REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas tyrimas parodė, kad pora saujų riešutų per dieną padeda vyrams pasiekti geresnių rezultatų lovoje. Populiarus užkandžiams skirtas maistas sustiprina geismą ir pagerina vyrų orgazmų kokybę, sako mokslininkai.

Naujas tyrimas parodė, kad pora saujų riešutų per dieną padeda vyrams pasiekti geresnių rezultatų lovoje. Populiarus užkandžiams skirtas maistas sustiprina geismą ir pagerina vyrų orgazmų kokybę, sako mokslininkai.

REKLAMA

Šis atradimas gali padėti kovoje su užterštumo, rūkymo ir greito maisto sąlygotu bei nerimą keliančiu spermos kokybės prastėjimu Vakarų pasaulyje.

Šio tyrimo rezultatai dar kartą patvirtina, kad sveika mityba padidina tikimybę susilaukti vaikų. Vaisingumo problemų turi viena iš septynių porų, o apie pusę nevaisingumo atvejų priskiriama vyrams.

Keliasdešimties 18 – 35 metų vyrų tyrimas parodė, kad maždaug 60 g įvairių riešutų – migdolų, lazdyno ir žemės riešutų – per dieną 14 dienų iš eilės valgę vyrai galėjo džiaugtis geresniais rezultatais lovoje.

Pagrindinis tyrimo autorius, dr. Albertas Salasas – Huetosas, mitybos specialistas iš „Rovira i Virgili“ universiteto Reuse, Ispanijos šiaurėje, sako, kad riešutai gali pagerinti kraujotaką į penį.

REKLAMA
REKLAMA

83 tyrimo dalyviai buvo atsitiktiniu būdu padalinti į dvi grupes – riešutus valgė 43 vyrai. Likusi valgiaraščio dalis nesiskyrė nuo įprastinės vakarietiškos mitybos.

REKLAMA

Tyrimo pradžioje tarp dviejų vyrų grupių nebuvo jokio ryškaus skirtumo seksualinio gyvenimo srityje.

Tačiau, kaip teigia A. Salasas – Huetosas, lyginant su kontroline grupe, buvo pastebėtas ryškus orgazminės funkcijos pagerėjimas ir geismo sustiprėjimas tiems vyrams, kurių mityba buvo papildyta riešutais tyrimo metu.

Šie faktoriai buvo vertinami remiantis apklausa, vadinama Tarptautiniu erekcijos funkcionavimo indeksu (IIEF).

Ši apklausa leidžia analizuoti tiek erekcijos kokybę, tiek pasitenkinimą lytiniu aktu – atsakoma į 15 klausimų, kurių kiekvienas vertinamas skalėje nuo 0 iki 5.

REKLAMA
REKLAMA

Dr. Salasas – Huetosas sako, kad riešutuose yra daug maistingųjų medžiagų. Jų vartojimas siejamas su mažesne susirgimo tam tikromis ligomis, pavyzdžiui, širdies ir kraujotakos sistemos sutrikimais, rizika.

Jis aiškino: Ypač lazdyno, žemės riešutuose ir migdoluose yra tam tikrų augalinių baltymų ir riebalų – tai daugiausiai nesočiosios riebiosios rūgštys – o taip gausu antioksidantų, vitaminų ir tam tikrų mineralų. Riešutuose taip pat yra daug skaidulų.“

Be to, juose randami dideli kiekiai amino rūgšties, vadinamos argininu, kuri organizme gamina azoto oksidą (NO).

Šios dujos padeda atsipalaiduoti kraujagyslėms, o tai reiškia kad kūno galūnėse, o taip pat ir penyje, cirkuliuoja daugiau deguonies prisotinto kraujo. Dr. Salasas – Huetosas pabrėžia, kad erekcijos disfunkcija turi tam tikrų panašumų su arterijų sukietėjimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis aiškino: „Dėl šios priežasties kai kurie riešutuose esantys antioksidantai ir vitaminai turėtų būti rekomenduojami kenčiantiems dėl erekcijos disfunkcijos – tuo pačiu metu jie yra naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai.“

Ankstesniais tyrimais įrodyta, kad riešutai padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir pagerina gliukozės medžiagų apykaitą, taip mažindami širdies smūgių ir insultų riziką.

Kaip teigia A. Salasas – Huetosas, dėl to neabejotinai reikia atlikti daugiau panašių tyrimų su žmonėmis, kad būtų galima tiksliai įvertinti riešutų vartojimo poveikį erekcijos disfunkcijai bei širdies ir kraujagyslių ligų rizikai.“

REKLAMA

Žurnale „Nutrients“ publikuotas tyrimas yra projekto, pavadinti „FERTINUTS“ dalis, kuriame siekiama įvertinti reguliaraus riešutų vartojimo poveikį sėklos kokybei.

Praėjusiais metais ta pati komanda atliko tyrimą su daugiau dalyvių, kuriuo buvo įrodyta, kad pagerėja jų spermos kokybė ir spermatozoidai būna gyvybingesni.

Šiuo tyrimas remiasi ankstesniu ir parodo, kaip riešutai gali teigiamai paveikti seksualinį gyvenimą.

Manoma, kad erekcijos ir seksualine disfunkcija skundžiasi vienas iš 50 vyrų iki 40 metų ir daugiau nei pusė 40 – 70 metų vyrų. Rizikos faktoriai yra nesaikingas alkoholio vartojimas, fizinio aktyvumo stoka ir stresas.

Dr. Salasas – Huetosas priduria: „Šio tyrimo rezultatai parodė, kad graikiniais, lazdyno riešutais ir migdolais papildžius įprastą vakarietišką mitybą pagerėja libido ir orgazmo kokybė.“

REKLAMA

Jis sako, kad šie rezultatai patvirtina prieš penkerius metus atlikto tyrimo rezultatus, kuriais buvo parodyta, jog iki keturių saujų pistacijų per dieną suvalgantys vyrai turėjo geresnę kraujotaką penio srityje ir daug tvirtesnes erekcijas.

Dr. Salasas – Huetosas su kolegomis sako, kad reikia daugiau tyrimų su didesniu dalyvių kiekiu, norint patvirtinti šiuos rezultatus ir išsiaiškinti, kaip jie atsiranda.

60 gramų riešutų – tai maždaug 24 lazdyno riešutai, 48 migdolai arba 56 žemės riešutai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų