranui „Onorė“ už sugadintą vakarą. Esu šokiruotas. Jei neklystu – šis restoranas kažkuriais metais buvo tarp 30 geriausių restoranų. ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

Lietuvos rinktinės rungtynių tvarkaraštis



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų