REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu Lietuvos padangėje virš ilgamečių santuokoje gyvenančių porų nusidriekė juodi debesys. Garsios poros suka skirtingais keliais.

Pastaruoju metu Lietuvos padangėje virš ilgamečių santuokoje gyvenančių porų nusidriekė juodi debesys. Garsios poros suka skirtingais keliais.

REKLAMA

Kodėl skiriasi poros, kurias sieja ne tik bendri namai, bet ir vaikai, turtai arba finansiniai įsipareigojimai?

Neberanda prasmės

Psichologas, filosofas Tomas Lagūnavičius sako, skyrybos šeimoje įvyksta tais atvejais, kai nebeatitinka bent vienas iš keturių kriterijų.

„Šeimoje gali trūkti pojūčių, nebelieka tokių, kurie teikia malonumą. Taip pat partneriai gali pastebėti, kad jie nebeturi prasmės gyventi kartu, jiems gali imti stigti laimės, džiaugsmo, būti kartu – neįdomu. Taip pat svarbus kriterijus yra tai, jog keičiasi gyvenimo suvokimas.

Pavyzdžiui, moteriai svarbiausia šeima, o vyrui – karjera. Neberasdami bendrų interesų, jie pasuka skirtingais keliais tikėdamiesi atrasti naują laimę ir meilę“, – aiškina pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Trokšta naujų partnerių

Jis pabrėžia, kad pastaraisiais metais, šiame amžiuje, žmonės tapo itin laisvais, juos žavi kūryba, naujų pomėgių, kraštų, maisto atradimas. Būtent tokį naujovių troškulį psichologas gretina ir su naujų santykių troškimu.

REKLAMA

„Mes nuolat žiniasklaidoje, informacinėse priemonėse, socialiniuose tinkluose matome apie tai, kad vis vyksta kažkur kažkas naujo. Tokiu būdu atsiranda naujų dalykų troškimas. Mes visi norime komforto. Štai, atsibodo nepatogūs santykiai ir mes spjauname į viską.

Kartais nugali net aplinkinių aiškinimas, kad su vienokiu ar kitokiu partneriu būtu tiesiog ne prestižas“, – išskiria psichologas.

Pamirškite tradicines vertybes

Sunku suprasti, nejaugi tikrai partnerį renkamės pagal prestižą ir draugų nuomonę? Kur dingo pamatinės vertybės, tokios kaip priesaika prieš Dievą, emocinis prisirišimas, sąjunga iki mirties?

REKLAMA
REKLAMA

„Visa tai yra XX amžiaus pradžios vertybės. Užmirškime jas! Dabar viskas yra nukreipta į savo paties patogumą. Mes visi norime ekstremalių pojūčių. Partnerių keitimas prilygsta norui paragauti naujo maisto.“

Psichologas T.Lagūnavičius kelia teoriją ir aiškina, kad gerėjanti valstybės ekonominė padėtis ir žmogaus gerbūvis yra tiesiogiai susijęs su skyrybų skaičiaus išaugimu. „Mes išmokome visiškai kitaip pateikti santykius.

Dabar kalbame apie tai, kad net išsiskyrę tėvai gali duoti daugiau laimės vaikams negu gyvenantys nelaimingoje santuokoje.

Tradicinių vertybių laikosi 5-10 procentų žmonių. Dabar žmonės yra susiformavę kitokie, jų vertybės – kitokios. Dabartiniai žmonės nori būti sotūs viskuo kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau ir ekonominė aplinka buvo kitokia. Prisiminkime, susituoksi – gausi žemės, išsiskirsi – prarasi ją. Vienam žmogui būdavo per daug sudėtinga ir nepatogu gyventi vienam“, – aiškina psichologas.

Skyrybas vadina dėmesio stoka

Pastaruoju metu garsios poros skiriasi ir viešai apie tai kalba. Į skirtingas puses pasuka poros, laikytos idealiomis. Ar tai tikrai mados klyksmas? O gal po vieną jiems gyventi tiesiog patogiau?

„Daugeliui garsių žmonių skyrybos – dar vienas būdas atkreipti į save dėmesį“, – drąsiai sako psichologas.

Pats būdamas garsenybių vietoje, jis tik ir planuotų sistemingą santykių viešinimą. „Pažiūrėkite į Alą Pugačiovą – galėtų nieko nedaryti, nedainuoti, o vis tiek būtų dėmesio centre dėl savo santykių, partnerių ir santuokų.

REKLAMA

Tik reikia viską labai gerai apgalvoti – susipažinti, leistis nufotografuojamiems kartu, bendrauti, kominikuoti apie save viešai, paskui gimdyti vaikus, o galiausiai trankiai išsiskirti su muštynėmis ir turto dalybomis“, – juokiasi T.Lagūnavičius ir priduria, kad iš rinkodaros pusės tai tiesiog idealus sprendimas.

Drebina skandalai 

Primename, kad jau ilgą laiką pramogų pasaulyje netyla kalbos, kad bene tvirčiausia ir gražiausia pora laikyta Indrės ir Manto Stonkų santuoka – byra.

Skiriasi taip pat ir buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulius su žmona Ieva Masiuliene nusprendė sukti skirtingais keliais.

Ypatingo dėmesio prieš kurį laiką susilaukė Vaidos ir Rolando Skaisgirių santykiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų