REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite, kad jūsų vaikas gyvenime sulauktų sėkmės? Tuomet duokite jam vieną iš šių vardų, rekomenduoja dailystar.co.uk. Darbo skelbimų portalas Adzuna išanalizavo duomenis, gautus iš 1,5 milijonų CV, įkeltų į portalą.

Norite, kad jūsų vaikas gyvenime sulauktų sėkmės? Tuomet duokite jam vieną iš šių vardų, rekomenduoja dailystar.co.uk. Darbo skelbimų portalas Adzuna išanalizavo duomenis, gautus iš 1,5 milijonų CV, įkeltų į portalą.

REKLAMA

Paaiškėjo, kurie populiariausi šių metų vardai pasižymi didžiausio uždarbio potencialu. Berniukų sąrašo viršuje puikuojasi Leo, Oskaras ir Džordžas, o Rouzė, Eleonora ir Alicija – mergaičių.

Tiek moteriškų, tiek vyriškų vardų atveju, didžiausio uždarbio potencialą turi tie, kurie naudoja sutrumpintą savo vardo versiją.

Dougas Monro, vienas iš „Adzuna“ įkūrėjų, komentavo: „Didžiojoje Britanijoje Edas ir Lizė yra tie vardai, kurių savininkai uždirba daugiausiai, o tai reiškia, kad šiuos vardus turintys žmonės potencialiems darbdaviams yra vertingiausi. Nekintanti taisyklė – tradicinių vardų savininkai nuolat uždirba daugiau, lyginant su kitais."

Galbūt ši informacija gali būti įdomi savo kūdikiui vardą renkantiems mamoms ir tėčiams. Įdomu tai, kad sėkmingiausi darbuotojai paprastai profesiniame gyvenime naudoja vardų trumpinius.

REKLAMA
REKLAMA

Tai gali reikšti neformalų bendravimą bei pasiekiamumą, kuris jiems padeda kopti karjeros laiptais. Arba tai gali būti pasitikėjimo savimi, ateinančio su sėkme, ženklas.

REKLAMA

Bet kuriuo atveju, ieškantiems darbo gali būti pravartu pabandyti naudoti savo vardo trumpinį, siekiant užsitikrinti aukščiausią įmanomą atlygį. Taip pat verta pastebėti, kad daugiausiai uždirbančiųjų vardai paprastai laikomi „vyriškais“, o tai rodo, kad dar daug darbo reikia įdėti, kad neliktų moterų ir vyrų gaunamų atlyginimų skirtumų.

Vadinamosios „aklosios“ įdarbinimo procedūros gali padėti atstatyti šią pusiausvyrą ir tuo pačiu metu atsikratyti diskriminacijos užsienietiškus vardus turinčių žmonių atžvilgiu. Jei darbovietės būtų neutralesnės lyties atžvilgiu ir pasižymėtų didesne etnine įvairove, galėtume tikėtis, kad tradicinių vyriškų vardų pranašumas mažėtų.“

REKLAMA
REKLAMA

Štai penki populiariausi berniukų vardai ir jų uždarbio potencialas:

1. Leo – 41,722 svarai sterlingai per metus 2. Oskaras – 37 786 svarai sterlingai per metus 3. Džordžas – 37 342 svarai sterlingai per metus 4. Oliveris – 35 536 svarai sterlingai per metus 5. Čarlis – 33 298 svarai sterlingai per metus

Štai penki populiariausi mergaičių vardai ir jų uždarbio potencialas:

1. Rouzė – 30 099 svarai sterlingai per metus 2. Eleonora – 28 413 svarai sterlingai per metus 3. Alicija – 28 396 svarai sterlingai per metus 4. Amelija – 27 645 svarai sterlingai per metus 5. Liusė – 27 445 svarai sterlingai per metus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų