REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avinžirniai yra vienas iš anksčiausiai auginamų ankštinių augalų. Jie praturtinti skaidulomis, juose yra sveikųjų riebalų, angliavandenių ir daug kitų vitaminų bei mineralų. Avinžirniuose taip pat yra daug baltymų, todėl jie gali būti puikus mėsos pakaitalas veganams ir vegetarams. Tai ne vieninteliai šio produkto teikiami privalumai, rašoma brightside.me.

Avinžirniai yra vienas iš anksčiausiai auginamų ankštinių augalų. Jie praturtinti skaidulomis, juose yra sveikųjų riebalų, angliavandenių ir daug kitų vitaminų bei mineralų. Avinžirniuose taip pat yra daug baltymų, todėl jie gali būti puikus mėsos pakaitalas veganams ir vegetarams. Tai ne vieninteliai šio produkto teikiami privalumai, rašoma brightside.me.

REKLAMA

1. Padeda numesti svorio

Avinžirniuose esantys baltymai ir skaidulos gali sulėtinti virškinimą ir suteikti sotumo jausmą. Jie taip pat padeda sumažinti apetitą ir suvartojamą maisto kiekį, dėl ko gali sumažėti svoris.

2. Sveikesni kaulai

Avinžirniai yra geras mangano, kalcio, geležies, magnio, cinko, vitaminų K ir A. šaltinis. Visi šie produktai yra svarbūs kaulų augimui, kaulų mineralizacijai ir kolageno gamybai.

3. Pagerina odos būklę

Avinžirniuose esantys vitaminai C, E ir K yra svarbūs odos sveikatai. Jie padeda išgydyti žaizdas, pašalinti raukšles, užkirsti kelią sausai odai ir apsaugoti nuo saulės žalos.

REKLAMA
REKLAMA

4. Mažesnis cukraus kiekis kraujyje

Avinžirniuose yra daug skaidulų ir baltymų. Jie padeda išvengti cukraus kiekio kraujyje per greito padidėjimo po valgio, o tai taip pat svarbu norint valdyti diabetą. Mineralai, tokie kaip magnis ir cinkas, gali sumažinti 2 tipo diabeto riziką.

REKLAMA

5. Geresnis virškinimas

Skaidulos taip pat padeda pagerinti virškinimą, sumažinti dirgliosios žarnos sindromo riziką ir užkirsti kelią vidurių užkietėjimui.

6. Sumažėjęs kraujospūdis ir pagerėjusi širdies sveikata

Magnis ir kalis gali padėti išvengti aukšto kraujospūdžio. Tai gali sumažinti riziką patirti insultą ar širdies smūgį. Įrodyta, kad tirpstančios skaidulos mažina mažo tankio lipoproteinų cholesterolio (arba „blogojo“ cholesterolio) kiekį, o tai taip pat naudinga širdies sveikatai.

7. Geresnis plaukų augimas

Avinžirniuose esantys baltymai, A ir B grupės vitaminai bei kitos maistinės medžiagos gali padėti išvengti plaukų slinkimo ir skatinti plaukų augimą.

REKLAMA
REKLAMA

8. Pagerina akių sveikata Avinžirniuose yra vitamino A pirmtako – karotino. Jis turi priešuždegiminį poveikį ir padeda sumažinti su akimis susijusių ligų riziką bei apsaugo nuo jų.

9. Pagerina smegenų veikla

Cholinas, kurio yra avinžirniuose, yra susijęs su geresniu pažintiniu efektyvumu, įskaitant geresnę atmintį ir informacijos apdorojimą.

10. Apsauga nuo vėžio

Avinžirniai gali padėti sumažinti tam tikrų rūšių vėžio riziką. Butirato, galinčio sumažinti uždegimą storosios žarnos ląstelėse, gamyba gali padėti sumažinti storosios žarnos vėžio riziką. Avinžirniuose taip pat yra saponinų, kurie padeda slopinti naviko augimą. Kai kurie kiti vitaminai ir mineralai, pavyzdžiui, B grupės vitaminai, gali padėti sumažinti krūties ir plaučių vėžio riziką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų