REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moteris iš Indianos valstijos, JAV, sako, kad atostogų metu užsikrėtusi mirtina bakterine infekcija vos neprarado kojos, rašoma dailymail.co.uk.

Moteris iš Indianos valstijos, JAV, sako, kad atostogų metu užsikrėtusi mirtina bakterine infekcija vos neprarado kojos, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

Taylor Bryant (26) iš Indianapolio su vyru ir dviem vaikais 2019 metų kovą atostogavo Tenesio valstijoje, kai moteris dešinės kojos apatinėje dalyje pradėjo jausti skausmą ir mėšlungį.

Per kelias kitas dienas koja ištino, prasidėjo bėrimas ir galiausiai skausmas tapo toks nepakeliamas, kad moteris nebegalėjo atsistoti.

T. Bryant buvo paguldyta į ligoninę, kur jai buvo diagnozuotas celulitas, rimta bakterinė infekcija, kuri, jei negydoma, gali komplikuotis į mėsą ėdančią ir nekrozę sukeliančią ligą – fašitą.

Gydytojai įsitikinę, kad T. Bryant, „FedEx“ krovinių gabenimo darbuotoja, infekcija užsikrėtė vonioje. Dviejų vaikų mama dabar sako, kad nori įspėti žmones apie šį pavojų, kad kiti neatsidurtų jos situacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo maždaug trečioji šeimos atostogų diena Pigeon Forge – kalnų miestelyje, esančiame netoli nacionalinių parkų ir miškų, kai T. Bryant atsibudusi pajuto pykinimą.

REKLAMA

„Kad nebūčiau tuščiu skrandžiu, išgėriau apelsinų sulčių, bet mane dar labiau supykino.“ – DailyMail.com pasakojo ji.

T. Bryant vyras Chrisas su vaikais išėjo į miestą, o ji liko ilsėtis viešbučio kambaryje.

Kitą dieną, dešinės kojos apatinėje dalyje pajutusi skausmą ir pamačiusi beprasidedant bėrimą, moteris kreipėsi į vietinę skubios pagalbos kliniką.

„Eidama į kliniką buvau su pižama, buvau labai susijaudinusi.“ – sako ji. – „Gydytojai pasakė, kad greičiausiai užsikrėčiau infekcija ir kad man reikėtų važiuoti namo ir nueiti pas savo šeimos gydytoją.“

REKLAMA
REKLAMA

Skubios pagalbos klinikoje jai buvo išrašyti vieni antibiotikai, o jos šeimos gydytojas jai 10 dienų paskyrė dar vieną antibiotiką, tačiau kojos būklė niekaip negerėjo.

„Po oda matėsi kylančios pūlių pilnos pūslės, vėliau jos ėmė šlapiuoti.“ – sako T. Bryant. Antibiotikams nedavus jokios naudos, dviejų vaikų mama gavo nukreipimą pas žaizdų specialistę.

„Ji dvi – tris minutes pasižiūrėjo į koją ir tada pasakė, kad pakvies savo infekcinių ligų gydytoją.“ – sako T. Bryant.

Infekcijų specialistė patvirtino, kad T. Bryant užsikrėtusi sunkia infekcija ir jai reikia gultis į ligoninę, kad jai galėtų būti leidžiami intraveniniai antibiotikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Bryant sako, kad vienu metu buvo išsigandusi prarasianti koją. „Mano vyras kalbėjosi su žaizdų specialiste ir klausė, kokio rimtumo yra situacija – ar prireiks operacijos, amputacijos, odos persodinimo.

Tuomet gydytoja atsakė – „Nežinia.“ Atvirai sakant, visą laiką verkiau. Buvau labai išsigandusi to, kas galėjo būti, jei būdama 26–erių, dviejų mažų vaikų mama būčiau praradusi kūno dalį.“

Po keturių dienų moteris buvo išleistas iš ligoninės Indianapolyje, kur gydytojai jai diagnozavo celulitą.

Celulitas – tai bakterinė odos infekcija, kuri atsiranda tada, kai per odoje esantį įskilimą ar įbrėžimą į kūną patenka bakterijos. Anot „Mayo Clinic“, tai dažnai nutinka apatinėje kojų dalyje, tačiau gali atsitikti ir ant veido ar rankų.

REKLAMA

Infekcijos simptomai – paraudusi ir palietus įkaitusi oda, tinimas, skausmas, pūslės, pūliai ir karščiavimas.

Jei infekcija negydoma, ji gali išplisti po organizmą ir sąlygoti gyvybei grėsmę keliančių komplikacijų, ir net išsivystyti į mėsą ėdančią ir nekrozę sukeliančią ligą, fašitą.

Pasak 2014 metais atliktos Vašingtono universiteto studijos, kiekvienais metais JAV celulitu užsikrečia maždaug du žmonės iš 1 000.

Nuotraukose matyti, kaip nuo odos nukrenta pajuodę negyvi audiniai ir teka pūliai, sprogus ant moters kojos buvusioms pūslėms. Po dvi savaites trukusio gydymo antibiotikais buvo patvirtinta, kad infekcija iš organizmo pasišalino.

REKLAMA

Šiuo metu T. Bryant ant žaizdos du kartus per dieną tepa specialų kremą ir dėvi kompresines kojines. Praėjusią savaitę ji pirmą kartą sugrįžo į darbą. Moteris sako, kad jei kelias valandas tenka stovėti, kojoje ji vis dar jaučia įtampą.

„Mano oda dar neatsistatė ir kol kas odos spalva yra visai kitokia.“ – sako ji. – „Man pasisekė, kad vis dar turiu koją, ir dar labiau pasisakė, kad likau gyva.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų