REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Iš cukinijos galima pagaminti daugybę įvairiausių patiekalų, tame tarpe ir saldumynų. Vienas iš jų būtų cukinijos keksas (arba pyragas). Na, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai sveikesnis kepinys. Ar bent jau taip norisi tikėti, nes jame yra beveik pusė kilogramo cukinijos!“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.

„Iš cukinijos galima pagaminti daugybę įvairiausių patiekalų, tame tarpe ir saldumynų. Vienas iš jų būtų cukinijos keksas (arba pyragas). Na, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tai sveikesnis kepinys. Ar bent jau taip norisi tikėti, nes jame yra beveik pusė kilogramo cukinijos!“, – sako tinklaraščio autorė Liucija.

REKLAMA

REIKĖS: 400 g jaunų cukinijų; 300 g miltų; 200 g cukraus; 2 kiaušinių; 100 ml saulėgrąžų aliejaus; 50 g sviesto; 2 valg. š. aguonų; 2 valg. š. citrinos ar apelsino sulčių; 2 arb. š. smulkiai nutarkuotos citrinos ar apelsino žievelės; 1,5 arb. š. vanilės esencijos arba vanilinio cukraus; 1,5 arb. š. kepimo miltelių; 0,5 arb. š. kepimo sodos; 1 žiupsnio druskos.

Šokoladiniam glaistui: 200 g juodojo šokolado; 50 g sviesto.

GAMINIMAS

Sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame atvėsti. Cukinijas nulupame, sutarkuojame stambia tarka, sudedame į sietelį ir paliekame nusivarvėti. Po to gerai nuspaudžiame, kad nuvarvėtų kuo daugiau skysčio.

REKLAMA
REKLAMA

Orkaitę įkaitiname iki 170 C.

Viename inde išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po to įmaišome sviestą ir aliejų. Sodą sumaišome su citrinų (ar apelsinų) sultimis ir sumaišome su kiaušinių mase.

REKLAMA

Viename inde miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Tada pamažu įmaišome į kiaušinių masę. Sudedame citrinos (ar apelsino) žievelę, suberiame aguonas, nusunktą cukiniją ir šaukštu išmaišome.

Formą, kurioje kepsite, gerai ištepame sviestu, pabarstome miltais ir supilame tešlą.

Keksą kepame įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Kai praeis 50 minučių, mediniu dantų krapštuku patikriname ar keksas jau iškepęs, jei dar ne, tuomet kepame 5-10 minučių ilgiau (kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės).

Iškepusį keksą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to atsargiai išimame iš kepimo formos.

Šokoladinis glaistas – į vieną indą sudedame šokoladą, sviestą ir ištirpiname mikrobangėje. Gerai išmaišome ir apliejame iškepusį keksą. Skanumėlis!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų