REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeimos apsilankymas Klaipėdos zoologijos sode, kuris turėjo būti pramoga, apkarto iškart po to, kai jie pamatė paliegusius ir dvokiančius gyvūnus narvuose.

Šeimos apsilankymas Klaipėdos zoologijos sode, kuris turėjo būti pramoga, apkarto iškart po to, kai jie pamatė paliegusius ir dvokiančius gyvūnus narvuose.

REKLAMA

Užuot tvarkingų ir prižiūrėtų gyvūnų, kaip sako į naujienų portalą tv3.lt besikreipusi šeima, jie pamatė tai, ko ilgai negalės pamiršti – ožką su sulūžusia koja, išvargusį veršiuką, žaizdotus vilkus ir kitus alkanus gyvūnus.

Savo ruožtu Klaipėdos zoologijos sodo direktorius Edvardas sako, kad visa tai – melas, specialiai pilamas į jo vadovaujamo zoologijos sodo pusę. Vasaros pradžioje gavęs nusiskundimų apie nuvargusias beždžionėles zoologijos sode, jis taip pat tvirtino tiksliai žinantis, kad su gyvūnais – viskas gerai.

Sujaudino sužalota ožkytė

Pasipiktinusi klaipėdietė be užuolankų papasakojo tai, ką pamatė atvykusi į Klaipėdos zoologijos sodą. „Buvome atvykę su draugais, kurie turi ūkius ir išmano, kaip turėtų atrodyti gyvūnai ir kokiomis sąlygomis jie turėtų gyventi.

REKLAMA
REKLAMA

Nesame vieninteliai liudininkai viso to, ką pamatėme. Atvykę iškart pamatėme paukščius, kurių narvai buvo apaugę žolėmis ir piktžolėmis. Kvapas buvo klaikus, tačiau dėl to nesirūpinome, ėjome toliau.

REKLAMA

Priėjome raguotuosius, kurių aptvarai buvo pilni purvo, smėlio. Ten nebuvo jokios žalumos. Ėdžios tuščios, šieno nesimatė. Gyvūnai, pamatę rankose žolę, pribėgdavo būriais ir tiesiog plėšdavo ją iš rankų. Buvo gaila žiūrėti.

Laukiniai gyvūnai laikomi kaip tvarte, nors turėtų būti jiems skirtas bent koks plotelis žalumos.

Ėjome toliau, sutikome ožkytę, kurios koja buvo sulaužyta. Iškišome ir jai žolytės, tačiau kadangi ji buvo silpniausia bandoje, tai ji greitai buvo nustumta.

Pagailo mums jos, nes gyvūnai ją ir toliau gali žaloti. Juk ji turėtų būti izoliuota, gydoma veterinarijos klinikoje“, – pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ant žaizdų – pulkas musių

Dar labiau ją supykdė vaizdas, pamatytas ant kelio. „Sutikome veršiuką. Aplink jį buvo daugybė žmonių, kurie fotografavosi, linksminosi, nors jo motina tuo metu bliovė už tvoros.

Manau, kad jis blogai jautėsi. Turbūt, jam buvo negera nuo karščio, tačiau pavėsio garde arba šalia net nebuvo.

Toliau keliavome link vilkų. Deja, jų narvai buvo neprižiūrėti. Mėsa ir besimėtantys kaulai – ne pirmos dienos šviežumo. Kvapas labai nemalonus.

Sutikome vilką, kurio ausyse buvo žaizdos. Aplink jas – pulkas musių. Toliau net nesidairėme, nes aš tiesiog buvau pašiurpusi“, – nuoskaudas dėl reginio liejo klaipėdietė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadina šmeižtu

Vis dėlto Klaipėdos zoologijos sodo vadovas Edvardas Legeckas sako, kad visa tai – prasimanymas ir kalbos, laužtos iš piršto.

„Nieko jie nesupranta. Čia nėra pirmas kartas, čia visą laiką „protinguoliai“ rašo, kalba, žino geriau už kitus. Aš esu visiškai ramus, nes neturime jokių problemų, susijusių su gyvūnų laikymu.

Esu visiškai ramus, nes žinau, kad viskas gerai“, – nedaugžodžiavo vadovas.

Ne pirmas skundas

Birželio pradžioje naujienų portalą tv3.lt taip pat pasiekė pasipiktinusių lankytojų laiškai apie neprižiūrimus gyvūnus šiame zoologijos sode. Tada užkliuvo sulysusios, nemaitinamos ir neprižiūrėtos beždžionėlės.

REKLAMA

Skaitytojų teigimu, ant beždžionių odos matyti daugybė šašų, randų ir skausmingų pūlinių. Taip pat neabejingi žmonės rašė, kad beždžionių laikymo sąlygos Klaipėdos zoologijos sode yra netinkamos.

Savo ruožtu tada Klaipėdos zoologijos sodo direktorius Edvardas Legeckas sako, kad juodagalvių kapučinų tikrai nepuola jokia liga. Anaiptol, jo teigimu, beždžionėlės tokiu būdu kovoja už buvį.

„Visos beždžionės vienodai gyvena. Visos vienodai mušasi, pjaunasi. Paprasčiausiai, čia formuota nauja banda. Į seną bandą atvežtos naujos 5 patelės. Kol susidėliojo hierarchijos laiptai, tai taikos, žinoma, nebuvo. Nėra jokių ligų. Ligos dažniausiai būna nuo lankytojų maitinimo saldainiais.

Jos tikrai neturi jokių parazitų. Beje, paprastai beždžionės parazitus išrenka pačios viena kitai, pačios ir švarina savo odą. Jos yra švarios, o kad pasižymi žiaurumu, tai čia visiškai normalus reiškinys.“, – aiškina E.Legeckas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų