REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trokštate sulieknėti ar atsikratyti keletos kilogramų? Tinklaraštininkė Emilija Miliauskė dalinasi su skaitytojais keliais vertingais patarimais, kurie padės kovoje su antsvoriu.

Trokštate sulieknėti ar atsikratyti keletos kilogramų? Tinklaraštininkė Emilija Miliauskė dalinasi su skaitytojais keliais vertingais patarimais, kurie padės kovoje su antsvoriu.

REKLAMA

1. Valgykite tik tada, kai esate alkani. Nepraleiskite pusryčių. Jei ryte nenorite valgyti - buvo per sunki vakarienė. Vakarienę geriausia valgyti likus 3-4 val. iki miego. Tinka nekrakmolingos daržovės (cukinijos, agurkai, žiediniai kopūstai, morkos ir pan.) ir neriebūs baltymų šaltiniai (kiaušiniai, vištiena, balta žuvis ir pan.), daržovių troškiniai, trintos sriubos.

2. Per dieną išgerti 1,5 - 2 l tyro, žemos mineralizacijos, nevirinto vandens. Vanduo geriamas 30 min. iki valgio arba 60 min. po valgio, t.y. tarp valgymų. Valgio metu geriausia negerti. Netinka kava ir arbata. Esant poreikiui geriausia rinktis pusę stiklinės vandens.

3. Vaisius valgyti pirmoje dienos pusėje, atskirai nuo visų kitų produktų. Saldūs vaisiai dera su saldžiais ir pusiau saldžiais. Rūgštūs - su rūgščiais ir pusiau saldžiais. Pavyzdžiui, bananai dera su kriaušėmis, mangais. Nedera su citrinomis, greipfrutais. Melionai ir arbūzai visada valgomi atskirai nuo visų kitų vaisių.

REKLAMA
REKLAMA

4. Daržovių nederinti su vaisiais.

5. Dažniau valgyti žuvį, augalinius baltymus. Mėsą - 1-2 k. per savaitę ir tik su nekrakmolingomis daržovėmis.

6. Krakmolingų produktų (bulvių, grūdų ir kt.) nederinti su baltymais.

7. Vienu valgymu valgyti tik vieną baltymų šaltinį (nedera sūris su mėsa, varškė su lašiša, kiaušiniai su vištiena ir pan.).

REKLAMA

8. Nuo vakarienės iki pusryčių turi būti bent 12-14 val. tarpas.

9. Atsisakyti greito maisto, padažų, pusfabrikačių ir pan. Kaip maisto pagardus rinktis sveikas alternatyvas: alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, prieskonius ir įvairias žoleles, pomidorų pastą, neskrudintos kakavos miltelius, stevijos ir vanilės ekstraktą. 10. Valgyti kuo daugiau žalių daržovių ir žalumynų. Jei jaučiate, kad kyla noras valgyti be saiko, vadinasi, kad valgote per daug kepto ir virto maisto. Organizmui trūksta enzimų, vitaminų ir mineralų.

Jis vėl siunčia alkio signalą. Būtų puiku 1-2 dienas per savaitę valgyti tik žalią maistą: vaisius, vaisių, daržovių, žalumynų kokteilius, daržovių salotas, mirkytus riešutus ir sėklas, namų gamybos riešutų pieną ir pan.

Tokia iškrova padės susigrąžinti sotumo jausmą, papildys organizmą enzimais, leis išvalyti susikaupusius toksinus. Kai valgote mėsą ar žuvį - žalių daržovių lėkštėje turi būti 2 kartus daugiau nei žuvies ar mėsos.

Šaltinis: Emilija Miliauskė, Kuras kūnui

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų