REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę susitikime su Vokietijos prezidentu Walteriu Steinmeieriu antrą kartą buvo pastebėta, kad Angela Merkel dreba.

Praėjusią savaitę susitikime su Vokietijos prezidentu Walteriu Steinmeieriu antrą kartą buvo pastebėta, kad Angela Merkel dreba.

REKLAMA

Angela Merkel kelia susirūpinimą – antrą kartą per dvi savaites buvo pastebėta, kad ji dreba – šį kartą susitikime su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu, rašoma express.co.uk.

Stovėdama greta Vokietijos prezidento, kanclerė atrodė tvirtai nesilaikanti ant kojų ir drebėjo. Nerimą keliančiame vaizdo įraše matoma, kaip A. Merkel sukryžiuoja rankas ant krūtinės, lyg bandytų stovėti tvirčiau, ir nevaldomai dreba. Bet kas iš tiesų yra 64 metų Vokietijos kanclerei?

Angela Merkel pirmą kartą drebanti pastebėta susitikime su Ukrainos prezidentu Volodymiru Zelenskiu, birželio 18 dieną Berlyne.

REKLAMA
REKLAMA

Kilo susirūpinimas dėl jos sveikatos, bet kanclerė vėliau sakė, kad atsigėrusi vandens pasijuto geriau.

Šiuo metu Berlyną apgaubusi karščio banga – Vokietijoje tai karščiausias birželis istorijoje. Vaizdo medžiaga nufilmuota kariuomenės orkestrui grojant Vokietijos ir Ukrainos himnus prie kanclerio būstinės.

REKLAMA

Po šio nerimą sukėlusio momento, spaudos konferencijos metu viena žurnalistė A. Merkel paklausė apie šį neįprastą epizodą.

Ji sakė: „Matėme, kad laukdama lauke oficialiosios dalies metu ėmėte drebėti. Kaip jūs jaučiatės? Ar visuomenė turėtų susirūpinti?“

Kanclerė A. Merkel nusišypsojo, papurtė galvą ir atsakė „ne“.

Vakar „Reuters“ užfiksavo, kad kanclerė drebėjo antrą kartą per dvi savaites. A. Merkel atstovas spaudai patvirtino, kad kanclerė jaučiasi gerai, ir kad tą pačią dieną dalyvaus naujojo Teisingumo ministro priesaikos ceremonijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Po to A. Merkel Vokietijos valstybiniu lėktuvu „Airbus A340“ išskrido į G20 susitikimą Japonijoje.

Jos atstovas spaudai patvirtino, kad kanclerė vis tiek turėtų dalyvauti G20 susitikime.

Jis aiškino: „Viskas vyksta taip, kaip numatyta. Kanclerė jaučiasi gerai.“

Kanclerė A. Merkel ir jos komanda dėl pirmojo jos drebulio atvejo kaltino dehidrataciją ir sveikatos sutrikimų galimybę atmetė, tačiau vakarykštis vaizdo įrašas atnaujino spėliones apie jos, kaip lyderės, ateitį.

Angela Merkel laikoma galingiausia moterimi pasaulyje bei yra įtakingiausia Europos politikė, kuri, tikimasi, vaidins svarbų vaidmenį Breksito derybose su būsimu Didžiosios Britanijos premjeru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitą mėnesį jai sueis 65 metai, o apie kokius nors jos sveikatos sutrikimus nežinoma. Šiuo metu įtakingos politikės komanda ir toliau kartoja, kad jai „viskas gerai“.

Kas sukelia viso kūno ar rankų drebulį?

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos tinklapyje rašoma: „Drebuliu laikoma būsena, kai tam tikra kūno dalis nevaldomai virpa ar dreba.“

Normalu truputį drebėti – pavyzdžiui, laikant į priekį ištiestus delnus ar rankas, jie visuomet truputį judės.

Tačiau kartais, su amžiumi, drebėjimas darosi vis pastebimesnis ir pasireiškia susijaudinus, pavargus, susinervinus ar supykus, išgėrus kavos ar parūkius ir dideliame karštyje ar šaltyje.

REKLAMA

Kartais drebulį sukelia ir tam tikros ligos.

Nestipriam drebuliui, kurį sukelia ne kokia nors liga, paprastai nereikia jokio gydymo, tačiau gali būti atlikti išsamesni tyrimai, norint išsiaiškinti, ar tai nėra kokios nors ligos – pavyzdžiui, Parkinsono ar daugybinės sklerozės – simptomas.

Stiprus drebėjimas, kuriuo laikomas toks drebėjimas, kuris kliudo gyventi kasdienį gyvenimą, gydomas vaistais, kad praeitų simptomai. Jei drebulys paveikia galvą ar balsą, gali būti leidžiamos nervus blokuojančios ir raumenis atpalaiduojančios injekcijos.

Retais atvejais, stipraus drebulio, kurio vaistai nenumalšina, problema gali būti sprendžiama atliekant smegenų operacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų