REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eilidh Neave susirgus, jai buvo diagnozuotas meningitas. Mergaitė buvo prijungta prie gyvybės palaikymo aparatų, kad būtų galima paaukoti jos organus, rašoma mirror.co.uk.

Eilidh Neave susirgus, jai buvo diagnozuotas meningitas. Mergaitė buvo prijungta prie gyvybės palaikymo aparatų, kad būtų galima paaukoti jos organus, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Aštuonmetė britė mergaitė išgelbėjo keletą gyvybių – po tragiškos jos mirties šeimos atostogų Prancūzijoje metu, buvo paaukoti jos organai.

Eilidh Neave susirgo atostogaudama su tėvais ir vyresne seserimi – nepaisant gydytojų pastangų ją išgelbėti, mergaitė mirė nuo meningito.

Kai buvo buvo nustatyta, kad mirė mokyklinukės smegenys, jos mama Ann Marie ir tėtis Stuartas iš Kinrosso, Didžiosios Britanijos, leido prijungti jai gyvybės palaikymo aparatus, kad jos organai galėtų būti paaukoti kitiems sergantiems vaikams.

Eilidh gyvybė buvo palaikoma kelias dienas – kad liga nesiskverbtų į kitus organus ir jie galėtų būti persodinti, jai buvo leidžiami galingi antibiotikai, praneša „Daily Records“.

REKLAMA
REKLAMA

Susirgusi mergaitė buvo nuskraidinta į ligoninę ir jai buvo diagnozuotas B tipo meningitas – smegenų sienelių ir stuburo uždegimas.

Šeimos draugai pasakoja, kad kompiuterinė tomografija neberodė jokių smegenų veiklos požymių ir buvo paskelbta klinikinė mirtis.

REKLAMA

Tėvai ligoninės darbuotojų paprašė palikti įjungtus gyvybės palaikymo aparatus, kad mergaitės organus būtų galima paaukoti.

Eilidh, augusios su vyresne sese Zoe (12), gyvybė buvo palaikoma kelias dienas, kol organai buvo ruošiami persodinimui.

Šeimos draugai sukūrė „GoFundMe“ puslapį, norėdami padėti šeimai susimokėti už užtrukusį apsistojimą Prancūzijoje ir laidotuvių išlaidas.

Šiuo metu jie jau surinko 7 800 svarų. Johnas Helmsas, Eilidh mamos draugas, sukūręs šį aukojimo puslapį, rašė: „Jų aštuonmetė dukra Eilidh (kurią jie vadindavo Daiktu 2) susirgo – jai buvo diagnozuotas B tipo (bakterinis) meningitas.

REKLAMA
REKLAMA

Ji buvo nuskraidinta į didelę greitosios pagalbos ligoninę.

Netrukus po atvykimo į ligoninę, kompiuterinė tomografija neberodė jokių smegenų veiklos ženklų ir buvo paskelbta mergaitės klinikinė mirtis.“

Ann Marie ir Stuartas nusprendė paaukoti jos organus, todėl mergaitei buvo prijungti gyvybės palaikymo aparatai, kad jai galėtų būti leidžiami galingi antibiotikai, organų išvalymui nuo ligos.

Prašome melstis už Ann Marie, Stuartui ir dvylikametę sesę Zoe (Daiktą 1).

Jie nežino, kiek ilgai jiems dar reikės būti Prancūzijoje, kol galės grįžti namo į Škotiją.“

Neave‘ų šeima savo dukroms davė Daikto 1 ir Daikto 2 pravardes pagal Dr. Seusso knygos „Katinas su skrybėle“ personažus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gedulo ištikta šeima jau grįžo į Škotiją ir parsivežė Eilidh palaikus – mergaitės laidotuvės vyks pirmadienį.

J. Helmsas puslapyje pridėjo atnaujinimą: „Eilidh organai jau padėjo keliems mažiems vaikams gyventi kokybiškesnį gyvenimą.“

Ką JK sveikatos tarnyba sako apie meningitą

Meningitas – tai smegenis ir stuburą supančių apsauginių membranų (meningų) ir infekcija, rašoma „NHS Direct“.

Ja gali susirgti bet kurio amžiaus žmonės – kūdikiai, vaikai, paaugliai ir jauni suaugusieji. Meningitas, jei skubiai negydomas, gali būti labai pavojingas. Jis gali sukelti gyvybei pavojingą kraujo užkrėtimą (septicemiją), kuri gali sąlygoti nepataisomą žalą smegenims ir nervams. Nuo meningito galima saugotis įvairiais skiepais.

REKLAMA

Meningito simptomai pasireiškia staiga ir gali būti: • aukšta temperatūra (karščiavimas) – 38 C ir daugiau • pykinimas • galvos skausmas • bėrimas spuogeliais, kurie neišnyksta per juos perritus stiklinę (šis simptomas pasireiškia ne visuomet) • kaklo sustingimas • jautrumas ryškiai šviesai • mieguistumas ir apatija • priepuoliai Šie simptomai gali pasireikšti bet kokia tvarka, visi arba tik kai kurie. „GoFundMe“ puslapyje šeimos draugai rašo užuojautos ir palaikymo kupinas žinutes. Iainas ir Pamela Huntersai rašė: „Esame sukrėsti žinios apie savo mažosios draugės Eilidh, kuri buvo dažna mūsų parduotuvėlės lankytoja šeštadieniais, mirtį.“

REKLAMA

Muslimahas Khanom pridėjo: „Negalime patikėti šiuo siaubingu įvykiu šioje nuostabioje šeimoje, kurią labai mylime.“

Birželio mėnesį Škotijos parlamentas balsavo dėl pasirinktinės organų donorystės Škotijoje.

Meningitas – tai smegenis ir stuburą supančių apsauginių membranų (meningų) ir infekcija.

Paprastai ligą sukelia bakterinė arba virusinė infekcija, dažniausiai pasireiškianti kūdikiams, vaikams, paaugliams ir jauniems suaugusiesiems.

Jis gali sukelti gyvybei pavojingą kraujo užkrėtimą (septicemiją), kuri sąlygoja nepataisomą žalą smegenims ir nervams.

Simptomai pasireiškia staiga – tai gali būti karščiavimas, pykinimas, galvos skausmas, bėrimas, kuris nepranyksta perritus per jį stiklinę, kaklo sustingimas, mieguistumas ir priepuoliai.

Meningitą sukeliančios infekcijos plinta čiaudint, kosint, bučiuojantis ir naudojantis tais pačiais valgymo įrankiais bei dantų šepetėliais.

Nuo tam tikrų meningitą sukeliančių priežasčių apsisaugoma skiepais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų