REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Pavaikščioti šiuo taku plūsta iš visos Lietuvos

Vasarą ar žiemą, rudenį ar pavasarį, dažnas iš mūsų ieško įvairių vietų, kur būtų galima nukeliauti bei kokias naujas Lietuvos vietas pažinti.

6

Vasarą ar žiemą, rudenį ar pavasarį, dažnas iš mūsų ieško įvairių vietų, kur būtų galima nukeliauti bei kokias naujas Lietuvos vietas pažinti.

REKLAMA

Ar jau buvote Jonavos rajone esančiame basakojų take? Jei ne, skubėkite apsilankyti, nes įspūdžiai – garantuoti. Dar daugiau: takas atviras svečiams jau trejus metus.

Idėjų sėmėsi Latvijoje

Barborlaukio kaime, kuris yra Jonavos rajone, įkurtas vadinamasis Basakojų takas. Jį įkūrė jonaviečių šeima po apsilankymo Latvijoje.

Įkūrėjas Tadas Survila sako, kad pamatyta idėja Latvijoje patiko, todėl nusprendė šią idėją realizuoti ir savo sodyboje.

„Kadangi labai patiko Latvijos takas, nusprendėme panašų sukurti mūsų sodyboje. Čia didelė teritorija, 33 hektarai.

Įrenginėti basakojų taką pradėjome prieš ketverius metus. Pradžia buvo pati sunkiausia, pirmaisiais metais įrengėme tik 200 metrų“, – pasakoja T.Survila.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikšto basomis

Antraisiais metais įrengė dar 800 metrų, o po metų dar papildomus pusantro kilometrų. Šiuo metu basakojų takas sudaro du kilometrus.

Basakojų takas ne veltui taip vadinamas. Jame svečiai vaikšto basomis. „Gaila, tačiau basomis čia vaikštoma tik vasarą. Tako sezonas trumpas – prasideda gegužę, o šiemet startavo dar vėliau.

REKLAMA

Lankytojų būna tol, kol šilta žemė, o spalio mėnesį sezoną baigiame“, – aiškina T.Survila.

Laukia rimti išbandymai

Įkūrėjas aiškina, kad vaikščioti basomis taku nėra lengva, todėl kai kurie batus pasiima su savimi.

„Lengva tikrai nėra. Čia laukia pikti pušų kankorėžiai. Žmonių laukia daugiau kaip 40 įvairių dangų: smėlis, žvyras, įvairių frakcijų skaldos, įvairūs akmenys, molis, durpė, medis.“

Pasivaikščiojimas basakojų taku užtrunka apie valandą, tačiau čia būsite ilgiau, jeigu imsitės papildomos čia siūlomos veiklos.

„Sodyboje galima pažaisti diskgolfą, kuris tinkamas žaisti ir vaikams, ir suaugusiems, taip pat galima nakvoti sodyboje, mėgautis pirtimi“, – sako įkūrėjas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų