REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuriam nepatinka gardusis šimtalapis. Nors tradicinis jo receptas yra tikrai ne pats lengviausias, šiandien dalinamės su jumis greitesniu jo variantu. 

Tikriausiai sunkiai rastumėte lietuvį, kuriam nepatinka gardusis šimtalapis. Nors tradicinis jo receptas yra tikrai ne pats lengviausias, šiandien dalinamės su jumis greitesniu jo variantu. 

REKLAMA

Šimtalapiui reikės: šaldytos sluoksniuotos tešlos: 1 pakelio; sviesto: 250 gramų; cukraus: 3 šaukštų; vanilinio cukraus: 1 šaukštelio; aguonų: 8 šaukštų; migdolų: 6 šaukštų (susmulkintų); džiovintų spanguolių: 6 šaukštų; kiaušinių: 1; cukraus pudros: 1 šaukšto.

GAMINIMAS

Pradžioje aguonas užpilame karštu vandeniu. Migdolus nuplikome karštu vandeniu, nuimame žieveles bei susmulkiname. Cukrų sumaišome su vaniliniu cukrumi.

Tuomet atšildome šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskiriame lakštus į tris dalis bei gana plonai iškočiojame. Kambario temperatūros sviestą padaliname į dvi dalis. Vieną dalį sumaišome su cukrumi (labai gerai išsukame), puse susmulkintų migdolų ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

REKLAMA
REKLAMA

Tada vieną iškočiotų lakštų aptepame migdolų, aguonų bei sviesto mišiniu ir suvyniojame. Likusius du lakštus aptepame sviestu, pabarstome aguonomis bei išmirkytomis džiovintomis spanguolėmis.

REKLAMA

Šiuos lakštus užvyniojame ant sukučio su aguonų įdaru. Lengvai išplakame kiaušinį su dviem šaukštais vandens bei aptepame šimtalapio viršų.

Po to kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepus viršų pabarstome cukraus pudra. Pjaustome jau atvėsusį. Skanaujame!

Šaltinis: worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų