REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Ieškai idėjų ką išsikepti ant grilio? Įdarytas Camembert sūris, patiks vegetarams, sultingi šonkauliukai mėsos gerbėjams bei lašiša su traškia sezamų plutelę ieškantiems lengvesnio vakarienės varianto.

Ieškai idėjų ką išsikepti ant grilio? Įdarytas Camembert sūris, patiks vegetarams, sultingi šonkauliukai mėsos gerbėjams bei lašiša su traškia sezamų plutelę ieškantiems lengvesnio vakarienės varianto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ĮDARYTAS CAMEMBERT SŪRIS KEPTAS ANT GRILIO

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: apie 10 minučių

Ingredientai: 1 Camembert sūris mediniame indelyje; 20 g graikinių riešutų; 40 g džiovintų abrikosų; 15 g razinų; 1 arbatinis šaukštelis medaus; 1 šviežia duonelė.

REKLAMA

Gaminimo būdas:

1. Įjunkite grilių.

2. Smulkiai supjaustykite graikinius riešutus ir abrikosus. Sudėkite džiovintus vaisius, graikinius riešutus, medų ir gerai išmaišykite.

3. Camembert sūrį išimkite iš apvalkalo ir perpjaukite horizontaliai.

4. Į vidų prikiškite įdaro sudėkite įdarytą sūrį atgal į medinę dėžutę ir apvyniokite folija.

5. Padėkite Camembert ant grilio ir uždarykite dangtį. Kepkite už apie dešimt minučių.

6. Iškepęs Camembert turėtų būti tąsus ir dar karštas.

7. Mirkykite į sūrį duonos riekeles ir mėgaukitės gardžiu patiekalu.

LAŠIŠOS KEPSNYS SU TRAŠKIA SEZAMŲ PLUTELE

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 15 minučių

Ingredientai: 900 g žalios lašišos filė; 2 šaukštai sezamo sėklų; 2 šaukštus aguonų; 2 šaukštai anyžio sėklų; 2 kiaušinių tryniai; alyvuogių aliejus pagal skonį; druska ir baltieji pipirai.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo būdas:

1. Inde sumaišykite sezamus, aguonas, anyžius bei druską ir pipirus.

2. Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais;

3. Sumaišykite kiaušinius su alyvuogių aliejumi bei šlakeliu vandens.

4. Lašišos viršų aptepkite mišinių ir apibarstykite pasiruoštais prieskoniais.

5. Tuomet dėkite gabaliukus ant grilio grotelių ta puse kuria apibarstėte prieskoniais ir kepkite apie 15 minučių.

SULTINGI KIAULIENOS ŠONKAULIUKAI

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 60 minučių

Ingredientai: 2 kg kiaulienos nugarinės šonkaulių; 2 šaukštai paprikos prieskonių; 2 šaukštai džiovintų bazilikų; 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių; 1/4 šaukštelio česnako miltelių;  1/4 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų pipirų; 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų; 1 puodelis kepsnių padažo; 1/2 puodelio abrikosų džemo; 8 gabaliukai ledukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo būdas:

1. Šonkauliukus supjaustykite kas 2-3 kauliukus.

2. Sumaišykite dubenėlyje papriką, baziliką, svogūnų ir česnako miltelius, raudonuosius bei juoduosius pipirus.

3. Šonkauliukus įtrinkite su pasiruoštais prieskoniais.

4. Padarykite iš folijos lovelius, į juos dėkite po vieną šonkauliukų gabaliuką, o ant viršaus uždėkite ledo gabaliuką.

5. Kiekvieno paketėlio viršų užsukite, kad nebūtų atvira ir šonkauliukai šiek tiek troškintųsi.

6. Kepkite 45 minutes, tuomet atsargiai pradarykite folijos viršų ir išimkite šonkauliukus ant grilio grotelių

7. Ant kiekvieno šonkauliuko plonai užtepkite kepsnių padažą ir abrikosų džemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų