REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Atostogų metas įsibėgėja, miestai tuštėja, o poilsio ištroškę žmonės pabyra po platųjį pasaulį. Vieni vyksta pasilepinti jūra ir saule į viešbučius, turinčius visus patogumus, kiti atvirkščiai – renkasi aktyvias keliones, ieško išskirtinių vietų bei nuotykių.

Atostogų metas įsibėgėja, miestai tuštėja, o poilsio ištroškę žmonės pabyra po platųjį pasaulį. Vieni vyksta pasilepinti jūra ir saule į viešbučius, turinčius visus patogumus, kiti atvirkščiai – renkasi aktyvias keliones, ieško išskirtinių vietų bei nuotykių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie mėgstamas kelionių kryptis ir poilsį kalbamės su žymia Lietuvos atlikėja Ieva Zasimauskaite.

REKLAMA

– Dažnai keliaujate ne tik po Lietuvą, bet ir užsienio šalis. Kur labiausiai mėgstate keliauti ir kas svarbiausia renkantis kelionių kryptį?

– Bent kartą metuose keliauju į Indiją arba Ameriką, būtent į šias keliones leidžiuosi dvasiniais tikslais: medituoju, važiuoju pas dvasinius mokytojus, einu piligriminiais takais, lankausi šventyklose.

Kalbant apie kitas keliones, kada tikslas – poilsis, man labai svarbu, kad šalyje būtų graži gamta ir daug žalumos. Kaip kitiems keliaujant aktualu aplankyti kuo daugiau muziejų, susipažinti su architektūra, man kelionėje svarbiausia gamta, gyvūnija ir kuo daugiau natūralumo.

REKLAMA
REKLAMA

– Planuojate keliones iš anksto ar dažniau pasiduodate spontaniškiems sprendimams?

– Esu iš tų, kurie keliauti nusprendžia spontaniškai, pavyzdžiui, gali būti, kad šiandien sugalvosiu nusipirkti skrydžio bilietus į Kosta Riką, Balį ar bet kur kitur. Tiesą sakant, mano nei viena kelionė nebūna detaliai suplanuota iš anksto.

– Kokia buvo paskutinė kelionė? Kokie įspūdžiai?

– Paskutinė kelionė, kuri buvo visai neseniai ir taip pat įvyko spontaniškai, tai išvykimas su vyru Mariumi į Maljorką. Norėjau atitrūkti ir pailsėti. Be to, nustebsite, tačiau tai buvo pirmoji mūsų su vyru kelionė kartu, kada vykome, tiesiog, atostogauti. Įspūdžiai iš ten parsivežti patys geriausi: žaluma, šiltas oras, vanduo – viskas, ko reikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Apranga kelionės metu – kokia ji turėtų būti ir ar daug tam skiriate dėmesio?

– Kuo man dar patinka kelionės, kad jų metu galima nesukti galvos dėl aprangos ir rengtis tai, kas padeda jaustis laisvai, patogiai ir neperkaisti. Būna, kad drabužių prisikraunu pilną lagaminą, o kelionės metu panaudoju vos kelis, visą savaitę pravaikščiodama su ta pačia suknele. Išvykusi į kurortines šalis absoliučiai nebekreipiu dėmesio, kaip atrodau, net jei suknelė, kurią vilkiu ne pirmą dieną, būna šiek tiek dėmėta.

REKLAMA

Žinoma, neslėpsiu, kartais norisi pasidaryti gražesnių nuotraukų, tada kiek pasistengiu. Štai, kaip ir paskutinėje kelionėje Maljorkoje – išvažiavome su Mariumi į vieną vietą specialiai dėl nuotraukos, pasiėmiau daugiau suknelių ir vietoje persirengiau kelis kartus gražesniems kadrams.

Vis dėlto, manau, kad atostogos skirtos tam, kad nesuktum galvos, kaip atrodai ir ką rengiesi.

– Kokių dar patarimų turite keliaujantiems karštuoju metų laiku?

– Vanduo – jo svarbu neužmiršti tiek kelionių metu, tiek kasdien. Pavyzdžiui, viena geriausių mano draugių visiškai negeria vandens ir aš visada jos klausiu, kaip taip įmanoma? Man atrodo natūralu, tik atsikėlus ryte ir išsivalius dantis atsigerti vandens, o dienos eigoje jo išgeriu mažiausiai du litrus.

REKLAMA

– Į ką atkreipiate dėmesį renkantis vandenį?

– Man labai svarbu, kad vanduo būtų skanus. Nors atrodo, kad bet koks vanduo turėtų būti vienodo skonio, man asmeniškai, skoniai skiriasi. Tam, kad galėčiau kasdien mėgautis vandens gėrimu, visada iš anksto žinau, kad rinksiuosi savo mėgstamą mineralinį vandenį „Žalia giria“. Be to, pradėjusi skaityti ir lyginti, kas parašyta etiketėse, savo pasirinkimu tik dar labiau džiaugiuosi.

– Svajonių kelionė – kokia ji?

– Mano svajonių kelionė nėra susijusi su konkrečia vieta, tačiau labai norėčiau nukeliauti ten, kur koncertuoja mano mėgstamas gospel choras. Jų pasirodymai dažniausiai vyksta Australijoje arba Pietų Amerikoje, tad mano tobula kelionė būtų ten, kur turėčiau galimybę išvysti šio choro pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų