REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
V. Žikienė savo sodyboje sukūrė poilsio erdvę vos už 30 eurų  (nuotr. asm. archyvo)

Seniai svajojate apie lauko baldus, tačiau vis nesinori tam išleisti gausybės pinigų? Galbūt puikiu įkvėpimu jums taps jonavietės Vitos Žikienės sprendimas. Moteris iš paprastų palečių pati pasistatė ne tik įspūdingą lauko barą, bet ir jaukią pavėsinę.

18

Seniai svajojate apie lauko baldus, tačiau vis nesinori tam išleisti gausybės pinigų? Galbūt puikiu įkvėpimu jums taps jonavietės Vitos Žikienės sprendimas. Moteris iš paprastų palečių pati pasistatė ne tik įspūdingą lauko barą, bet ir jaukią pavėsinę.

REKLAMA

Trijų vaikų mama Vita Žikienė pasakoja, kad darbštumą ir norą viską kurti savo rankomis ji tikriausiai paveldėjo iš savo tėvų, kurie viską statė būtent patys.

Idėją pamatė internete

„Mano toks požiūris, nepabandęs nesakyk, kad nemoku. Kadangi sodyboje dažnai leidžiame laiką su šeima, o vaikams norisi žaisti ir leisti laiką patogiai. Idėjų prisižiūrėjau pintereste ir visada svajojau, mačiau viziją kaip viskas atrodys“, – sako Vita.

Vita džiaugiasi, kad jai pasisekė, kadangi paletes jai davė dėdė, o įrankių buvo pilnas tėčio garažas, todėl moteriai teliko nusipirkti medsraigčių ir kelias naujas nuobliuotas lentas, lauko medienai tinkančių dažų.

REKLAMA
REKLAMA

Pradžia – vaikiška pavėsinė

Pirmas darbas, kurį sukūrė Vita savo pačios rankomis – vaikiška pavėsinė. Moteris pasakoja, kad ji kainavo tik trisdešimt eurų, kadangi buvo ardytos senos paletės.

REKLAMA

„Darbo eiga buvo paprasta, nedariau identiškai pagal paveikslėlį, bandžiau improvizuoti pagal savo galimybes. Taip kaip pati įsivaizdavau, juk nesu aš stalius ar baldininkas ir tikrai žinau, kad nėra viskas idealu“, – patikina Vita ir priduria, kad statant tokius baldus visą medieną reikia gerai nušlifuoti:

„Be abejo daug patogiau ir greičiau šlifuoti su šlifavimo įrankiu, tada į tarpus susukau trūkstamas lenteles medsraigčiais su akumuliatoriniu suktuku. Vėliau prisukau kojeles ir padariau stogelį, viskas buvo labai paprasta. Darai ir žiūri kaip čia ką sutvirtinti, jei kas nesigauna, patarimo paklausiu pas tėvuką“.

REKLAMA
REKLAMA

Viską stato pati

Tiesa, pati Vita juokauja, kad jos tėvai į tokias moters idėjas per daug nesikiša, o pati ji labai džiaugiasi, kad viską daro pati, nereikia pagalbos prašyti aplinkinių žmonių.

Pirmąją savo pavėsinę Vita pastatė per tris dienas, tačiau tai nebuvo vienintelis moters projektas. Dar per dvi dienas ji sau pasistatė ir išsvajotą mini barą lauke.

„Sustoti tikrai nežadu, galimybių turiu, kodėl gi nekonstravus toliau. Sekantis kūrinys bus vaikiška virtuvėlė, nes mano vaikai labai mėgsta šeimininkauti“, – sako pašnekovė.

Tereikia trijų įrankių

Vita atskleidžia, kad jų sodyboje yra ir daugiau statinių iš palečių, kurie stovi jau nemažai metų. Pasak moters, gerai juos nušlifavus ir impregnavus laukui skirtais dažais, baldai tikrai tarnaus ilgiau ir bus puiki alternatyva brangiems lauko baldams.

„Nereikia bijoti bandyti, visi žmonės sugeba ir tikrai gali kažką pasigaminti patys. Galima pradėti nuo paprastesnių statinių. Žinoma, reikėtų turėti bent du, tris įrankius: akumuliatorinį suktuką, pjūklą ir šlifavimo įrankį“, – šypteli Vita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų