REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriant vandenį galima numesti svorio. Dailystar.co.uk atskleidžiama, kiek vandens iš tiesų reikia išgerti. Ar jaučiatės taip, lyg jau būtumėte išbandę visus įmanomus lieknėjimo būdus?

Geriant vandenį galima numesti svorio. Dailystar.co.uk atskleidžiama, kiek vandens iš tiesų reikia išgerti. Ar jaučiatės taip, lyg jau būtumėte išbandę visus įmanomus lieknėjimo būdus?

REKLAMA

Svorio metimas iš esmės tėra paprasta matematika – reikia sudeginti daugiau kalorijų, nei suvartojame.Tačiau kartais gyvenimas to neleidžia, ir pradeda kauptis papildomi kilogramai.

Nutukimas didina koronarinių širdies ligų pavojų. Todėl pravartu žinoti, kaip nesudėtingi gyvenimo būdo pokyčiai gali padėti numesti svorio – o šis dar ir visiškai nemokamas.

Daugelis tyrimų rodo, kad geriant vandenį galima numesti svorio – štai kaip tai vyksta.

„Healthline“ apžvelgė įvairius tyrimus, kurie rodo, kad geriant vandenį galima padidinti sudeginamų kalorijų kiekį.

Vienas tyrimas atskleidė, kad viena porcija vandens (0,5 litro) padidina poilsio metu sudeginamas kalorijas 24–30% per 10 minučių, o tai trunka maždaug 60 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas viršsvorio turinčių moterų tyrimas parodė, kad daugiau nei 1 litrą vandens gėrusios tyrimo dalyvės numetė daugiau svorio.

Per vienerius metus jos numetė papildomus 2 kg, nesiimdamos jokių kitų gyvenimo būdo pokyčių. Tyrime taip pat buvo minimos kelios kitos studijos, kurių dalyviai kelias savaites gėrė 1–1,5 litro vandens.

REKLAMA

Tyrimo dalyviai džiaugėsi ženkliai sumažėjusiu svoriu, kūno masės indeksu, mažesne liemens apimtimi ir kūno riebalų kiekiu.

Pasak „Healthline“, rezultatai buvo dar įspūdingesni geriant šaltą vandenį, kadangi organizmas papildomas kalorijas degino vandens šildymui iki kūno temperatūros.

Vandens gėrimas prieš valgį taip pat mažina apetitą. Be to, vandenyje nėra kalorijų. Tai reiškia, kad kitus gėrimus pakeitus vandeniu galima numesti svorio.

Pasak JK sveikatos tarnybos, per dieną reikėtų išgerti šešias – aštuonias stiklines skysčių.

JK sveikatos tarnybos tinklapyje rašoma: „Jei nemėgstate paprasto vandens skonio, pamėginkite gerti gazuotą vandenį arba į jį įmeskite griežinėlį citrinos ar laimo.

Arba vandenį pašildykite ir į jį įdėkite žolelių, arbatos, kavos ar griežinėlį citrinos. Taip pat vandenį galima skaninti pridėtinio cukraus neturinčiais trintais vaisiais ar sultimis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų