REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Šiame turguje prekių kaina - nuo 1 euro (nuotr. asm. archyvo)

Vasariškos suknelės, puoštos gėlėmis – po 5 eurus, naujas apatinis trikotažas su etiketėmis – nuo 10 eurų, sportiniai vyriški marškinėliai – nuo 2 eurų. Tokias kainas, norintys apsipirkti, ras Varėnos turguje, įsikūrusiame prie traukinių stoties.

30

Vasariškos suknelės, puoštos gėlėmis – po 5 eurus, naujas apatinis trikotažas su etiketėmis – nuo 10 eurų, sportiniai vyriški marškinėliai – nuo 2 eurų. Tokias kainas, norintys apsipirkti, ras Varėnos turguje, įsikūrusiame prie traukinių stoties.

REKLAMA

Didžioji prekyba čia vyksta vasaros sekmadieniais. Vietiniai pasakoja, kad paprastą dieną čia nerasi nė vieno prekybininko ir nė vienos palapinės, iš kurios mosuotų prekės. Veiksmas čia prasideda sekmadienį su lyg pirmaisiais saulės spinduliais.

Tik grynaisiais

Į Varėnos turgų užsukome vieną vasaros sekmadienio rytą. Apie 10 valandą čia jau vyksta didžioji prekyba – dešimtys prekybininkų išsitiesia savo palapines, sukrauna prekes ir bendrauja su pirkėjais.

Atvykus čia, apima jausmas, jog nusikėlei mažiausiai 10 metų į praeitį. Kiekvieno drabužio arba daikto kainos reikia klausti, o matavimosi kabina – prekeivių automobiliai. Atsiskaitymas – tik grynaisiais, grąžos 100 arba 200 eurų, dauguma neturi. 

REKLAMA
REKLAMA

Matavimosi kabinų čia nėra. Septynviečiuose prekeivių automobiliuose, tiesiog salonuose, įtaisyti veidrodžiai, mažos sulankstomos kėdutės, šalia kurių kone pritūpus turi matuotis patinkantį daiktą.

REKLAMA

Prekeiviai, kurie nori sutaupyti vietos, prekes dėlioja ne į palapines ar ant stalų, o tiesiai ant mašinų kapotų – čia išdėlioti batai, basutės, yra net papuošalų arba buitinių prekių.

Prekės nuo euro

Iš pradžių į šį turgų žiūrėjau gana skeptiškai – na, ar tikrai galima už kelis eurus nusipirkti naują daiktą? Ir bendrai, kam reikia jau buityje panaudoto, pavyzdžiui, puodo?

Iš tiesų, yra palapinių, kuriose prekiauja akivaizdžiai dėvėtais drabužiais. Tokių kainos čia – nuo 1-2 eurų, jie yra be etikečių, o prieš dėvėjimą reikėtų išskalbti.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, jeigu reikia drabužių, kuriuos dėvėsite vos kelis kartus ir vėliau norėsite išmesti arba norite įsigyti tokius, su kuriais, pavyzdžiui, imsitės ką nors dažyti, remontuoti ar atliksite ūkio/statybos darbus, tai tokių rasite į valias.

Čia vyriški marškinėliai trumpomis rankovėmis kainuoja po 1-2 eurus, o šortai, su kuriais puikiai gali degintis sodyboje arba sode, pasiimti į kelionę – vos 5 eurai. 

Prie suknelių – kaip prie medaus

Mano akį patraukė suknelės. Vasariškos, spalvingos, puoštos gėlėmis, įvairiais raštais. Ne pats naujausias mados klyksmas, tačiau merginoms, kurios nuolat verkia, jog neturi ką apsirengti, tokia suknelė gali tapti tikru išsigelbėjimu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dydžiai – nuo XS iki XL, o kaina – 5 eurai. Visos naujos, su etiketėmis. Merginos prie jų spietėsi kaip bitės prie medaus.

Nereikia turėti mados kritiko akies, kad pasakytumei, jog suknelės nėra naujausias mados klyksmas, tačiau prisiderinus tinkančius batelius, aksesuarus ir stilingą rankinę, mergina tikrai atrodytų puikiai. 

Atskira palapinė suknelėms ir kostiumėliams iš lino. Lininis, kreminės spalvos kostiumėlis iš dviejų dalių – palaidinės ir sijono – 30 eurų. Ilga balta lininė suknelė – 25 eurai.

Jos naujos, nedėvėtos, o kad neišsiteptų nuo smalsuolių rankų, kurios nori viską pačiupinėti, apdengtos maišais.

Guminiai batai į sodą

Taip pat šioje palapinėje ir nauji veliūriniai sportiniai kostiumai. Galima rinktis iš kelių dydžių ir spalvų.

REKLAMA

Be drabužių, čia galima rasti ir avalynės. Vadinamieji „Crocsai“, tačiau ne originalai, čia kainuoja po 16 eurų. Dydžiai įvairiausi, batai nauji, neavėti. Iš karto pagalvojau apie savo senelį, kuris puikiai tokius „sunaudotų“ sode.

Taip pat čia apstu ir įspiriamų šlepečių, puoštų didelėmis dirbtinėmis gėlėmis arba kailiukais. Tokios kainuoja po 10 eurų.

Nemažai prekystalių – su avėtais batais. Čia jų visų yra vos po vieną porą ir po vieną dydį, nes visi jie avėti. Kainos iki 10 eurų.

Dar viena pardavėja prekiauja patalynėmis. Satininių kaina siekia 10 eurų.

Žaislai ir buitinė technika

Į turgų vykau su vaiku. Mažajai čia buvo rojus, nes rado daugybę žaislų. Taip, lėlės naudotos, žaistos, kai kurios net nešvarios, tačiau vaikams kartais pakanka pamatyti kitokį žaislą, nei turimą namuose, ir jau susidomi.

REKLAMA

Akys krypo ir į spalvotus gydytojo rinkinius, stalo žaidimų dėžutes, dėliones. Nors pardavėjai tikino, kad nepamestos detalės ir rinkiniuose yra visi žaidimams reikalingi rekvizitai, vis dėlto kilo abejonė – dėželės suglamžytos, praplėštos. 

Praleidau turguje gerą valandą – kaitinant saulėje tai pakankamai daug, tačiau jau žinau, kad grįšiu dar kartą. Man buvo įdomu pabendrauti su dzūkų tarme šnekančiais pardavėjais, apžiūrėti, kokius drabužius renkasi ne didmiesčiuose gyvenantys žmonės ir palyginti kainas, įvertinti parduodamų drabužių kokybę ir pasiūlą.

Visada smagu atrasti vietas, kuriose patiri naujų įspūdžių ir susipažįsti su naujais žmonėmis. Gal ir jūs buvote Lietuvos vietoje, kuri jums paliko įspūdį? Siųskite aprašymą, įžvalgas su nuotraukomis [email protected], o mes jus už tai apdovanosime!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų