REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizijos žiūrovai juos yra įpratę matyti rimtus, susikaupusius ir sprendžiančius sudėtingas Lietuvos žmonių problemas. Tačiau, nusivilkus „TV pagalbos“ uniformas ir išjungus ryškias kamerų šviesas, vakare šios TV3 laidos gelbėtojai grįžta ten, kur jiems šilčiausia ir jaukiausia – į savo namus, pas mylinčius ir jų laukiančius artimuosius.

Televizijos žiūrovai juos yra įpratę matyti rimtus, susikaupusius ir sprendžiančius sudėtingas Lietuvos žmonių problemas. Tačiau, nusivilkus „TV pagalbos“ uniformas ir išjungus ryškias kamerų šviesas, vakare šios TV3 laidos gelbėtojai grįžta ten, kur jiems šilčiausia ir jaukiausia – į savo namus, pas mylinčius ir jų laukiančius artimuosius.

REKLAMA

Laida „TV pagalba“ televizijos ekranuose gyvuoja jau ne vienerius metus, o šiemet, naujojo TV3 sezono proga, visi gelbėtojai sutiko pristatyti ir savo šeimas.

Juk visiems žiūrovams įdomu, kokie „TV pagalbos“ gelbėtojai yra realybėje, su kuo jie gyvena ir kaip leidžia laisvalaikį? Tad gelbėtojai šiemet visiems siunčia žinutę, jog jie yra tokie pat paprasti žmonės kaip ir visi mes, o kreipdamiesi į juos – čia visada sulauksite pagalbos.

Pristatome jums visą „TV pagalbos“ komandą ir jų artimiausius žmones:

Renata Šakalytė-Jakovleva su savo dviem dukrelėmis Elze ir Sofija

Viena iš „TV pagalbos“ vedėjų R. Šakalytė-Jakovleva džiaugiasi, kad šiuo metu jai puikiai pavyksta suderinti darbus ir motinystę, kadangi dukros jau yra paaugusios ir gali lankyti vaikų darželį.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, nesunku pastebėti, kad ši trijų moterų kompanija kiekvieną dieną sugalvoja smagią veiklą bei nuolatos džiugina savo tėtį, mat Elzė su Sofija iš tiesų yra energingos ir vietoje nenustygstančios sesės.

REKLAMA

„Kai būname kartu, labai mėgstame keliauti, atrasti naujas ir įdomias vietas. Labai mėgstame kino teatre pažiūrėti naujus animacinius filmukus, drauge valgyti ledus, pramogauti. Mėgstame supynes, maudynes, esame linksma trijų moterų kompanija. Kai būname trise ar su tėčiu – liūdna nebūna niekada“, – šypteli R. Šakalytė-Jakovleva.

Gerda ir Andrius Žemaičiai su savo vaikais

„TV pagalbos“ gelbėtoja Gerda Žemaitė pristatė gausią savo šeimą. Moteris atvyko drauge su savo vyresnėliu sūnumi Marku, A. Žemaičio dukra Fausta bei mažiausiuoju šeimos nariu – sūneliu Nikolu. Tiesa, tai tik dalis gausios Žemaičių šeimos, mat namuose dar yra likę trys A. Žemaičio sūnūs: Dominykas, Antanas ir Vincentas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Žemaitė džiaugiasi, kad visa gausi judviejų su vyru šeima įsitraukia į mažojo Nikolo priežiūrą ir noriai jai padeda: „Tikrai visi įsitraukia, visi daug dėmesio skiria Nikolui, jam jo iš tiesų daug ir reikia, tačiau mažuoju visi pakaitomis džiaugiamės“, – šypteli G. Žemaitė.

Vyresnėlis Gerdos sūnus Markas pasakoja, kad jam labai patinka leisti laiką su savo mama: „Kai galime, visur stengiamės važiuoti drauge. Nueiti į filmus, iškylauti“, – sako Markas, kuriam antrino ir A. Žemaičio dukra Fausta:

„Mano tėtis labai mėgsta kepti griliaus patiekalus, vakarais mėgstame žiūrėti filmus, jeigu vakarai būna vėsesni, leidžiame juos šalia židinio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Žemaičio paklausus, ar vyrui patinka matyti savo žmoną televizijos ekranuose, vyras tik šypteli, kad tai jam mažiausia problema, o darbus, prižiūrint mažąjį Nikolą, pora pasiskirsto kuo puikiausiai:

„Tai, kad Gerda yra žinomas televizijos veidas man niekada nebuvo problema. Žinoma, didžiausias krūvis, prižiūrint Nikolą, tenka man, bet dėl to nesiskundžiu. Kas keliasi vidury nakties? Žinoma, tėtis“, – juokiasi A. Žemaitis.

Sandra Žutautienė su savo sese Sigita ir jos sūnumi Orestu

„TV pagalbos“ gelbėtoją S. Žutautienę ir jos seserį Sigitą sieja ne tik tvirtas, laiko patikrintas seseriškas ryšys. S. Žutautienė taip pat yra ir sesers sūnaus Oresto krikšto mama. Todėl sesės mėgsta leisti laiką ne tik dviese, prie jų kompanijos noriai prisijungia ir Orestas.

REKLAMA

Tarp seserų yra vos penkerių metų skirtumas, todėl nenuostabu, kad vaikystėje ir paauglystėje S. Žutautienė ir Sigita savo meilės ryšį parodydavo kaip tikros seserys – peštynėmis.

„Oi, pykomės mes baisiai, mūsų mama nemažai ir ašarų išliejo, kai matydavo, kaip mes sutariame paauglystėje ir vaikystėje. Vis kartodavo, kad berniukai geriau sutaria tarpusavyje nei mes. Mes ne tik pykdavomės, bet ir mušdavomės“, – juokiasi S. Žutautienė.

Tačiau pamažu, o ypač gimus Sigitos sūnui Orestui, moterų tarpusavio ryšys ne tik sustiprėjo, bet taip pat jos tapo tvirtomis, neišskiriamomis geriausiomis draugėmis, kurios jaučia ne tik vienos kitos laimę, bet ir skausmą.

REKLAMA

Kaip pasakoja pati S. Žutautienė, dabar ji su seserimi ne tik vienodai mąsto, bet net tuo pačiu metu paskambina viena kitai. Kadangi Sigita gyvena užsienyje, todėl laisvalaikį drauge moterys labai vertina ir nuolatos stengiasi jį praleisti aktyviai.

„Stengiamės matytis kas du mėnesius, skraidome viena pas kitą, kopiame į kalnus, šnekučiuojamės, važiuojame apsipirkti. Kadangi mano sesuo Sigita šiek tiek prisibijo karuselių, į jas kartu su Orestu einu aš. Esu ta kūma, kuri visur eina su savo krikšto vaiku“, – šypteli S. Žutautienė.

Paklausus, ar kokių nors patarimų S. Žutautienė kreipiasi į seserį, Sigita atvirauja, kad pirmąsias sesers laidas ji žiūrėdavo net ir po du kartus, o dabar patarimų ji seseriai neduoda, nes tiki, kad ji – šios srities specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai tik sesė pradėjo dirbti, stebėjau kiekvieną laidą, kartais net ir po du kartus. Dabar jau pripratau, dauguma man pavydi, kad mano sesė yra žvaigždė, bet ji man yra paprastas žmogus, aš to nesureikšminu. Ji yra šios srities specialistė, aš tik džiaugiuosi, kad ji gelbsti, padeda kitiems ir yra savo vėžėse“, – dėl sesers džiaugiasi Sigita.

S. Žutautienei bene kiekvieną dieną tenka susidurti su kitų žmonių problemomis. Moteris atvirauja, kad galbūt iš pradžių atskirti darbą nuo asmeninio gyvenimo sekėsi sunkiai, tačiau laikui bėgant ji išmoko tai padaryti.

„Nesinešti svetimų bėdų į namus nepavykdavo pirmaisiais darbo metais, ir stogas važiuodavo, ir naktimis nemiegodavau, verkdavau – viską namo parsinešdavau. Nuolatos skaudėdavo galvą, ką buvo galima padaryti kitaip, ką dar aš pati galiu padaryti dėl žmogaus ir jo šeimos. Laikui bėgant supratau, kad pačiai nebus gerai, jei neišmoksiu atsiriboti.

REKLAMA

Dabar jau suprantu, nesvarbu, kad kažkokia problema neišsisprendė tą dieną, aš sėdu į automobilį, važiuoju namo ir atsikėlusi kitą rytą vėl spręsiu tą problemą“, – sako gelbėtoja.

Edgaras Navickas su dukrele Migle-Austėja

Pats Edgaras turi ir vyresnėlius dvynukus, tačiau šiandien pristatė mažiausiąją savo dukrelę penkerių metukų Miglę-Austėją. Plačia šypsena pasipuošusi mergaitė noriai pozavo savo tėčiui ant rankų, o judviejų artimas ryšys buvo jaučiamas iš toli.

Pats E. Navickas džiaugiasi, kad jie su dukrele aktyviai leidžia laiką dienomis ir abu ypač myli laisvalaikį gamtoje.

„Žaidžiame, bėgiojame po pievą, stebime žuvis, varles. Su Migle stebime paukščius, vaikštome po mišką, grybaujame. Miglė labai mėgsta vaikiškus serialus. Todėl galima sakyti taip, dieną turime aktyvų laisvalaikį, o vakarais – pasyvų: stalo žaidimai ir serialai, neslėpsime“, – šypteli E. Navickas.

REKLAMA

Ir nors Miglė-Austėja iš pirmo žvilgsnio yra tikra savo tėčio kopija, pats „TV pagalbos“ gelbėtojas pripažįsta, kad kol kas bendrų charakterių savybių tarp jų sunku įžvelgti, o štai gyvenimo džiaugsmas – stipriausias juos vienijantis dalykas.

„Kol kas dar bendrų charakterio savybių neturime, gal jos išryškės vėliau. Gyvenimo džiaugsmas – šis dalykas pas mus yra bendras. Koks jis bebūtų, aš ir ji džiaugiamės gyvenimu“, – sako Miglės-Austėjos tėtis E. Navickas.

Žilvinas Žitkus su žmona Ramune ir dukrele

Turbūt būtų galima sakyti, kad Žilvino Žitkaus mažoji dukrelė, kaip žinodama, ateiti į šį pasaulį, pasirinko idealiausią laiką. Mat mergytė gimė kaip tik tada, kai jos tėčiui yra atostogų metas, todėl jis galėjo ypač padėti savo žmonai Ramunei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visą vasarą praleidau tėvystės atostogose. Manau, kad ne kiekviena šeima sau gali tai leisti, visą vasarą galime augti drauge. Turime daug ekologiškų daržovių ir džiaugiamės gyvenimu“, – šypteli „TV pagalbos“ gelbėtojas.

Ž. Žitkaus žmona pasakoja, kad judviejų pora turi tiek bendrų, tiek ir atskirų pomėgių. Štai ji pati mėgsta suktis daržuose, jos vyras – praleisti laiką žvejyboje, o judviejų bendras hobis – pasivaikščiojimai miške.

Paklausus, ar gelbėtojas padeda auginti judviejų dukrelę, jo žmona Ramunė tik nuoširdžiai šypteli, kad jie viską daro drauge, kaip tikra laiminga ir stipri šeima.

„Turėčiau prisipažinti, kad Žilvinas nepadeda man auginti vaiko – jis augina vaiką su manimi kartu. Ir buityje jis nepadeda, viską dirba kartu“, – šypteli gelbėtojo žmona.

REKLAMA

Deimantė Šmitė su vyru Edvinu ir sūnumi Martinu

Praėjusiais metais po septynerių metų pertraukos vėl prie komandos prisijungusi gelbėtoja Deimantė Šmitė džiaugiasi, kad motinystė ją subrandino ne tik kaip moterį, bet taip pat pavertė ir geresne savo srities specialiste.

„Manau, kad motinystė šiame darbe man labai pagelbėjo, auginant mažą vaiką, išmokau daug kantrybės, planuoti laiką. Man atrodo, kad kaip tik tapusi mama, patapau ir dar geresne gelbėtoja“, – sako D. Šmitė.

Kol mama pluša televizijoje, jos darbą akylai seka ir namuose likę du svarbiausi jos gyvenimo vyrai – vyras Edvinas su sūnumi Martinu. D. Šmitės vyras patikina, kad judviejų sūnus jau atpažįsta mamą per televizoriaus ekraną:

REKLAMA

„Sūnus jau atpažįsta, sako, kad mamą rodo. Tačiau mums jau tai tapo natūraliu dalyku“, – šypteli Edgaras, o pati D. Šmitė atvirauja, kad matyti mamą televizoriaus ekrane jos sūnui būna ne visada smagu:

„Liūdniausia būna tada, kai sūnus mato mane per televizorių, kai būna pas senelius. Jis tikisi, kad mamą pamatė per televizorių, todėl ji netrukus ateis į kambarį ir jį apkabins, o manęs tuomet šalia nebūna. Todėl mano tėvai yra nusprendę, kad geriau nerodyti per televizorių manęs, kai nesu šalia jo“, – sako gelbėtoja.

Pati D. Šmitė pasakoja, kad mėgstamiausias jų šeimos laisvalaikio praleidimo laikas – kelionės. Taip pat visi trys šeimos nariai mėgsta skaniai ir pavalgyti, todėl stengiasi išragauti visus aplink esančių restoranų ar kavinių patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, kokia yra laimingos šeimos paslaptis, D. Šmitės vyras atvirauja, kad svarbiausia šeimoje yra mokėti suprasti vienas kitą:

„Svarbu mokėti pasiskirstyti darbus, papildyti vienas kitą. Stengiuosi pagelbėti, kai turiu laisvo laiko, pasiaukoti, kad suderinti savo ir žmonos darbus“, – vardija Edvinas, o pati D. Šmitė pabrėžia, kad visada yra labai svarbu išsikalbėti:

„Svarbu nelaikyti nuoskaudų savyje. Jeigu būna situacija, kai kažkuris vienas pasijunta blogai, esame sutarę, kad nelaikysime savyje ir stengsimės išsikalbėti. Bet tai svarbu ne tik šeimos ar poros santykiuose, bet apskritai bet kuriuose žmonių santykiuose. Svarbiausia išsikalbėti, nes didžiausia problema yra užlaikytos nuoskaudos, kurios vėliau pavirsta konfliktais“.

Paulius Morkūnas su žmona Kristina ir sūnumis Emiliu ir Giedriumi

„TV pagalbos“ veterinaras Paulius Morkūnas greitai spėjo užkariauti televizijos žiūrovų širdis. Tačiau meilę gyvūnams vyras taip pat perdavė ir savo šeimai – žmonai Kristinai ir judviejų sūnums Emiliui ir Giedriui.

„Pas mus namuose meilės gyvūnams niekada netrūko ir jos tikrai netrūks. Tiek mano darbe, tiek kasdieniniame gyvenime puoselėjame meilę gyvūnams ir ją rodome. Ir vaikai myli gyvūnus, ir mes su žmona juos mylime“, – šypteli P. Morkūnas

REKLAMA

Savo vyro darbą televizijoje kartu su berniukais nuolatos stebi ir Pauliaus žmona Kristina. Moteris atvirauja, kad jai visada įdomu matyti savo vyrą kitokiame amplua, kuris galbūt tiek daug ir nesiskiria nuo jo darbo realybėje.

„Realybėje jo kasdieninė veikla, darbas tikrai per daug nesiskiria nuo to, kaip jis atrodo ekrane. Paulius visada stengiasi padėti, nesvarbu, tai yra klinikos ar „TV pagalbos“ pacientai“, – sako veterinaro žmona Kristina.

Kartu su savo sūnumis, Kristina ir Paulius mėgsta aktyvų laisvalaikį. Todėl keturiese jie mėgsta važinėtis dviračiais, o kartais net ir didelius atstumus.

Šeima visai neseniai išbandė ir naują pramogą – irklentes, o dienomis mėgsta pasivaikščioti su savo šunimi. Visi keturi jie stengiasi daug keliauti, aplankyti įvairius Lietuvos miestus ir pažintines vietas.

Tiek Kristina, tiek Paulius pripažįsta, kad šeimoje yra labai svarbu turėti bendrą laiką, o tai gali būti bent keletas valandų per dieną.

„Labai svarbu yra bendra veikla, bendri pomėgiai. Turi būti laikas skirtas ir sau, bet būnant su šeima, turi jaustis gerai“, – patikina Kristina, su kuo sutinka ir jos vyras Paulius:

„Šeima privalo turėti bendrų užsiėmimų: keliauti, važiuoti ar užsiimti kuo kitu, per dieną tikrai keletas valandų turi būti skirtos šeimai, kitaip gerai nebus“.

REKLAMA

Egidijus Knispelis su savo sūnumi Kristupu

Pažvelgus į Egidijaus Knispelio sūnų Kristupą, būtų galima lengvai lažintis, jog čia tikrai jo sūnus. Mat abu vyrai turi vienodą kuklią, tačiau ypač nuoširdžią šypseną. Pats E. Knispelis atvirauja, kad aštuoniolikmetis Kristupas – geriausias jo draugas.

Paklausus, ką du vyrai mėgsta veikti laisvalaikiu, E. Knispelis nusijuokia – „Tikrai ne vien filmuojamės!“. Jam pritaria ir sūnus:

„Kartu su tėčiu žiūrime filmus. Visai neseniai jis nusipirko droną, o ši nauja technologija sudomino ir mane“, – naują savo hobį įvardija aštuoniolikmetis.

Kristupas – Skalvijos kino akademijos antrakursis, o kinu vaikiną užkrėtė ne kas kitas, o būtent tėtis.

„Tikriausiai tėčio didžiausia nuodėmė yra ta, kad aš jį pats to neįtardamas, užkrėčiau kinu. Kai jis buvo metukų, dviejų, aš jam surinkau viso pasaulio animacijos klasiką, pats tuo metu kolekcionavau kino filmus, domėjausi kino istorija...ir jis taip užsikabino“, – šypteli E. Knispelis.

Patarimų dėl darbo su kamera ir filmavimo Kristupas nuolatos kreipiasi į savo tėtį. Na, o paklausus dviejų vyrų, kokia yra didžiausia gero tėčio ir sūnaus ryšio paslaptis, abu vyrai sutartinai šypteli – „Turėti ką bendro pažiūrėti“.

Rūta Filejeva su vyru ir vaikais: sūnumi Matu ir dukra Emilija

Gelbėtojos Rūtos Filejevos gerbėjai puikiai žino, kad ši moteris visą savo širdį atiduos televizijos žiūrovams, tačiau asmeninį gyvenimą paliks sau ir savo šeimai. Viešumo nemėgstantis R. Filejevos vyras džiaugiasi, kad moteris puikiai moka atskirti darbą nuo asmeninio gyvenimo ir svetimų bėdų į namus neparsineša.

REKLAMA

„Rūta kuo puikiausiai moka atsiriboti nuo bėdų, ji grįžta namo ir viską pamiršta“, – sako gelbėtojos vyras, o pati R. Filejeva pripažįsta, kad jei ji parsineštų svetimas problemas namo, tikriausiai tokio darbo dirbti negalėtų:

„Jeigu manęs paklaustumėte, kur buvau vakar – nepasakyčiau. Jeigu neužsimirščiau, tikriausiai nepadirbčiau šio darbo“, – atvirauja moteris.

Kadangi poros vaikai jau yra šiek tiek paaugę, moteris džiaugiasi, kad jai puikiai pavyksta suderinti savo darbus ir motinystę. Nors šeima bendro laisvalaikio ir neturi tiek daug, kiek norėtų, tačiau visi jie drauge mėgsta apsilankyti teatre, nuvažiuoti prie ežero, o ypač leisti aktyvų laisvalaikį šiltomis vasaros dienomis.

Paklausus, kokia yra laimingos šeimos paslaptis, R. Filejevos vyras kukliai šypteli, jog svarbiausia laimingai gyventi. Na, o pati ji visus nuopelnus atiduoda savo sutuoktiniui.

„Manau, kad paslaptis laimės yra net ne manyje, o mano vyre. Jis turi stebuklingą talentą nepykti. Aš galėčiau pyktį laikyti žymiai ilgiau, o jis apsisuka ir po minutės mane jau kalbina.

Per keletą metų aš išmokau, sukandu dantis ir atsakau jam, taip ir baigiasi visi mūsų pykčiai. Mes niekada nesame susipykę ilgiau nei keletui valandų, manau, kad tai ir yra mūsų laimės paslaptis“, – šypteli R. Filejeva.

Stebėkite naująjį „TV pagalbos“ sezoną – tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų