REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma moterų dėl patogumo ir grožio renkasi blakstienų priauginimo procedūrą. Visos sutartinai tvirtina, kad tai sutaupo laiko. Vis dėlto, ne visada tokios grožio procedūros baigiasi laimingai.

Dauguma moterų dėl patogumo ir grožio renkasi blakstienų priauginimo procedūrą. Visos sutartinai tvirtina, kad tai sutaupo laiko. Vis dėlto, ne visada tokios grožio procedūros baigiasi laimingai.

REKLAMA

Kaunietė Vitalija (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) skubiai perspėja skaitytojas ir sako, kad, atrodo, paprasta procedūra, vos nepasibaigė liūdnai.

„Noriu pasidalinti savo skaudžia patirtimi. Turbūt daugelis iš mūsų savo patogumui prisiauginame blakstienas. Tik nė viena, įtariu, nesusimąstėte, kad galite likti akla ar su išdeginta žaizda akyje.

Iš karto po blakstienų papildymo procedūros kairė akis buvo raudona raudona. Blakstienistė nuramino, kad čia nieko baisaus, truputį klijų pateko į akį, praeis. Tik nepraėjo.

Naktį pradėjo skaudėti, o ryte mačiau kaip per rūką su ta akimi. Kreipiausi į klinikų skubią pagalbą. Gydytojų diagnozė- ragenos ir junginės maišelio nudeginimas chemikalais.

REKLAMA
REKLAMA

Ant akies obuolio (ant to balto) išdeginta žaizda. Skauda mirksint, matau su kaire akimi kaip per rūką, vaikštau su nuo saulės akiniais, nes dienos šviesa per ryški man.

REKLAMA

Ypač vakar gerai atrodžiau per lietų su nuo saulės akiniais. Būkite atsargios! Labai kruopščiai patikrinkite kur einate. Nepasitikėkite vien žodžiais. Žiūrėkite į darbus. Pradedu galvoti, kad tos meistrės, kurios tikrai gerai deda, dirba namuose arba dirba sau, nes ir taip turi klienčių. O tos, kurios dar tik pradeda, eina dirbti į salonus ir mokinasi ant klienčių.“

Gali išprovokuoti konjuktyvitą

„And klinikos“ kosmetologė Svetlana Liudskaja sako, kad prisiauginant blakstienas grėsmė visuomet išlieka: „Yra labai daug faktorių, kurie gali sukelti rimtų pasekmių. Jei žmogus nešioja akinius, kontaktinius lęšius ar dirba prie kompiuterio, nuo to pasekmės taip pat gali būti. 

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat svarbu žinoti, kokios blakstienos ir klijai buvo naudojami, kaip blakstienos buvo priauginamos. Jei priauginta per arti akies gleivinės ir blakstienos galiukas duria į akį, taip gali sukelti alergišką reakciją, uždegimą ir net išprovokuoti konjuktyvitą.

Jei blakstienos priaugintos profesionaliai su kokybiškomis priemonėmis ir pačios klientės blakstienos nėra silpnos ar sausos, jokių nesklandumų neturėtų įvykti, viskas priklauso nuo meistrės sąžiningumo.

Tokiose situacijose galėjo būti labai jautrios akys ir sukelti alerginę reakciją, tačiau jei yra nudegimas, vadinasi klijai galėjo būti nekokybiški. Norint prisiauginti blakstienas iš pradžių reikia atkreipti dėmesį į savo organizmo savybes. Jei esate alergiškas, akys silpnoji vieta, yra problemų su regėjimu ar negalima dažytis kiekvieną dieną su tušu, blakstienų priauginimo tikrai neverta rinktis, tokiu atveju, patariu stiprinti blakstienas natūraliais būdais“, – patarė kosmetologė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų