REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikams iki vienerių metų gresia apsinuodijimo vandeniu pavojus, rašoma mirror.co.uk. Kūdikiams iki šešių mėnesių vandens gerti nerekomenduojama, kadangi tai – nesaugu.

Vaikams iki vienerių metų gresia apsinuodijimo vandeniu pavojus, rašoma mirror.co.uk. Kūdikiams iki šešių mėnesių vandens gerti nerekomenduojama, kadangi tai – nesaugu.

REKLAMA

Net jei jūsų kūdikiui jau daugiau nei šeši mėnesiai, per didelis vandens kiekis gali kelti rimtą pavojų sveikatai.

Tai skamba nenatūraliai – suaugusiesiems juk nuolat primenama gerti pakankamai vandens. Apsinuodijimo vandeniu grėsmė kūdikiams yra labai reali, tačiau viena mama feisbuke pasidalino siaubinga savo patirtimi – jos 11 mėnesių dukrelė Emily vos nemirė.

Apsinuodijimas vandeniu yra labai realus dalykas ir taip tikrai gali nutikti!“ – Savo įraše feisbuke rašė Katie Gorter. – „Šiuo metu su savo 11 mėnesių dukrele gydomės apsinuodijimą vandeniu.

Niekada jai per dieną vandens neduodu gerti daugiau nei 60 ml, ir tai ji visko neišgeria.“

Tačiau pavojų sukėlė ne tas vanduo, kurį mama davė gerti savo kūdikiui. „Vakar ji išsiaiškino, kad gali gerti vonios vandenį. Tuo metu apie tai nepagalvojau, o vėliau teko skubėti į greitąją pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Jai prasidėjo letargas, ji ėmė vemti ir labai sunkiai kvėpavo! Ji išgėrė tiek daug vandens, kad jis spaudė jai plaučius!“

Katie pridūrė, kad apsinuodijimas vandeniu gresia net ir vyresniems kūdikiams – tokiems, kaip Emily – ir kad tėvams reikėtų labai atidžiai stebėti, kiek vandens išgeria jų kūdikis.

REKLAMA

Laimei, Emily jau sveiksta ir daugiau nebevemia. Katie įrašas feisbuke susilaukė daugybės tėvų reakcijų – daugelis pripažino apie tokią grėsmę niekada negirdėję.

Kas yra apsinuodijimas vandeniu?

„Apsinuodijimas vandeniu pasireiškia tuomet, kai per trumpą laiką išgeriama per daug vandens ir nukrenta natrio kiekis kraujyje – o tai gali baigtis tragiškai.“ – „Buzzfeed“ sako Katie Zeratsky, „Mayo Clinic“ dietologė. –

„Suaugusiųjų pasaulyje tai atsitiktų tuomet, kai jau visai nebenorėdami gerti tai darytumėme per prievartą.

Tuo tarpu kūdikiai to paprastai nedarytų – prisiversti gerti jiems būtų tikrai per sunku. Tačiau tai nėra neįmanoma.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų