REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Ašarų kupina akimirka, kai dvi sesės išėjo į išleistuves (tv3.lt fotomontažas)

Trejų metų mergaitė, kovojanti su reta smegenų vėžio forma, į išleistuvių šventę su sese nuėjo dešimtmečiu per anksti – gali būti, kad tam tinkamo laiko ji jau nebesulauks, rašoma dailymail.co.uk.

9

Trejų metų mergaitė, kovojanti su reta smegenų vėžio forma, į išleistuvių šventę su sese nuėjo dešimtmečiu per anksti – gali būti, kad tam tinkamo laiko ji jau nebesulauks, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

Lanai Nixon iš Sunderlando, Didžiosios Britanijos, atipinis teratoidinis rabdoidinis navikas (ATRT) buvo diagnozuotas 2018 metų lapkritį, kai jai tebuvo vos dveji metukai.

Šį mėnesį jos tėvai Gemma Nixon (34) ir Andrew‘us Haswellas (40) išgirdo siaubingą žinią, kad jų jauniausios dukrelės vėžys – neišgydomas.

Susižadėjusi pora tuomet paliko visus darbus, kad galėtų būti su savo dukra ir užtikrinti, kad kiekviena jos diena bus neprilygstama. Vieną tokių dienų Lana turėjo galimybę apsilankyti išleistuvių šventėje kartu su sese Neve, kuriai 16, kadangi mažoji savo išleistuvių gali ir nebesulaukti.

Lana dėvėjo blizgučiais papuoštą rožinę suknelę su gėlėmis, suderintą su gėlių karūnėle, o į neeilinę šventę atkeliavo rolsroisu. Jos mama Gemma sakė:

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo labai jaudinanti akimirka mums visiems kaip šeimai, o Lana labai džiaugėsi, galėdama dalyvauti sesės šventėje. Jai labai patiko automobilis ir ji sakė, kad jos abi su Neve tą dieną yra princesės.

REKLAMA

Buvo labai gražu matyti, kaip nuostabiai Lana atrodė su ta suknele, po daugelio mėnesių pižamų dėvėjimo ligoninėse.“ Shebas Ahktaras (36), „Autograph Prestige“ vadovas, seses į išleistuves vežė rolsroisu. Susipažinęs su Lana jis nusprendė, kad nori kaip galėdamas palaikyti šią šeimą.

Jis aiškino: „Tą dieną Lana buvo labai laiminga, visą laiką šypsojosi ir buvo labai aktyvi, kaip ir bet kuris kitas trejų metų vaikas.

Tai tikrai labai liūdna – net neįsivaizduoju, ką išgyvena šeima. Padėsiu jiems kaip tik galėdamas, kad Lana turėtų viską, ko jai reikia.“ Gemma pridūrė, kad jų šeima – su vyresnėmis sesėmis Neve (18) ir Ellie (18) bei broliu Jonah (8) – negali atsižavėti Lanos stiprybe ir drąsa.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė: „Negalime atsižavėti jos stiprybe ir drąsa. Ji yra laiminga, labai visus myli ir yra labai linksmo charakterio. Už tai, ką iškentėjo, ji nusipelno viso pasaulio.

Visą laiką ji buvo labai stipri ir nieko nebijojo, tiesiog priėmė situaciją tokią, kokia ji yra. Ji visada randa laiko šypsotis, juoktis, žaisti ir mylėti.“ Lygiai prieš metus Laba dar buvo niekuo neišsiskirianti ir laiminga dvimetė be jokių sveikatos problemų.

Tačiau rugsėjo pabaigoje ji pradėjo sirguliuoti kelis kartus per savaitę – tėvai manė, kad tai koks nors virusas. Tačiau Lanos būklė vis blogėjo. Po kurio laiko ji nebegalėjo paeiti, ėmė labai daug miegoti ir numetė daug svorio, nes nuolat vemdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šešių vizitų į ligoninę susirūpinę tėvai vis dar nežinojo tikslios diagnozės – gydytojai sakė, kad tai – paprastas virusas, infekcija nuo vandens ar, galimai, skrandžio veiklos sutrikimas.

Galiausiai mergaitei buvo atlikta kompiuterinė tomografija ir vos po 20 minučių Gemma ir Andrew išgirdo, kad gydytojai Lanos smegenyse rado stambų objektą. Jų pasiimti jau skubėjo greitosios pagalbos automobilis.

Mažiau nei po 24 valandų Lanai buvo atlikta pirma rimta smegenų operacija – buvo pašalinta didžioji naviko dalis. Po kelių dienų jos laukė dar viena operacija, kurios metu buvo pašalinta dar viena naviko dalis.

Trečioji operacija atlikta po kelių savaičių – buvo įstatytas rezervuaras, kad chemoterapija jai būtų atliekama tiesiai į smegenis.

REKLAMA

Mažoji ištvėrė šešis chemoterapijos didelėmis dozėmis ciklus ir šešis intraventrikuliarinės chemoterapijos ciklus, kuri vis dar tęsiama. Gemma sako, kad žiūrėti, kaip jos jauniausiai dukrelė kenčia visą įmanomą sunkaus gydymo šalutinį poveikį, buvo siaubinga.

Ji sakė: „Buvo labai sunku, jai pasireiškė visas įmanomas šalutinis poveikis. Ji vėmė krauju, labai kraujavo iš nosies, burna suskilinėjo ir taip pat kraujavo. Jos būklė buvo labai prasta, didžiąją laiko dalį ji turėjo būti izoliuota.

Kelioms savaitėms praėjus nuo Lanai atliktos operacijos ir biopsijos, šeimai buvo pranešta, kad šis vėžys – labai retas ir labai agresyvus, o tai reiškia, kad per ateinančius 12 – 18 mėnesių jo gydymas gali pasunkėti.

REKLAMA

Paskutinis, liepos 4 dieną atliktas tyrimas parodė, kad auglys į gydymą reaguoja, tačiau Lanai vis dar reikia labai atidžios priežiūros.

Jai nuolat turi būti atliekami skenavimai, ji turi gerti daug vaistų ir užsiimti fizioterapija, nes po aštuonių mėnesių lovoje jai reikia iš naujo išmokti vaikščioti,

Šeimos draugai sukūrė „JustGiving“ puslapį aukų rinkimui, norėdami palengvinti šeimos finansinę naštą, kadangi abu tėvai išėjo iš darbų, norėdami daugiau laiko praleisti su Lana.

Šiuo metu surinkta 13 239 svarai iš 20 000, siekiamos sumos, kad Lanai nieko netrūktų ir tėvų finansinė našta būtų lengvesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų